ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αρχισε ο… «βρώμικος» πόλεμος! Ο ΠΑΟΚ κόντρα σε όλους και σε όλα

Αρχισε ο… «βρώμικος» πόλεμος! Ο ΠΑΟΚ κόντρα σε όλους και σε όλα

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για τον παρασκηνιακό μηχανισμό της ερυθρόλευκης παράγκας και τον απίστευτο ρέφερι της Τρίπολης

 

 

Θα μπορούσα να συμπεριλάβω στο σημερινό σημείωμα αποκλειστικά και μόνο τα «ανδραγαθήματα» του Ζαχαριάδη (γιατί όχι και του Θάνου και του Καρατζίκα) και να μην ασχοληθώ με ό,τι άλλο αφορούσε την τελευταία αγωνιστική. Αλλωστε, το τι επιχείρησαν και οι τρεις (ιδιαίτερα ο πρώτος) το αντιλήφθηκαν άνετα άπαντες. Εκτός βέβαια των Καραπαπάδων, των Τσουκαλάδων, αλλά και του συμπαθέστατου και αδιόρθωτου πλέον Σάββα Θεοδωρίδη. Θα μείνω λοιπόν στο «ουσιώδες» και «μείζον» θέμα που προκύπτει από την επικοινωνιακή διαχείριση των διαδραματισθέντων το Σαββατοκύριακο.

 

Κι αυτό γιατί άφησε να φανεί ξεκάθαρα ότι ο ΠΑΟΚ πλέον βρίσκεται ακριβώς στην «καρδιά» μιας επιχείρησης που έχει σαν μοναδικό στόχο να τον «αποκόψει» από τις πιθανότητες διεκδίκησης του τίτλου με κάθε θυσία και να του στερήσει την ευκαιρία που ήδη άρχισε να παίρνει μια άλλη και πιο αισιόδοξη διάσταση. Σε αυτή την επιχείρηση έχουν επιστρατευθεί όλοι όσοι κατά καιρούς έχουν εκδηλώσει και έχουν επιβεβαιώσει τα αντι-ΠΑΟΚτσήδικα συμπλέγματά τους. Είτε αυτοί βρίσκονται μέσα στον επίσημο Ολυμπιακό, είτε μεμονωμένα παρουσιάζονται ενδεδυμένοι την εισαγγελική τήβεννο (όπως επί παραδείγματι ο περιβόητος τηλεκριτικός κ. Βασιλάκης, του οποίου το βεβαρημένο διαιτητικό παρελθόν θα μας απασχολήσει κάποια στιγμή). Όλοι αυτοί μάλλον έχουν προσβληθεί από τον ιό της παράγκας. Ωστόσο, μας ενδιαφέρει αποκλειστικά και δυστυχώς, αυτό που έχει σχέση με την ενημέρωση. Το συνάφι μας δηλαδή. 

 

Εκεί που η αντικειμενικότητα και η υπευθυνότητα θα έπρεπε να αποκλείουν τέτοιου είδους προσπάθειες αποπροσανατολισμού και νόθευσης της ενημέρωσης. Εκεί που τα οπαδικά συμπλέγματα δεν έχουν καμία θέση και οι διαχωρισμοί πολλές φορές προεκτείνονται σε ρατσισμούς απαράδεκτους. Όπως αντιλαμβάνεστε, αναφερόμαστε στην κρατική τηλεόραση και το κρατικό ραδιόφωνο και στις όποιες εκπομπές αφιερώνουν στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο (βλέπε Αθλητική Κυριακή»). Είναι περίεργο αλλά και επιλήψιμο μέσα από αυτά τα κρατικά ΜΜΕ να πλασάρονται και να αβαντάρονται προσπάθειες, οι οποίες αποσκοπούν στο να πλήξουν συλλόγους, που έχουν μπει στο στόχαστρο παρασκηνιακών μηχανισμών του τύπου της παράγκας και των εγκληματικών οργανώσεων. Γυρίζοντας λοιπόν επιδεικτικά την πλάτη, αυτή η εκπομπή με την συνδρομή του… «αντικειμενικότατου» τηλεκριτή καθηγητή διαιτησίας κ. Βασιλάκη στα όσα απίστευτα και εκτρωματικά συνέβησαν στην Τρίπολη, επικεντρώθηκε σε μια προσπάθεια να διαψεύσει», ή να «αποδομήσει» τα όσα ολοφάνερα έγιναν σε βάρος του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο. Στοχοποιημένη συμπεριφορά η οποία αποσκοπούσε ξεδιάντροπα στο να ρίξει νερό στο μύλο εκείνων που καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς επιχειρούν να παρουσιάσουν τον ΠΑΟΚ ως ευνοούμενο.  Θα μου πείτε για τι είδους τηλεόραση μπορούμε να μιλάμε σήμερα.

