ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Απόφαση στα «μέτρα» του παρακράτους, «επιβλήθηκε» πριν την εκδίκαση

Απόφαση στα «μέτρα» του παρακράτους, «επιβλήθηκε» πριν την εκδίκαση

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για την απόφαση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ

Όπως ακριβώς αναμενόταν και όπως είχε εξαγγείλει από την πρώτη στιγμή η γνωστή «συμμορία», η δικαστική λειτουργός ακολούθησε μια διαδικασία που «νομιμοποίησε» πρωτόδικα ένα πασιφανέστατο στήσιμο το οποίο μεθόδευσαν προκλητικά οι παράγοντες της ομάδας των σκανδάλων. Οι περίεργες και θολές διαδικασίες της κ. Σκολαρίκη προκαλούν εύλογα ερωτηματικά και μεγάλο προβληματισμό.  Οι εξοντωτικές ποινές που επέβαλλε «εξυπηρετούν» το δίδυμο Ολυμπιακού και ΑΕΚ (με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια) και δημιουργούν φοβερά εμπόδια στον ΠΑΟΚ. Οι αντιδράσεις του Δικεφάλου, η έφεση και η οργή του κόσμου.

 

Δυστυχώς είναι της μοίρας μας φαίνεται το να βρισκόμαστε τις περισσότερες φορές μακριά από τις όποιες αισιόδοξες προβλέψεις που υπάρχουν και που καταθέτουν και μάλιστα εύκολα κατά περίσταση, πολλοί οι οποίοι αφελώς και με καλή πίστη προσδοκούν ευχάριστες εξελίξεις από δικαστικές υποθέσεις, στις οποίες εμφανώς ή αφανώς συμμετέχουν οι γνωστές παρασκηνιακές δυνάμεις του αθλητικού μας παρακράτους.

 

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε για αυτή μας τη θέση, δημοσιοποιώντας παράλληλα όμως και από την πρώτη στιγμή τους φόβους που είχαν σχέση με την έκβαση της δικαστικής περιπέτειας για το ελεεινό πραξικόπημα που επιχειρήθηκε σε βάρος του ΠΑΟΚ. Οι εμπειρίες μας έχουν καταστήσει πολύ προσεκτικούς στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις μας. Χωρίς όμως αυτό να μας εμποδίζει να καταθέτουμε δημοσίως την άποψη που σχηματίζουμε σε παρόμοιες σοβαρές υποθέσεις, όπως αυτή που αφορά την τύχη της αναμέτρησης της Τούμπας.

 

Κι αυτή η άποψη προειδοποιούσε για μια εκ προοιμίου αρνητική κατάληξη. Και αυτό γιατί σχεδόν με το «καλημέρα» είχαμε τα πρώτα μηνύματα από τους εκπροσώπους των μαφιόζων με την ενορχηστρωμένη και πομπώδη εξαγγελία των προβλεπόμενων και σίγουρων κατά την άποψη τους συνεπειών που θα είχε ο ΠΑΟΚ. Στη σειρά και στη συνέχεια η δικαστική λειτουργός έστειλε τα δικά της αντίστοιχα ανησυχητικά και περίεργα μηνύματα τα οποία συμφωνούσαν και συμπορευόντουσαν με τα εξαγγελλόμενα και θεωρούμενα ως υπερβέβαια από το παρασκήνιο. Η μυστηριώδης και μυστικοπαθή πρωτοβουλία της να ζητήσει συμπληρωματικές εξηγήσεις από τον διαιτητή, τη στιγμή που το φύλλο αγώνα ήταν πλήρες, άφησε έκπληκτη τη νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ.

 

Το ίδιο και η επιμονή της να μην δώσει μια μικρή αναβολή ώστε να ενημερωθούν οι ΠΑΟΚτσήδες για τα όσα κρυφίως μεθοδεύτηκαν πίσω από την πλάτη τους, σε συνεργασία προφανώς με εξωθεσμικούς παράγοντες, έδωσε ένα στίγμα της πορείας στην οποία εκινείτο. Τη στιγμή μάλιστα που σε αντίστοιχο αίτημα του Ολυμπιακού ευχαρίστως και ανέτως η ίδια έδωσε αναβολή πολλών ημερών. Τα 30 λεπτά που «παραχώρησε» στη νομική υπηρεσία του Δικεφάλου δεν διέφεραν σε τίποτα από μια κοροϊδία. Η όλη συμπεριφορά της και ιδιαίτερα το να ζητήσει συμπληρωματική έκθεση, αποκάλυπτε την πρόθεση της να κατευθυνθεί σχεδόν μετωπικά σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Γιατί το φύλλο αγώνα δεν ήταν επιβαρυντικό για τον ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου δεν βόλευε σε τέτοιου είδους κινήσεις.

