ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αποκάλυψη Θωμαΐδη: Κινδυνεύει ακόμη ο Ολυμπιακός για το ματς με Βέροια

Αποκάλυψη Θωμαΐδη: Κινδυνεύει ακόμη ο Ολυμπιακός για το ματς με Βέροια

Στη σημερινή Metrosport ο Κυριάκος Θωμαΐδης αναλύει γιατί μπορεί να επανεξετασθεί ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης

 

Στην αποκάλυψη πως ο Ολυμπιακόις συνεχίζει να κινδυνεύει ακόμη και με την ποινή του υποβιβασμού προχωρά ο Κυριάκος Θωμαΐδης στη σημερινή Metrosport.

 

Αναλυτικά, γράφει:

 

«Το τελεσίδικο και αμετάκλητο βούλευμα των 28 δεν έχει μόνο ποινική διάσταση. Θα απασχολήσει και την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

 

Το βούλευμα της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων και της πλημμεληματικής σύστασης συμμορίας θεωρείται νέο στοιχείο. Και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ. Ο Πειθαρχικός Κώδικας της Ομοσπονδίας έχει εναρμονιστεί με τον αντίστοιχο της FIFA και η πρόβλεψη είναι σαφής: Όταν μία ποινική ποδοσφαιρική υπόθεση τελεσιδικεί, τότε και μόνον τότε αντιμετωπίζεται ως κάτι καινούργιο για την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και για τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. 

 

Αυτά τα δύο θεσμοθετημένα όργανα της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν το βούλευμα μόλις καθαρογραφεί  και να προχωρήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα σε επανεξέταση της υπόθεσης.

 

Θέλετε παράδειγμα;  Ενας αγώνας που περιλαμβάνεται στο βούλευμα είναι η αναμέτρηση Ολυμπιακού – Βέροιας (3-0) που διεξήχθη το 2013. Παρότι υπήρχαν πέντε μαρτυρίες για αλλοίωση αποτελέσματος με στοιχηματική απάτη, η τότε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποφάνθηκε απαλλακτικά. 

Κι όμως: Εχει κάθε δικαίωμα να επανεξετάσει την υπόθεση! Πόσο μάλλον που με το νέο Κώδικα τα πειθαρχικά αδικήματα θεωρούνται απαράγραπτα. Είτε η Επιτροπή Δεοντολογίας είτε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μπορούν ανά πάσα στιγμή να μελετήσουν το ποινικό βούλευμα, να συλλέξουν τα καινούργια στοιχεία και να ξαναφέρουν την υπόθεση στο πειθαρχικό τραπέζι.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται κινδυνεύουν με ισόβιο αποκλεισμό ενασχόλησης από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και οι ομάδες που αναφέρονται στο βούλευμα αντιμετωπίζουν ακόμη και την ποινή του υποβιβασμού».  

 

 

X