ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ας φροντίσουν όλοι οι αρχηγοί να τελειώνουν με τους… Καμπόσους

Ας φροντίσουν όλοι οι αρχηγοί να τελειώνουν με τους… Καμπόσους

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την αποπομπή Καμπόσου από τη ΝΔ με παρέμβαση Μητσοτάκη και την ελπίδα για επιστροφή στην κανονικότητα

Μόνο με παρεμβάσεις σαν την χθεσινή του προέδρου της Ν.Δ, Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα επανέλθει στην Ελλάδα η κανονικότητα, θα εκτονωθεί η κρίση, θα πέσουν οι τόνοι και θα σταματήσουν κάποιοι να ρίχνουν νερό στο μύλο του διχασμού.

 

Φαινόμενα πολιτικών αντρών σαν του δημάρχου Αργους δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά, ούτε να περνάνε χωρίς κανείς να ασχολείται.

 

Πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που αξίζει στον καθένα ο οποίος κάνει ρατσιστικά και μισαλλόδοξα σχόλια, μήπως και προλάβουμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

 

Διότι, όταν ο καθένας που έχει δημόσιο λόγο χαρακτηρίζει, προκαλεί, διχάζει, υποκινεί σε βία, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πράγματα οδηγούνται σε χαώδεις καταστάσεις, σε καταστάσεις ζούγκλας.

 

Πολύ καλά, λοιπόν, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και διέγραψε τον δήμαρχο Αργους από τη Ν.Δ στην οποία ανήκει. Ηταν ένα μήνυμα προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματός του ότι, ειδικά αυτός, δεν θα ανεχθεί τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

 

Βέβαια, δεν αρκεί ένας πολιτικός αρχηγός να αντιδρά κατ’ αυτό τον τρόπο και να δείχνει έμπρακτα πως, σε ό,τι τον αφορά, δεν πρόκειται να επιτρέψει να συνεχίζονται τέτοιου είδους προκλήσεις.

 

Για να υπάρξει αποτέλεσμα, για να σταματήσει να χύνεται δηλητήριο και να καλλιεργείται κλίμα διχασμού, ανάλογες αντιδράσεις σε φαινόμενα τύπου Καμπόσου θα πρέπει να έχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

 

Μόνο αν υπάρχουν κυρώσεις εναντίον του καθενός ο οποίος ρίχνει λάδι στη φωτιά, μόνο όταν οι πολιτικοί αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και δείξουν την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μόνο τότε θα περάσει το μήνυμα και στους πολίτες ώστε κι αυτοί να αντιληφθούν ότι βρίζοντας, προσβάλλοντας, διχάζοντας, ασκώντας βία, δεν λύνεις κανένα πρόβλημα αλλά δημιουργείς περισσότερα.

 

Συνεπώς, με αφορμή την παρέμβαση Μητσοτάκη και την απόφασή του να διαγράψει ένα στέλεχος του κόμματος του, το μήνυμα θα πρέπει να είναι η μηδενική ανοχή των πολιτικών αρχηγών σε τέτοιου είδους φαινόμενα και η δική τους ξεκάθαρη στάση απέναντι σ’ αυτά.

 

Όχι μισόλογα, όχι ναι μεν αλλά, όχι να καταδικάζουμε ό,τι δεν μας συμφέρει αλλά να… στρογγυλεύουμε όταν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε συγκεκριμένους σχεδιασμούς.

 

Μήπως και τελειώσει κάποια στιγμή αυτή η πολύ επικίνδυνη κατάσταση την οποία ζούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και εξαιτίας της οποίας οι ακραίοι, απ’ όπου κι αν προέρχονται, κάνουν αυτά που κάνουν… 

X