ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αρνητική στάση των κατοίκων για το νέο «Σαν Σίρο»

Αρνητική στάση των κατοίκων για το νέο «Σαν Σίρο»

Οι κάτοικοι του Μιλάνου δεν φαίνεται να χάρηκαν ιδιαίτερα με την είδηση για την ανέγερση του νέου γηπέδου στην θέση του τωρινού San Siro

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ταστσόγλου

 

Πριν από λίγες μέρες, Ιντερ και Μίλαν παρουσίασαν τα σχέδια για την νέα τους έδρα, ωστόσο υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες πολιτών της περιοχής, εναντίον των εκπροσώπων των δύο ομάδων, που θέλουν να κατασκευάσουν ένα νέο γήπεδο, κατεδαφίζοντας το υπάρχον, που θεωρείται παλαιό και αδύνατο να ανακαινιστεί για τις τρέχουσες ανάγκες. 

 

 
«Όχι γήπεδο 30 μέτρα από τα σπίτια», έγραφε μία από τις αφίσες των κατοίκων, που ανησυχούν κυρίως, επειδή το νέο γήπεδο προβλέπεται λίγα μέτρα από τα σπίτια της Via Tesio, εμποδίζοντας το φως και προκαλώντας αλλαγές στην κυκλοφορία.

 

Πάντως παρά τις ανησυχίες των κατοίκων, στην χθεσινή συνάντηση των ιθυνόντων στο Council Chamber of City Hall 7, παρουστιάστηκαν πιο αναλυτικά τα πλάνα για την αναδιάρθρωση της περιοχής, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και αρκετά τετραγωνικά μέτρα πράσινου, χώρους στάθμευσης και καλύτερη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών.

 

Απαντες παραδέχτηκαν πως το να εγκριθεί το project θα είναι η καλύτερη επιλογή, με βασικό προβληματισμό ωστόσο την μακρά διάρκεια των εργασιών.

X