ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

O Απόλλων βράβευσε το μπασκετικό του τέκνο, Γιάννη Σφαιρόπουλο (vids)

O Απόλλων βράβευσε το μπασκετικό του τέκνο, Γιάννη Σφαιρόπουλο (vids)

«Απόλλων και τα μυαλά στα κάγκελα», φώναξε ο πετυχημένος Έλληνας προπονητής, σε μια συγκινητική εκδήλωση στο ΔΑΚ Καλαμαριάς

Σε μια συγκινητική εκδήλωση στο ΔΑΚ Καλαμαριάς, ο ερασιτέχνης Απόλλων και το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου βράβευσαν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. 

 

Ενα μπασκετικό τέκνο του Απόλλωνα, που ξεκίνησε στη σπουδαία καριέρα του από τους «κοκκινόμαυρους», όντας ο γιος του Σάββα Σφαιρόπουλου, παλαιμάχου ποδοσφαιρικού άσου του Απόλλωνα και μετέπειτα του Ολυμπιακού. Ήταν εκεί ο αδελφός του, Γιώργος Σφαιρόπουλος που έχει αναλάβει επικεφαλής του μπασκετικού Απόλλωνα εδώ και μερικούς μήνες, οι έφοροι του τμήματος Θάνος Γιαννικόπουλος και Γρηγόρης Κωνσταντινίδης, νεαροί αθλητές του συλλόγου που μάλιστα του υπέβαλαν και ερωτήσεις και όλοι οι προπονητές του τμήματος μπάσκετ. Ξεχώριζε βέβαια η παρουσία του «πατριάρχη» του Απόλλωνα στο μπάσκετ, Παναγιώτη Βαφειάδη. 

 

Φυσικά, εκεί ήταν και μάλιστα μίλησαν με πολύ συγκινητικά λόγια ο χορηγός του ερασιτέχνη, Τάκης Μπαλτίδης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης που διετέλεσε και προπονητής του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο εφηβικό του Απόλλωνα, ο Τάσος Αφεντουλίδης και ο Μιχάλης Φωτιάδης, που του παρέδωσε και την τιμητική πλακέτα. Ο ίδιος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επίσης συγκινημένος είπε μεταξύ άλλων:

 

«Είναι ιδιαίτερη  στιγμή να επιστρέφω από εκεί που ξεκίνησα, από εδώ που ανδρώθηκα και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Αυτό το γήπεδο μου γεννά πολλές αναμνήσεις. Ξεκινήσαμε από εδώ με πολλή αγάπη για αυτό που κάναμε. Το 1986 ιδρύσαμε τις ακαδημίες του Απόλλωνα, μαζί με φίλους και συμπαίκτες. Από εκεί οι ακαδημίες ανέβαιναν. Είναι η ομάδα που είναι στην καρδιά μου. Ο πατέρας μου μας έκανε υπερήφανους που μας έκανε Απολλωνιστές. Θα ήθελα να μιλήσω στα παιδιά και να τους δώσω μια συμβουλή: Να αγαπάτε το μπάσκετ, να είστε καλοί μαθητές και να ακούτε τους προπονητές σας. Να προσπαθείτε να γίνετε καλοί παίκτες, αλλά και άνθρωποι. Εχω έναν παλιό μου παίκτη που μου είπε ότι αυτά που μας μάθαινες τότε, τα χρησιμοποιώ στη δουλειά και την οικογένειά μου. Το πώς σέβεσαι τον αντίπαλο και πώς συνεργάζεσαι είναι πολύ σημαντικά». 

 

Στο τέλος της ομιλίας του πάντως είπε: «Απόλλων και τα μυαλά στα κάγκελα»!

 

 

 

Η στιγμή της βράβευσης 

 

Στιγμές της ομιλίας Σφαιρόπουλου

 

 

Τον λόγο πήρε ο Τάκης Μπαλτίδης, που μεταξύ άλλων είπε:  «Ο ερασιτέχνης πρέπει να ζωντανέψει κάποια πράγματα γιατί ο Απόλλων είναι στην εντατική. Περνάει δύσκολα. Επρεπε να είχαμε 2.000 κόσμο εδώ. Θα γίνουν όμως πολλά το επόμενο χρονικό διάστημα. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε ένα παιδί δικό μας.  Ο πατέρας τους, τα παιδιά και τα εγγόνια είναι στην οικογένεια του Απόλλωνα. Όπως και η δική μου οικογένεια», είπε, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του δημάρχου: «Είναι Απόλλων και κάνει έργο που δε φαίνεται. Δεν είναι επικοινωνιακός. Όμως θα κάνουμε πολλά πράγματα από εδώ και πέρα που θα φανούν». Εστειλε και ένα μήνυμα στα νεαρά παιδιά του συλλόγου: «Πολλά παιδιά δεν είστε Απόλλων και δεν φταίτε εσείς γι΄αυτό. Να ξέρετε όμως ότι σε αυτή την οινωνία ότι ο Απόλλων σας προστατεύει και σας γαλουχεί. Θα καταλάβετε τι σημαίνει να είστε σε έναν σύλλογο όπως ο Απόλλων. Αυτό που κάνει ο Γιώργος (σ.σ. Σφαιρόπουλος) σήμερα. Για μας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ο πρώτος προπονητής στην Ευρώπη. Αυτό γράφει στην πλακέτα κι εκεί θα παραμείνει».

 

 

 

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης ευχαρίστησε το δ.σ. του ερασιτέχνη και το τμήμα μπάσκετ: «Υπηρέτησα 20 χρόνια το τμήμα μπάσκετ. Το σημερινό πρωινό έχει συγκηνισιακή φόρτιση γιατί σήμερα ο Απόλλων τιμά ένα σπλάχνο από τα σπλάχνα του, που επί σειρά ετών σαν παίκτης και σαν προπονητής και σαν οικογένεια ήταν δίπλα στον Απόλλωνα. όταν ένας Καλαμαριώτης διακρίνεται τιμά την ίδια την πόλη του, την Καλαμαριά».

 

 

Μια ιδιαίτερη σττιγμή της εκδήλωσης σημειώθηκε όταν ο γνωστός αθλητικογράφος Πάρις Καλημερίδης παρέδωσε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο τα πρώτα ρεπορτάζ του τελευταίου στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», αποκαλύποντας ότι για ένα μικρό διάστημα πριν ξεκινήσει την προπονητική, ο Σφαιρόπουλος ήταν ρεπόρτερ και μάλιστα πολύ καλός! 

 

 

X