ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αργά ξύπνησαν στον Ηρακλή και τους πρόλαβαν οι…άλλοι

Αργά ξύπνησαν στον Ηρακλή και τους πρόλαβαν οι…άλλοι

Ο Στράτος Παζούλης αρθρογραφεί για την ταπεινωτική ήττα του Καραϊσκάκη και τον Ηρακλή που έχασε στα Χανιά από τον Πλατανιά

Το θαύμα συνέβη χθες, αλλά μόνο στην Αρτα. Εκεί όπου τα Τρίκαλα όχι μόνο νίκησαν τον Καραϊσκάκη, αλλά τον υποχρέωσαν σε ταπεινωτική ήττα μιας και ο γηπεδούχος είχε προηγηθεί στο σκορ.

 

Αντίθετα στα Χανιά ο Ηρακλής αν και καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο (με μοιραίο παίκτη τον Περόνε) και ηττήθηκε από τον Πλατανιά με 2-1 . Ετσι σύμφωνα με την διαμορφωθείσα βαθμολογία κατόπιν αφαιρέσεως των 3 βαθμών, και πάλι κατόπιν παρεμβάσεως της θείας χειρός (βλέπε ΕΠΟ του Γραμμένου) , υποβιβάζεται αντί του Καραϊσκάκη.

 

Εννοείται πως αν ίσχυε η κανονική βαθμολογία ο Ηρακλής θα καταλάμβανε τη θέση της ομάδας της Αρτας, όπως ο Απόλλων Λάρισας αντίστοιχα τη 2η, εκδίδοντας ,όπως είναι γνωστό, ανακοίνωση διαμαρτυρίας καταλογίζοντας δόλο στην όλη διαδικασία της επιτροπής επιτήρησης, σε αντίθεση με τον Ηρακλή η διοίκηση του οποίου τήρησε σιγή ιχθύος και οι όποιες αντιρρήσεις εκφράστηκαν μέσω δηλώσεων του Τομ από τις ΗΠΑ: «Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι τους βαθμούς τους αφαίρεσαν αποκλειστικά και μόνο για τις οφειλές του Παπαθανασάκη.

 

Τα στοιχεία φακέλου αδειοδότησης, ως προς τη δική μας χρήση, ήταν απολύτως τακτοποιημένα» ανέφερε μεταξύ των πολλών άλλων σημειώνοντας, «αυτός είναι και ο λόγος, που από Δευτέρα αρχίζουμε έντονη προσπάθεια, σε όλα τα επίπεδα, για την επιστροφή των βαθμών. Θα αποστείλουμε έγγραφο υπόμνημα στην ΕΠΟ, μέσω του οποίου θα εξηγούμε τα επιχειρήματά μας και θα γνωστοποιούμε ότι δεν αποδεχόμαστε την ποινή αφαίρεσης βαθμών, την οποία κρίνουμε ως απολύτως παράτυπη». Οπωσδήποτε και έχει δίκιο ο μεγαλομέτοχος της κυανόλευκης ΠΑΕ, αλλά το δύσκολο στην περίπτωση του Ηρακλή και του ιδίου φυσικά είναι που θα το βρει, από τη στιγμή που οι ενδείξεις συμφωνούν σε ρεβανσιστικό έγκλημα εκ προμελέτης αφού η απόφαση εκδόθηκε μόλις δυο μέρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι με τον Πλατανιά και καπάκι κοινοποιήθηκε και η αντίστοιχη του διαιτητικού η οποία άκουσον- άκουσον προμήνυε τιμωρία αφαίρεσης 33 βαθμών παρακαλώ!

 

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία δεν συμφωνώ με συναδέλφους οι οποίοι ισχυρίζονται πως οι κυανόλευκοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το δώρο των Τρικάλων και παραδόθηκαν στον Πλατανιά. Πρώτα απ΄ ολα στην Αρτα οι κατόπιν νικητές έχαναν και η ανατροπή τους επήλθε πολύ αργότερα. Κατά δεύτερον οι ψυχολογικός φόρτος μετά τα όσα προηγήθηκαν την Παρασκευή οπωσδήποτε τους επηρέασαν, ως ένα σημείο και σε συνδυασμό με την αστοχία τους έφεραν την ήττα. Και στο κάτω τα αίτια της φετινής αγωνιστικής καχεξίας οφείλονται, ως είναι γνωστό, στην υπερφίαλη αρχή, την σπασμωδική συνέχεια και όχι στο προκαθορισμένο έξωθεν, εν πολλοίς, τέλος.

 

Αντί επιλόγου πάντως αντιγράφω την ανάρτηση της Ιωάννας Κοσμοπούλου κόρης του μεγάλου Ηρακλειδέα Ντίνου Κοσμόπουλου, η οποία με καλύπτει απόλυτα και νομίζω κι εσάς. Και γράφει η Ιωάννα: «Σε μια χώρα που η ποδοσφαιρική ομοσπονδία πριν την έναρξη του εθνικού πρωταθλήματος, αναγνωρίζει πως μια ομάδα βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, αλλά την τιμωρεί τον μήνα Μάιο για χρέη που υπήρχαν από τότε. Σε μια χώρα που συντηρεί ένα περίεργο παζάρι ΑΦΜ, στις πλάτες ιδεών με υπερ-εκατονταετή ιστορία. Η πόλη πρέπει να προφυλάξει ένα πολύτιμο πολιτισμικό και αθλητικό περιουσιακό της στοιχείο από την απαξίωση. Η πόλη πρέπει να σταθεί σύμμαχος στο δύσκολο και μοναχικό δρόμο που διάλεξε και ακολουθεί εδώ και χρόνια ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Είναι χρέος της πόλης να χαρίσει στον τεράστιο αυτό σύλλογο, που επιζεί χάρη στο πείσμα και στην τρέλα κάποιων ανθρώπων, ελπίδα»…

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (6/5)

X