ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η απόφαση για τα τηλεοπτικά θα δώσει το στίγμα για το ποδόσφαιρο

Η απόφαση για τα τηλεοπτικά θα δώσει το στίγμα για το ποδόσφαιρο

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την απόφαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα που θα λάβει ο νέος πρωθυπουργός

Είναι προφανές, και εξ αυτού του λόγου αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ότι την απόφαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ομάδων της Super League 1 καθώς και για ολόκληρο το πρωτάθλημα της Super League 2 και της Football League, θα την λάβει ο νέος πρωθυπουργός.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει αν ισχύουν οι συμφωνίες του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του ΟΦΗ με την διοίκηση Δρόσου στην ΕΡΤ, αν θα εισπράξουν οι ομάδες της Super League 2 και της Football League όσα χρήματα τους υποσχέθηκε ο πρώην, πλέον, υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι σχετικές συμβάσεις από την κρατική τηλεόραση.

 

Εχοντας κρατήσει, προς το παρόν, τουλάχιστον, για τον εαυτό την την αρμοδιότητα για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει, ουσιαστικά, να δώσει ο ίδιος το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησής του για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Εφόσον ο κ. Μητσοτάκης επιλέξει να υιοθετήσει όσα του κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, το μήνυμα θα είναι ότι και η δική του κυβέρνηση πιστεύει πως το κράτος θα πρέπει να ενισχύει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

 

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, κι ανάλογα με το πόσο μεγάλος θα είναι ο βαθμός παρέμβασης και αλλαγών στην υπάρχουσα συμφωνία, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς αντιλαμβάνεται την σχέση κράτους-επαγγελματικού ποδοσφαίρου ο νέος πρωθυπουργός.

 

 

Εχω την αίσθηση, πάντως, ότι δεν θα επιχειρηθεί από τη νέα κυβέρνηση να ανατρέψει την συμφωνία που υπήρξε για την αναδιάρθρωση και τα έσοδα των ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Και δεν θα το κάνει διότι, ακόμη κι αν διαφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με τα τεράστια ποσά που υποσχέθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ποσά τα οποία δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω στα ταμεία της ΕΡΤ από διαφημίσεις, γιατί καταλαβαίνει πως αν διαχωρίσει την θέση του θα τινάξει στον αέρα τα πρωταθλήματα.

 

Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει η νέα κυβέρνηση για να μετριάσει την χασούρα της ΕΡΤ και να καθησυχάσει τους Ελληνες φορολογούμενους, από τα χρήματα των οποίων θα πληρώνονται τα συμβόλαια με τις ομάδες, είναι να κινητοποιήσει το εμπορικό τμήμα της κρατικής τηλεόρασης για να εργαστεί με στόχο την αξιοποίηση του ποδοσφαιρικού προϊόντος.

 

Διαφορετικά, τη… νύφη θα την πληρώσει, ως είθισται να συμβαίνει, ο Ελληνας φορολογούμενος, που δεν αποκλείεται να δει να αυξάνεται και η εισφορά υπέρ της ΕΡΤ στον λογαριασμό για την ΔΕΗ, προκειμένου το κράτος να επιχορηγεί τις ανώνυμες εταιρείες αθλητικού θεάματος…

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/7)

 

X