ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ας μιλήσουμε για ευθύνες...

Ας μιλήσουμε για ευθύνες...

Ο Κώστας Γιαλαμάς αρθρογραφεί για την ήττα του Αρη από τον Παναιτωλικό και τα εγκληματικά λάθη των «κιτρίνων» που γίνονται δεύτερη φύσης τους

 

 

Οταν τα εγκληματικά λάθη γίνονται δεύτερη φύση, όταν το έλλειμμα προσωπικότητας και χαρακτήρα -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- βγάζει μάτι και όταν η συγκέντρωση επί 90 λεπτά είναι το ζητούμενο από την αρχή της χρονιάς, τότε πια είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για μια ομάδα ανεπίδεκτη μαθήσεως.

 

Δεν ήταν η εξαίρεση τα χθεσινά λάθη των ποδοσφαιριστών του Αρη απέναντι στον Παναιτωλικό. Είναι ο κανόνας. Η μοναδική διαφοροποίηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι χθες ήρθαν μαζεμένα και, μάλιστα, όλα ήρθαν από τους Ελληνες ποδοσφαιριστές που -καλώς ή κακώς- μοιάζουν αδύναμοι να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και να απορροφήσουν τη δεδομένη πίεση που ασκείται για αποτελέσματα.

 

«Δεν πρόκειται να στοχοποιήσω παίκτες» είπε ο Παντελίδης, αποφεύγοντας να τους βγάλει στη... σέντρα για τα λάθη που παραπέμπουν σε παιδική χαρά, ωστόσο είναι δική του δουλειά να τα διορθώσει. Είτε με το να αφήσει κάποιους να σκουπίσουν τον πάγκο στα αμέσως επόμενα παιχνίδια, είτε εισηγούμενος την άμεση αποχώρησή τους από το ρόστερ, γιατί ούτως ή άλλως η μεταγραφική περίοδος έφτασε.

 

Δεν έχει λογική να την πληρώνουν μετά από κάθε κακή εμφάνιση ή κακό αποτέλεσμα οι Γιουνές, Μπάσα, Μενέντεθ και Μάβραϊ λες κι ευθύνονται για όλα τα δεινά του κόσμου. Δεν γίνεται να συζητάμε από την αρχή της χρονιάς για τα τεράστια κενά που αφήνουν στις πλάτες τους οι Κωνσταντινίδης, Τζανακάκης και Βαλεριάνος όποτε χρησιμοποιούνται στα πλάγια της άμυνας και να εξακολουθούν να παίρνουν κανονικά τις ευκαιρίες τους. Δεν γίνεται να συνεχίζει να απολαμβάνει ασυλίας ο Σιώπης, που δεν έχει δικαιολογήσει επ’ ουδενί ούτε την τεράστια προσπάθεια που έγινε για να αποκτηθεί, ούτε και τις υψηλές απολαβές του.

 

Η χθεσινή σφαλιάρα από τον Παναιτωλικό προσφέρει μια έξοχη ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές του Αρη να μαζευτούν στα αποδυτήρια, να κοιταχτούν στα μάτια, να ξεκαθαρίσουν τις σχέσεις και να αναλάβουν (επιτέλους) τις ευθύνες που τους αναλογούν. Γιατί καλές είναι οι αλλαγές προπονητών και η αναζήτηση ευθυνών σε αυτούς ως συνηθίζεται, αλλά δεν ευθύνονται αυτές, ούτε για τα «πουλήματα» της μπάλας στη μεσαία γραμμή, ούτε για τα αχρείαστα τάκλιν-πέναλτι στις καθυστερήσεις, ούτε για τα απευθείας κόρνερ.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (16/12)

 

 

 

 

 

X