ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Ο Αρης που όλοι ξέρουν»

«Ο Αρης που όλοι ξέρουν»

Ο Ούγκο Σόουζα μιλάει για την προσωπική του «περιπέτεια» και τις νέες προκλήσεις που ανυπομονεί να ζήσει με την ομάδα

Συνέντευξη στον ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ

 

Στα 2,5 χρόνια της παρουσίας του στον Αρη, η φετινή σεζόν για τον Ούγκο Σόουζα ήταν η δυσκολότερη. Η διαδρομή του Πορτογάλου κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί παρόμοια με αυτή της ομάδας του. “Δυσκολίες και μεγάλη ένταση, με γλυκό ωστόσο φινάλε”. Λίγα λεπτά συμμετοχής στην Super League, σε σύγκριση και με τις “γεμάτες” χρονιές (σσ 51 συμμετοχές) που έκανε στην Football League, επέμβαση μεσούσης της περιόδου στους κοιλιακούς και για ένα εξάμηνο στο...κρεβάτι.

 

Στην τελευταία στροφή του Πρωταθλήματος επέστρεψε και μάλιστα πιο δυνατός, έτοιμος για νέες προκλήσεις, όπως η παρουσία του Αρη, μετά από οκτώ χρόνια, στο Europa League.

 


“Είμαι χαρούμενος για την ομάδα, αν και για μένα ήταν δύσκολη χρονιά λόγω του τραυματισμού που είχα και έμεινα εκτός. Όμως πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Πλέον αισθάνομαι κι εγώ καλά, θα δουλέψω σκληρά το καλοκαίρι για να είμαι πανέτοιμος και να γίνω ξανά ο παίκτης που όλοι γνωρίζουν”, είπε ο Ούγκο Σόουζα μιλώντας στη “Μ”.

 

“Γενικά η σεζόν ήταν δύσκολη, δεν ήταν όλα ρόδινα. Μείναμε όμως ενωμένοι και ξεπεράσαμε τα όποια εμπόδια συναντήσαμε, κλειδί ήταν οι ομιλίες που κάναμε μεταξύ στα αποδυτήρια, όπως και η στήριξη που είχαμε από τον κόσμο σε κάθε παιχνίδι” πρόσθεσε, για να περιγράψει τις στιγμές που γύρισε η κατάσταση και ο Αρης πέτυχε τον ευρωπαϊκό του στόχο. “Εκείνη την περίοδο εγώ βρισκόμουν στην Αθήνα για αποθεραπεία, αλλά μιλούσα κάθε μέρα με τα παιδιά. Ήταν όλοι στεναχωρημένοι. Μετά τη νίκη όμως στην Ξάνθη τα πράγματα άρχισαν να γίνονται καλύτερα, η ομάδα απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

 


Ο Πορτογάλος αμυντικός αναφέρθηκε στις διαφοροποιήσεις, που υπήρξαν κατά την γνώμη του, με την έλευση του Σάββα Παντελίδη στην ομάδα. “Με τον Πάκο Ερέρα παίζαμε καλά, όμως από ένα σημείο και μετά δεν παίρναμε αποτελέσματα. Μετά ήρθε ο κ. Παντελίδης. Και με αυτόν περάσαμε μια δύσκολη περίοδο. Αλλά αντέδρασε σωστά, προσπαθώντας να κρατήσει ενωμένη την ομάδα. Να δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί για να γίνουμε καλύτεροι. Έτσι, ξεπεράσαμε τα προβλήματά μας». Η επιστροφή του Αρη στην Super League συνδυάστηκε και με την επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια. “Ο Αρης πέρασε δύσκολες στιγμές. Αναγκάστηκε να παίξει με ομάδες κατώτερου επίπεδου. Στενάχωρο πολύ. Αλλά φέτος έβλεπα ένα γεμάτο γήπεδο με χαρούμενα πρόσωπα. Αυτός είναι ο Αρης που ξέρουν όλοι και είμαι ευτυχισμένος γι’ αυτό”.

X