ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η απόλυση Ερέρα δείχνει την απειρία του Καρυπίδη

Η απόλυση Ερέρα δείχνει την απειρία του Καρυπίδη

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για την επόμενη μέρα στον Άρη μετά την απομάκρυνση του Ισπανού προπονητή

Ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί έμπειρος παράγοντας. Ο χρόνος της διοικητικής του εμπλοκής με το ποδόσφαιρο είναι και μικρός και χωρίς σημαντικές επιτυχίες. Απ’ αυτές που αφήνουν την σφραγίδα στη διοικητική παρουσία ενός παράγοντα.

 

Και επειδή δεν υπάρχει Σχολή εκπαίδευσης προέδρων ό,τι έμαθε το έμαθε μέσα από την πράξη. Στην ουσία λοιπόν είναι αυτοδίδακτος και χωρίς «εκπαίδευση» από έναν μπαρουτοκαπνισμένο παράγοντα.

 

Εχω την άποψη λοιπόν, ότι η διαχείριση του θέματος Πάκο Ερέρα έγινε με ερασιτεχνικό τρόπο από τον κ. Καρυπίδη. Είμαι από εκείνους που κατέθεσα σε προηγούμενα άρθρα μου τις ενστάσεις μου για τον τρόπο που αξιοποιείται το ρόστερ του Αρη από τον Ισπανό προπονητή. Αυτός όμως δεν μπορεί να είναι λόγος απόλυσης. Με τον ίδιο προπονητή ο Αρης  δημιούργησε το όραμα της κατάληψης μίας από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη στους τέσσερις πρώτους αγώνες.

 

Τι άλλαξε λοιπόν στη συνέχεια; Θεωρίες του τύπου «οι αντίπαλοι έμαθαν το παιχνίδι του Αρη και ο Ερέρα δεν άλλαζε τίποτε» μπορεί να ευσταθούν, αλλά το ζήτημα είναι ποιος και με ποιόν τρόπο προσπάθησε να αλλάξει τα μυαλά του Ισπανού. Ο Αρης έχασε τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό από συγκυρίες, διασύρθηκε από την ΑΕΚ και πάλεψε τα παιχνίδια με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πανιώνιο. Θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα πράγματα σύμφωνα με το ρόστερ του;

 

Θεωρητικά αν ο Ισπανός έκανε άλλες επιλογές για την ενδεκάδα. Αλλωστε οι παίκτες που δεν αγωνίζονται είναι πάντα οι καλύτεροι. Ο Πάκο Ερέρα επιχείρησε αλλαγές κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Αρης βελτιώθηκε μεσοαμυντικά, αλλά ήταν πάλι αναποτελεσματικός επιθετικά. Συμβαίνουν αυτά όμως και στις καλύτερες οικογένειες. Τι να πει και ο Ολυμπιακός που σε εννέα αγώνες έχει δημιουργήσει 131 τελικές προσπάθειες και πέτυχε μόνο 12 γκολ;

 

Με δεδομένο ότι ο Αρης δημιούργησε το ρόστερ του στη λάτιν φιλοσοφία, ο Ισπανός θα έπρεπε να στηριχθεί και να κριθεί εκ νέου στα παιχνίδια που ακολουθούν και είναι στα μέτρα του Αρη. Αλλωστε πριν διώξεις έναν προπονητή πρέπει να έχεις μία καλύτερη και άμεση λύση για την αντικατάσταση του. Αν ο κ. Καρυπίδης έχει προνοήσει γι’ αυτό θα κριθεί στο μέλλον για την απόφαση του, σε διαφορετική περίπτωση ο Αρης μπαίνει σε περιπέτεια με άγνωστο αποτέλεσμα.

 

Πάντως το γεγονός ότι ο αθλητικός διευθυντής Κωσταντίνος Διαμαντόπουλος είχε ανοίξει το κύκλο των επαφών με υποψήφιους διαδόχους του Πάκο Ερέρα εδώ και δύο εβδομάδες δεν είναι πλέον κρυφό. Το ζήτημα είναι αν το έκανε με τις ευλογίες του πρόεδρου ή αυτοβούλως.

 

X