ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η απόφαση για δραστική μείωση του μπάτζετ θέτει και ζήτημα αποχώρησης

Η απόφαση για δραστική μείωση του μπάτζετ θέτει και ζήτημα αποχώρησης

Οι κινήσεις της ΚΑΕ Άρης , οι αποδεσμεύσεις και η επόμενη μέρα.

Η κινήσεις με σκοπό τη μείωση του μπάτζετ είναι δεδομένη κι εκτός από τις λύσεις συμβολαίων των Πέτγουεϊ, Βον είναι πιθανό σύντομα να αποτελέσει παρελθόν και ο Ντεμέτρις Μοράντ. Κι αυτή η απόφαση δεν σχετίζεται με το χθεσινό πειθαρχικό παράπτωμα.

 

Η πρώτη ουσιαστική συζήτηση επί της απόφασης(της ιδιοκτησίας) για μείωση του μπάτζετ έγινε στο περιθώριο της παρουσίας του Νίκου Λάσκαρη στη Θεσσαλονίκη. Τότε ενημερώθηκε σχετικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης αγωνιστικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ (αυτό το ποσό απλά καλύπτει το ύψος των συμβολαίων καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται η εφορία). Βέβαια το περίεργο αυτής της υπόθεσης είναι ότι, ενώ ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι η ομάδα θα είχε δυσκολία στο να ανταποκριθεί ακόμη και σε μπάτζετ 500.000 ευρώ, επιτράπηκε να γίνει αντίστοιχο 800 χιλιάδων.

 

Μετά από εκείνη τη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, ακολούθησε αυτή της περασμένης Κυριακής στην Αθήνα. Εκεί, κατατέθηκαν και αγωνιστικά επιχειρήματα. Όπως αποκάλυψε η «Μ», ζητήθηκε ξεκάθαρα (από τον Νίκο Λάσκαρη) η λύση του συμβολαίου του Μπρεντ Πέτγουεϊ με τη λογική ότι η ομάδα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει ένα ποσό 70-90 χιλιάδων ευρώ για έναν παίκτη που δεν μπορεί να προσφέρει. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Κουάμι Βον και με τις δύο συγκεκριμένες αποχωρήσεις θα «ελαφρυνθεί» το μπάτζετ κατά περίπου 170.000 ευρώ.

 

Μόνο που το σχέδιο ελάφρυνσης του ρόστερ περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη μία κίνηση. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι ήδη ο ατζέντης του Ντεμέτρις Μοράντ αναζητεί ομάδα καθώς και οι δύο πλευρές θέλουν να λύσουν τη συνεργασία τους. Πριν από περίπου έναν μήνα, ο Αμερικανός είχε πρόταση από την ιταλική Λατίνα, τότε μάλιστα ο παίκτης ήταν πρόθυμος να αποχωρήσει  έφευγε δίχως την παραμικρή απαίτηση από τον Άρη αλλά με απόφαση του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε παραμείνει. Τώρα, είναι δεδομένο ότι εφόσον βρεθεί ομάδα, θα λυθεί το συμβόλαιό του το οποίο δεν υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

 

Εφόσον οριστικοποιηθούν οι τρεις παραπάνω υποθέσεις το μπάτζετ θα μειωθεί κατά 200.000 ευρώ. Βέβαια, θα πρέπει να υπολογιστεί και το συμβόλαιο (των 49.000 ευρώ) του Λευτέρη Μποχωρίδη. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο ενίσχυσης, είναι προφανές ότι η διοίκηση θέλει να αποφύγει περαιτέρω έξοδα και είναι υπέρ της διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης. Επί της ουσίας, περιμένει να δει την εικόνα της ομάδας μετά την προσθήκη του Λευτέρη Μποχωρίδη και αναλόγως θα αποφασίσει. Στην πραγματικότητα, αυτό στοιχειοθετεί ρίσκο διότι αν δεν διευθετηθούν οι οφειλές στους παίκτες που έχουν δικαιωθεί στη FIBA, τότε θα επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών κι αυτό θα αφαιρέσει το δικαίωμα απόκτησης παικτών.

X