 

Η συμπληρωματική έκθεση που ήρθε στα χέρια της ακύρωνε όμως σχεδόν όλα τα επιβαρυντικά που υπήρχαν για τον Ολυμπιακό και τα «φόρτωνε» στον ΠΑΟΚ. Ανοιχτό λοιπόν το πεδίο για να δράσει, όπως είχε προαποφασίσει. Εξοντωτική ποινή και ικανοποίηση του διδύμου των ισχυρών του λεκανοπεδίου (Ολυμπιακού και ΑΕΚ). Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή για την κ. Σκολαρίκη. Η οποία δεν στάθηκε ούτε δευτερόλεπτο σε όσα κραυγαλέα και παραβατικά σημειώθηκαν από πλευράς Πειραιωτών. Το «πάμε να φύγουμε» του Σάββα χωρίς την έγκριση του διαιτητή, η απαγόρευση του γιατρού του αγώνα να εξετάσει άμεσα τον Γκαρθία, η παράνομη φυγάδευση του με ιδιωτικά βανάκι και η μη εξέταση του από δημόσιο νοσοκομείο όπως απαιτεί ο κανονισμός και όλα τα άλλα προκλητικά και συναφή (επί παραδείγματι η συμπεριφορά Μιράλας και Καραπαπά) ήταν σαν να μην έγιναν ποτέ.

 

Ακόμη και η κωμικοτραγική διαφοροποίηση του ύφους και της σύνταξης της συμπληρωματική έκθεσης που διέφερε από την αντίστοιχη του φύλλου αγώνα όπως η έκθεση ενός μαθητή του δημοτικού με έναν αντίστοιχο Πανεπιστημιακό δεν ενόχλησε στο παραμικρό την κ. Σκολαρίκη. Όπως προαναφέραμε το φύλλο αγώνα δεν βόλευε, ενώ η έκθεση ακριβώς το αντίθετο ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα για την εξόντωση του ΠΑΟΛΚ. Έτσι δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την απόφαση, ιστορική κατά μια άποψη αλλά αναμενόμενη, της αθώωσης των υπευθύνων που σκηνοθέτησαν ένα ποδοσφαιρικό έγκλημα σε βάρος μιας ανύποπτης ομάδας και την καταδίκη εκείνων οι οποίοι υπέστησαν μια πρωτοφανή κακοποίηση. Αναμενόμενη φίλοι μου η απόφαση, το είχαμε από αυτή τη στήλη προαναγγείλει.

 

Μοιάζει σαν να έχει βγει πριν από την εκδίκαση. Όπως ακριβώς την προέβλεψε και την… επέβαλλε όπως όλα δείχνουν το αθλητικό μας παρακράτος. Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Αυτή τη στιγμή ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ ο πιθανότερος πρωταθλητής πριν από τον «αποκεφαλισμό» με αυτή τη απόφαση μπαίνει σε περιπέτειες. Ο Θεός να του δώσει τη δύναμη να το ξεπεράσει.

 

Ευχόμαστε επίσης ο ίδιος Θεός να φωτίσει και κάποιους αφελείς που ακόμη πιστεύουν πως η παράγκα έχει ξεθεμελιωθεί και το κράτος εν κράτη των ερυθρόλευκων αποτελεί ανάμνηση. Είδατε μήπως τι συνέβη με το Κοριόπολις; Ποιοι ξέφυγαν και πως ξέφυγαν; Μήπως ξεχάσατε κάποια αθωωτικά βουλεύματα που απάλλαξαν παντελώς συγκεκριμένους μεγαλόσχημους ένοχους και πρωταγωνιστές; Η ατάκα του Μπέου περί αυτού είναι χαρακτηριστική: «Εδώ φτάσαμε να καταδικάζονται οι τσιλιαδόροι και να αθωώνονται οι κλέφτες» (αλήθεια ποιον μεγάλο εννοούσε;). Θα μας επιτρέψετε να μην προχωρήσουμε σε προβλέψεις για την τύχη της έφεσης. Κι αυτό γιατί όταν έχεις να αντιμετωπίσεις όλο αυτό το μαφιόζικο αθλητικό παρακράτος θα πρέπει να είσαι πολύ συγκρατημένος.

 

ΥΓ1: Με γενναία αυτοκριτική, ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα, ενωμένη η ΠΑΟΚτσήδικη οικογένεια θα προχωρήσει από εδώ και πέρα. Δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Θα αντιμετωπίσει αυτή τη συμμορία που καταδυναστεύει τον χώρο και θα την ποδοπατήσει.

 

ΥΓ2: Η εποικοδομητική και καλοπροαίρετη κριτική βοηθάει στο να μην επαναλαμβάνονται λάθη. Το… «κάτω από το χαλάκι» δεν έχει νόημα. Προχθές έγιναν λάθη που θα πρέπει να επισημανθούν για να μην επαναληφθούν.  

X