ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Οι απόψεις Σαββίδη δεν είναι του ΠΑΟΚ, δεν υπήρχε γραμμή για Ταχιάο»

«Οι απόψεις Σαββίδη δεν είναι του ΠΑΟΚ, δεν υπήρχε γραμμή για Ταχιάο»

Ο τέως υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για τον Ιβάν Σαββίδη και την συνάντηση που επιδίωξε με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Εντελώς λανθασμένη θεωρεί ο Κυριάκος Κυριάκος την εντύπωση ότι «ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός υπερβαίνει τα αθλητικά και κοινωνικά του χαρακτηριστικά».

 

Σε συνέντευξή του στην FS, ο τέως υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τόνισε ότι γίνεται οργανωμένη προσπάθεια να χρεωθούν στον Δικεφάλο οι προσωπικές απόψεις του Ιβάν Σαββίδη.

 

Ακόμη διέψευσε ότι υπήρχε κεντρική γραμμή που έδινε ο ΠΑΟΚ εναντίον του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου, τον οποίο αποκάλυψε ότι προσπάθησε να συναντήσει.

 

 

Διαβάστε ένα απόσπασμα των δηλώσεων του Κυριάκου Κυριάκου:

 

Εσείς υπήρξατε συνδεδεμένος επαγγελματικά με τον ΠΑΟΚ. Πόσο βάσιμη είναι η εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ διεκδικεί στην πόλη έναν ρόλο που υπερβαίνει την αθλητική και κοινωνική διάσταση και αποκτά πολιτικά χαρακτηριστικά;

 

«Είναι πολύ λανθασμένη η εντύπωση πως ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός υπερβαίνει τα αθλητικά και κοινωνικά του χαρακτηριστικά. Ο ΠΑΟΚ ενώνει ευλαβικά ανθρώπους κάθε πολιτικής τοποθέτησης, κάθε μορφωτικού επιπέδου, όλους τους ανθρώπους της πόλης. Εντέχνως έχει επιχειρηθεί, αντίθετα, να χρεωθούν στον ΠΑΟΚ οι προσωπικές απόψεις του ιδιοκτήτη του ή των στελεχών του. Αν εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, και απεχθάνομαι τη δεξιά αντίληψη, αλλά και τον συντηρητικό τακτικισμό εξουσιομανίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι που αφορά τη ζωή μου έξω και μετά τον ΠΑΟΚ».

 

Στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών ο κ. Ταχιάος κατήγγειλε ότι κάποιοι έστρεψαν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ εναντίον του για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες. Αισθανθήκατε ότι συνέβη ή συμμερίζεστε την κριτική που του ασκήθηκε για το θέμα του γηπέδου;

 

«Θεωρώ πως αυτή η επιμονή του κ. Ταχιάου του στέρησε ένα καλύτερο ποσοστό, τουλάχιστον κοντά στα ποσοστά της ΝΔ στην πόλη. Πολύ νωρίς επιδίωξα θεσμικά να τον συναντήσω, μόλις αντιλήφθηκα πως έχει μπερδέψει τις αυθόρμητες αντιδράσεις ΠΑΟΚτσήδων σε παλιές σκληρές του δημόσιες τοποθετήσεις εναντίον του Ιβάν Σαββίδη με μια δήθεν κεντρική γραμμή που φανταζόταν ότι έδινε ο ΠΑΟΚ εναντίον του. Δεν το πίστεψε πιθανότατα και με την επιμονή του να αναδεικνύει και να πολεμάει αυτή τη φανταστική «γραμμή», τελικά έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του σε θέση αντιπάλου του μέσου ΠΑΟΚτσή. Ειδικά η παρέμβασή του εναντίον της κοινής ευρωπαϊκής πρακτικής να υψώνονται οι σημαίες των πρωταθλητριών ομάδων στα δημαρχεία των πόλεων ήταν μια παράλογη υπερευαισθησία που έδειξε τον εκνευρισμό του από την αποτυχία του να διεισδύσει σε κοινά με μεγάλη αγάπη στην ομάδα τους, στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας της. Λες και η Θεσσαλονίκη έχει πολλές ευκαιρίες να γιορτάσει την ανωτερότητά της και να σηματοδοτήσει την επικράτησή της σε οποιονδήποτε τομέα έναντι της Αθήνας. Τον έβλεπα με συμπάθεια να προσπαθεί να επιβάλει τον πολιτικό του ελιτισμό κυριολεκτικά εκτός τόπου και εκτός χρόνου. Είναι για μένα ένα αντιπαράδειγμα πολιτικής προσέγγισης στην κοινωνία που θέλεις να υπηρετήσεις και επειδή θεωρώ πως είναι ευφυής, είμαι σίγουρος πως το έχει πια καταλάβει. Τελικά δεν πήρε ούτε το ποσοστό των αντι-ΠΑΟΚτσήδων του Δήμου Θεσσαλονίκης και αυτό μάλλον χρήζει δικής του ανάλυσης, ενόψει του αγώνα που έχει να δώσει στις βουλευτικές εκλογές».

X