ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αποκλείστηκε αλλά δεν θα βγει χαμένος

Αποκλείστηκε αλλά δεν θα βγει χαμένος

Ο Αρης οφείλει να κοιτάξει μπροστά και παράλληλα να αντιληφθεί ότι τα λάθη έχουν βαρύ τίμημα - Γράφει ο Βασίλης Βλαχόπουλος

Μια (κακή) στιγμή στέρησε το όνειρο για τον Αρη και δεν δικαίωσε (εκ του αποτελέσματος) μια συγκλονιστική προσπάθεια η οποία θα αποκτούσε μυθικές διαστάσεις, αν ολοκληρωνόταν.

 

Ο Αρης (προφανώς) βγήκε χαμένος έπειτα από τον αποκλεισμό στο Europa League, αντικειμενικά όμως αν αξιοποιήσει και κρατήσει αυτόν τον αγωνιστικό χαρακτήρα που είχε χθες, τα οφέλη θα είναι πολλά περισσότερα στο άμεσο μέλλον. Δεν πήρε αυτό που άξιζε, πλήρωσε το τίμημα της τραγικής εμφάνισής του στη Νορβηγία κι έτσι τελείωσε ένα ταξίδι.

 

Πλήρωσε το ένα από τα τρία λάθη που έκανε. Τα δύο εξ’ αυτών έγιναν από τον Σούντγκρεν, ομοίως και το μοιραίο που έδωσε τη δυνατότητα στον Μπολί να βάλει τη Μόλντε σε ασφαλείς ράγες. Ο Αρης δεν άξιζε αυτό που εισέπραξε γιατί μετά το πρώτο 20πτο κυριάρχησε στο γήπεδο. Κέρδισε παίκτες (σ.σ. Κόρχουτ, Ματίγια, Φετφατζίδης) οι οποίοι ήταν εξαφανισμένοι στα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν τίθεται θέμα διαχείρισης του αγώνα.

 

Αυτή ήταν εξαιρετική, με ελεγχόμενη πίεση, ποδοσφαιρική εξυπνάδα. Δεν είχε αυτή τη… στιγμή που είπε ο Σάββας Παντελίδης στη συνέντευξη Τύπου, την παραμονή του αγώνα. Αυτή η στιγμή ήταν για παράδειγμα η φάση του Ιντέγε στο 85ο λεπτό, δευτερόλεπτα μετά το 3-0. Εκεί θα μπορούσαν όλα να είχαν τελειώσει. Η φάση δεν έγινε γκολ, ο Νιγηριανός δεν έσπασε την γκίνια του. Ομοίως και στο δεύτερο 15πτο της παράτασης.

 

Ο Αρης έδειξε χαρακτήρα, πιέζοντας ακόμη περισσότερο. Δεν ύψωσε τα χέρια του, δεν παραδόθηκε. Είχε να αντιμετωπίσει και την εχθρική διαιτησία του Ιρλανδού. Δεν έδωσε απλά τα κουκούτσια στη Μόλντε, αλλά… καφάσια ολόκληρα. Είναι πολλές οι φάσεις που τον εκθέτουν.

 

Εν κατακλείδι, ο Αρης οφείλει να κοιτάξει μπροστά και παράλληλα να αντιληφθεί ότι τα λάθη έχουν βαρύ τίμημα. Γιατί, δεν αποκλείεται στην Ελλάδα αλλά στη Νορβηγία. Ασχέτως της λυσσαλέας προσπάθειας για ανατροπή.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X