 

Μήπως για αυτήν που «εξαφάνισε» και έπνιξε στην κυριολεξία ένα εθνικό προσκλητήριο και συλλαλητήριο εκατοντάδων χιλιάδων ακομμάτιστων και αχειραγώγητων Ελλήνων χωρίς τον παραμικρό δισταγμό; Στα δημοσιογραφικά «πανξεφτίλια» πήρε μέρος ασφαλώς και η ΕΡΑ 2 αβαντάροντας χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό την ερυθρόλευκη προπαγάνδα. Η ντροπή και η οργή που αισθάνεται σήμερα ο κόσμος του ΠΑΟΚ όπως και όλοι οι Βορειοελλαδίτες για αυτό το κατάντημα θα πρέπει κάποια στιγμή να απασχολήσει σοβαρά όλους μας. Ο βρώμικος πόλεμος που υπέβοσκε μέχρι σήμερα έχει περάσει σε μια απροκάλυπτη πλέον επιχείρηση διαστροφής της αλήθειας με νόθευση της ενημέρωσης των Ελλήνων και στο βάθος την εξυπηρέτηση των στόχων ενός παρασκηνίου, το οποίο είχε οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην εξαθλίωση. Νομίζουμε τελικά ότι το «πρόβλημα» θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερο δυναμισμό και αποφασιστικότητα από τον επίσημο ΠΑΟΚ. Όχι με διαδικτυακά επιδερμικά υπονοούμενα, αλλά με μία ολομέτωπη επίθεση. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένος σε αυτό τον πόλεμο να βρεθεί σύσσωμος χωρίς καμία απουσία στις επάλξεις και στα χαρακώματα.

 

Η τιμητική διάκριση στον Αρι Νικολάκη

 

 

Ύστερα από δεκαετίες, έστω και με καθυστέρηση, η ΕΚΑΣΘ τίμησε τον Αρι Νικολάκη. Δημοσιογράφος του οποίου το ήθος, το ύφος, τις αρχές και την μεγάλη προσφορά του στον χώρο του λειτουργήματος που υπηρετεί, την προσυπογράφει μία αταλάντευτη διαδρομή υψηλών ιδανικών. Ο Αρις Νικολάκης, ο οποίος θα μπορούσε σήμερα να είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, διαδεχόμενος τον αείμνηστο πατέρα του Γιάννη (μεγάλο ΠΑΟΚτσή και διοικητικό στέλεχος του Δικέφαλου) επέλεξε τη δημοσιογραφία με την οποία όπως αποδείχθηκε ήταν αθεράπευτα ερωτευμένος. Προσωπικά αισθάνομαι συγκινημένος αλλά και δικαιωμένος γιατί κατά κάποιο τρόπο βοήθησα κι εγώ ώστε σήμερα να τον διαβάζουν, να τον ακούνε και να τον απολαμβάνουν οι Ελληνες φίλαθλοι. Καθαρός λόγος,  υψηλού επιπέδου γραφίδα, αδαμάντινος χαρακτήρας. Μπράβο στην ΕΚΑΣΘ, που μας επιφύλαξε την έκπληξη και απέδειξε ότι τα διαμάντια ό,τι και να γίνει κάποια μέρα θα λάμψουν. Μια τέτοια λάμψη ήταν και για μας η βράβευση του αξιαγάπητου Άρι Νικολάκη.

X