ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Απόδειξη χαρακτήρα και προσωπικότητας

Απόδειξη χαρακτήρα και προσωπικότητας

Ο Γιώργος Στράντζαλης αρθρογραφεί για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα που πρέπει να δείξουν οι «κίτρινοι» στο ντέρμπι με τον Δικέφαλο

Το διάστημα που προηγήθηκε διάβασα τοποθετήσεις και εισέπραξα, από κατ’ ιδίαν συζητήσεις, πολλές απόψεις από ανθρώπους που έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλα ντέρμπι, όπως το αυριανό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

 

Προφανώς όσοι έχουν ζήσει ένα Αρης-ΠΑΟΚ από… μέσα ξέρουν καλύτερα από τον καθένας μας τα στοιχεία που θα κάνουν τη διαφορά. Αυτά δηλαδή που θα χρειαστεί να έχει (και) ο Αρης στο αυριανό 90άλεπτο. Καρδιά, πίστη, επιμονή και πάνω απ’ όλα πάθος. Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα λεγόμενα όσων έχουν βιώσει ντέρμπι είναι ένα, κερδίζει πάντα η ομάδα που δείχνει ότι το θέλει περισσότερο.

 

Για τον Αρη το αυριανό παιχνίδι δεν αποτελεί καμία απόδειξη της επιστροφής του στην Super League. Φρόντισε πολύ νωρίτερα γι’ αυτό, και μέχρι στιγμής έχει πετύχει πολλά περισσότερα απ’ όσα περίμενε η πλειοψηφία του κόσμου.

 

Δεν παύει ωστόσο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να αποτελεί ένα ισχυρό τεστ για την ομάδα του Ερέρα. Το πρώτο για φέτος. Και να είναι ένα παιχνίδι που έλειψε τα τελευταία χρόνια από την πόλη. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.

 

Οι κιτρινόμαυροι προετοιμάστηκαν για να ανταποκριθούν στις ιδιαιτερότητες ενός παραδοσιακού ντέρμπι και όχι για το «ματς της χρονιάς».  Απαντες γνωρίζουν την σημασία που έχει το αυριανό 90άλεπτο και την τεράστια αξία που θα αποκτήσει το ενδεχόμενο νίκης. Όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά κυρίως την επίδραση που θα έχει στην ψυχολογία του κόσμου και τις ομάδας για τις 23 αγωνιστικές που θα ακολουθήσουν.

 

Ο Πάκο Ερέρα έχει προσαρμόσει τα πλάνα του στο παιχνίδι του αντιπάλου. Το ξέρει, το διάβασε. Σε τέτοια παιχνίδια όμως πολλές φορές οι τακτικές πηγαίνουν… περίπατο. Αυτό που μένει λοιπόν να φανεί, γιατί θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο γήπεδο, είναι το κατά πόσο ο φετινός Αρης διαθέτει στο ρόστερ του παίκτες με καρδιά, χαρακτήρα και προσωπικότητα. Παίκτες που ξέρουν τι θα πει ντέρμπι.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (20/10)

 

 

 

X