ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αποτυχία θα είναι αν διαψεύσει τις λογικές προσδοκίες ο Αρης

Αποτυχία θα είναι αν διαψεύσει τις λογικές προσδοκίες ο Αρης

Ο Δημήτρης Κανελλακης αρθρογραφεί και τονίζει πως η τύχη του Αρη για την τελική του θέση στη βαθμολογία, μπορεί να κριθεί στα επόμενα πέντε παιχνίδια

Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν στα επόμενα πέντε παιχνίδια θα εμφανίσει ο Αρης εικόνα που να πείθει ότι βελτιώνεται αγωνιστικά κι αν τα αποτελέσματά του θα είναι τέτοια που να στηρίζουν την προσπάθειά του για να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

 

Θυμίζω ότι η αντίστοιχη περίοδος του πρώτου γύρου ήταν που προκάλεσε τις πρώτες αναταράξεις για τους «κίτρινους», οδήγησε στη λύση της συνεργασίας  με τον Ερέρα και προσγείωσε απότομα τους οπαδούς οι οποίοι είχαν ενθουσιαστεί με τις εμφανίσεις της ομάδας τους στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

 

Είναι, συνεπώς, ένα ζήτημα να δούμε αν όλα αυτά έχουν μείνει πίσω για τον Αρη, αν έχει βρει τις ισορροπίες του, αν αφομοιώνει τους νέους του παίκτες, αν η δουλειά του Παντελίδη αποδίδει και η δική του φιλοσοφία διαπνέει, πλέον, την ομάδα.

 

Αυτά τα πράγματα φαίνονται, κυρίως, στα ματς με τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος, με αυτές που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

 

Σε αυτά, δηλαδή, που ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος, που αποτελούν τα crash tests, όπως συνηθίζουμε να λέμε.

 

Σε μεγάλο βαθμό, η επίτευξη του στόχου για τους «κίτρινους», αν θα μπούνε στην πεντάδα ή όχι, θα κριθεί στα πέντε ματς που έρχονται. Με Αστέρα, εκτός, με Πανιώνιο εντός, ΠΑΟΚ εκτός, ΑΕΚ εντός και Ολυμπιακό εκτός.

 

Για όσους δεν το θυμούνται, να πω ότι στον πρώτο γύρο οι «κίτρινοι» νίκησαν μόνο τον Αστέρα και έχασαν τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια.

 

Με αντίστοιχη συγκομιδή, τρεις μόνο βαθμούς, δηλαδή, σε πέντε παιχνίδια, ο στόχος της πεντάδας δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Αρη. Ο,τι παραπάνω πάρει, σίγουρα θα τον βοηθήσει σημαντικά για να φτάσει εκεί που θέλει στο τέλος της σεζόν.

 

Γι’ αυτό επιμένω ότι πρόκειται για τα παιχνίδια που θα καθορίσουν πολλά, όπως και ότι είναι τα ματς που αποτελούν το στοίχημα για τον Παντελίδη.

 

Οι συνθήκες, με βάση τον ανταγωνισμό, είναι εξαιρετικές για τον Αρη. Όπως πολλές φορές έχουμε σχολιάσει, οι βασικοί αντίπαλοί του εμφανίζουν μέτρια δυναμική.

 

Αν, όμως, τον δούνε να έχει απώλειες αντίστοιχες του πρώτου γύρου στα παιχνίδια που έρχονται, σίγουρα θα ανοίξει η όρεξή τους.

 

Για τον Αρη τα πράγματα είναι απλά από δω και πέρα: ή θα κάνει το αυτονόητο, που είναι να μπει στην πεντάδα καθώς δεν υπάρχει αντίπαλος που να εμφανίζει τέτοια δυναμική ώστε να του χαλάσει τα σχέδια, ή θα διαψεύσει τις πολύ λογικές

X