ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Αρης ξέρει τον τρόπο να επιστρέψει στις επιτυχίες

Ο Αρης ξέρει τον τρόπο να επιστρέψει στις επιτυχίες

Ο Αρης δε χρειάζεται να χάνει την αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου του που είναι η έξοδος στην Ευρώπη, επειδή έχασε με βαρύ σκορ στο Καραϊσκάκη

Ο Αρης δε χρειάζεται να χάνει την αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου του που είναι η έξοδος στην Ευρώπη, επειδή έχασε με βαρύ σκορ στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

 

Περισσότερο με μία άσχημη παρένθεση μοιάζει αυτό το αποτέλεσμα, παρά απεικονίζει την αγωνιστική ποιότητα του Αρη. Αλλωστε σ’ όλα τα crash test που προηγήθηκαν οι “κίτρινοι” τα πήγαν περίφημα. Και δεν ήταν αγώνες παίξε-γέλασε. Αντιθέτως είχαν υψηλό βαθμό δυσκολίας, άρα και τα συμπεράσματα ήταν αξιόπιστα.

 

Οπότε δεν δημιουργήθηκε μία επίπλαση εικόνα για την αγωνιστική δυναμική του Αρη η οποία δοκιμάστηκε, εκτός των άλλων, σκληρά κόντρα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Αγώνες στους οποίους η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά. Καθαρό μυαλό, αλληλοκάλυψη και ζηλευτό αμυντικό και επιθετικό τρανζίσιον. Λίγα λάθη και πιστή εφαρμογή του πλάνου.

 

Στοιχεία τα οποία έδωσαν βαθμούς στον Αρη και η ομάδα κέρδισε τα εύσημα από την πλειοψηφία της ποδοσφαιρικής κοινωνίας. Κόντρα στον Ολυμπιακό οι “κίτρινοι” έδειξαν ότι παρασύρθηκαν από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στα πρώτα15 λεπτά του αγώνα και έχασαν τον προσανατολισμό στο πλάνο.

 

Αυτό που επέβαλλε κοντά οι γραμμές και γρήγορα αντανακλαστικά όταν ο αντίπαλος είχε την μπάλα στα πόδια. Αδυναμίες τις οποίες εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και μετέτρεψε σε γκολ τις μετρημένες ευκαιρίες που δημιούργησε.

 

Μικρό το κακό, αν ο Αρης επανέλθει στο πλάνο που ξέρει να ακολουθεί καλά. Αυτό που τον έχρησε φαβορί για μία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και πήρε τον τίτλο μίας από τις περισσότερο φορμαρισμένες ομάδες του β’ γύρου.

 

Οπότε ξέρει τι πρέπει να κάνει μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος, έχοντας μάλιστα τους τέσσερις από τους έξι αγώνες στην έδρα του, ώστε να επιστρέψει στις επιτυχίες.

 

FOCUS

Η αποτυχία του Ηρακλή να επιστρέψει στη Super League μεγεθύνεται με δεδομένο τη μιζέρια που επικρατεί φέτος στο Πρωτάθλημα της Football league. Μπορεί κάποιοι να το βαπτίζουν… ανταγωνιστικό αλλά στην ουσία είναι ένα ανυπόληπτο Πρωτάθλημα, στο οποίο τα 2/3 των ομάδων συμμετέχουν χωρίς να ξέρουν τον λόγο. Ή μάλλον ξέρουν...

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X