ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αποκάλυψη:Στο μισό το τέλος για την ΕΡΤ, τι σημαίνει για τα τηλεοπτικά

Αποκάλυψη:Στο μισό το τέλος για την ΕΡΤ, τι σημαίνει για τα τηλεοπτικά

Ειλημμένη η απόφαση του Πρωθυπουργού για μείωση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ. Πώς επηρεάζει το γεγονός αυτό τα τηλεοπτικά του ποδοσφαίρου.

Τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Ιωάννη Δρόσο συναντά το μεσημέρι της Παρασκευής (12/7) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια συνάντηση, η οποία, όπως προκύπτει, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει αφετηρία εξελίξεων σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά του ποδοσφαίρου.

 

Όπως αποκάλυψε o Κυριάκος Θωμαΐδης μέσω του Metropolis 95.5 είναι ειλημμένη η απόφαση του νέου Πρωθυπουργού για μείωση στο μισό του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ.

 

Με δεδομένο ότι το ανταποδοτικό τέλος αποτελεί το βασικό έσοδο της Δημόσιας Τηλεόρασης, μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της τελευταίας, ενώ θα επηρεάσει και τα τηλεοπτικά των ποδοσφαιρικών ομάδων.

 

Υπενθυμίζεται πως πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η γενική συνέλευση της ΕΡΤ αποφάσισε να υιοθετήσει τις προσφορές για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ, αλλά και των ομάδων της Super League 2 και της Football League. Με τα νέα δεδομένα, πλέον, αναμένονται με ενδιαφέρον οι αντιδράσεις των ομάδων.

X