ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Από τους… Αρετόπουλο και Κομίνη, στον Διαμαντόπουλο και στον Τζήλο

Από τους… Αρετόπουλο και Κομίνη, στον Διαμαντόπουλο και στον Τζήλο

Το «πέρσι» με το «φέτος» αντιστοιχίζονται και προειδοποιούν για τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει ο ΠΑΟΚ - Αρθρογραφεί ο Δημήτρης Μπούζας

Φαινόταν απίθανο, προφανώς θα ήταν και απαγορευμένο. Και όμως έγινε! Και αυτό, γιατί εκείνοι που το αποτόλμησαν (είχαν κάποιο «σοβαρό» λόγο να το κάνουν) κάποια στιγμή έκριναν πως μπορούσαν να το επιχειρήσουν χωρίς να διατρέξουν κανένα κίνδυνο να παρεξηγηθούν.

 

Δεν ήταν – κατά την άποψή τους – παρά μια απλή κίνηση, ένα «κλικ» και όλα θα έμπαιναν στη βάση και στη διάσταση που επιθυμούσαν. Μια μικρή στροφή από το «ξένος» στο «Ελληνας» βρε αδερφέ που δεν θα έπρεπε να προκαλέσει αντιδράσεις και υποψίες για κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προσχεδιασμένο και παράνομο. Έλα όμως που υπήρχαν και οι ψαγμένοι (όχι ψεκασμένοι) του χώρου οι οποίοι αυτό το κλικ το περίμεναν και σε κάθε ευκαιρία προειδοποιούσαν  - τα υποψήφια θύματα – πως υπάρχει κίνδυνος από στιγμή σε στιγμή να εκδηλωθεί.

 

Η πίεση των χαλίφηδων και ο φόβος να ξεφύγει μπροστά στη βαθμολογία η ομάδα που δεν θα έπρεπε για κανένα λόγο να σηκώσει κεφάλι, κινητοποίησε τις σκοτεινές δυνάμεις και τους μηχανισμούς του παρασκηνίου με συνέπεια στα γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες ο «διακόπτης» να γυρίσει και το «κλικ» να ηχήσει, όχι ανεπαίσθητα  όπως φυσιολογικά θα έπρεπε αλλά σαν καμπάνα μητροπολιτικού ναού.

 

Ο αιφνιδιασμός ήταν απόλυτος και οι αντιδράσεις θα έλεγε κανείς από περιορισμένες έως ανύπαρκτες. «Στα καλά καθούμενα» ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής  αυθαιρετώντας προκλητικά  - γιατί όχι και ύποπτα – ανατρέπει τα πάντα στην διαδικασία των ορισμών και εξαιρεί το κορυφαίο και πιο κρίσιμο παιχνίδι της αγωνιστικής από τα συμφωνηθέντα και απαρεγκλίτως εφαρμοζόμενα.

 

Ο λόγος; Κατά την προσωπική μας άποψη, πολύ απλός. Απλούστερος και από το «κλικ» που επιχειρήθηκε τόσο προκλητικά και απροσχημάτιστα. Ο τύπος πήρε εντολή. Έπρεπε να βρεθεί τρόπος για να μπει φρένο στην πορεία του ΠΑΟΚ. Να μην ξεφύγει η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Και να μην απομακρυνθεί επικίνδυνα από τους ανήμπορους να την πλησιάσουν Αθηνοπειραιώτες διώκτες της. Ωστόσο, αν δεν πήρε τέτοια εντολή και το αποφάσισε μόνος του είναι δύο φορές ένοχος. Γιατί ακυρώνοντας ό,τι ο ίδιος επέβαλλε (θλιβερή στ΄αλήθεια αυτομαστίγωση),  και εφάρμοζε απαρέγκλιτα, σήμερα τον παρουσιάζουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος απέναντι στην κοινή γνώμη. Όχι ξένος διαιτητής στο κορυφαίο και πιο καθοριστικό παιχνίδι!

 

Γιατί; Χρειάζεται μήπως απάντηση; Μάλλον όχι, από τη στιγμή που το πράγμα από μόνο του δείχνει ότι αφορά την πορεία του ΠΑΟΚ προς την κορυφή με τους ξένους διαιτητές να του παρέχουν το δικαίωμα της ισονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι Ελληνες διαιτητές τον έπαιξαν ενδιάμεσα, επιχείρησαν να τον πετσοκόψουν αλλά απέτυχαν (μόνη εξαίρεση ο τελευταίος, ο κύριος Τζήλος που ορίστηκε ύποπτα και παράτυπα στο Περιστέρι).

 

Δεν ξέρουμε τι πρόκειται να ακολουθήσει από εδώ και πέρα όπως επίσης ποια θα είναι η αντίδραση και η τακτική του επίσημου ΠΑΟΚ σε μια νέα «εκτροπή» του Πορτογάλου. Αλλά και των υποτακτικών του, του Τριτσώνη και της παρέας του οι οποίοι στήνουν και φυτεύουν διαιτητές και επόπτες επιλεγμένους με ειδικά αντιπαοκτσήδικα κριτήρια (Κοτσιαύτηδες, Διαμαντόπουλους, Καμπούρηδες, Κούλα Χασάν, Τζήλους). 

 

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά όπως το κάναμε και στο παρελθόν, πως η συμμορία είναι όρθια και δεν υπέστη την παραμικρή ενόχληση από τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε στην ΕΠΟ. Ελέγχει τα τρία τέταρτα της νέας φάρας που ήρθε να διαδεχθεί τους καμικάζι της παράγκας και ο κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ παραμένει πάντοτε ο ίδιος. Η πορεία του είναι ναρκοθετημένη. Απαιτείται να  βρεθούν κατάλληλοι ναρκοσυλλέκτες.

 

Υ.Γ.: Σεβόμαστε τις απόψεις όλων. Το να υποβαθμίζουμε όμως τον ρόλο συγκεκριμένων σφαγέων διαιτητών που στην κυριολεξία αλλοιώνουν τις συνθήκες του παιχνιδιού και διαμορφώνουν πολλές φορές και αποτελέσματα, επικαλύπτοντας τον ύποπτο ρόλο τους και υπερθεματίζοντας και υπερεκτιμώντας πιθανές μέτριες και κακές εμφανίσεις της αδικημένης ομάδας είναι μεγάλο λάθος. Και αυτό συμβαίνει πολύ τακτικά με τον ΠΑΟΚ χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε για ποιον ακριβώς λόγο γίνεται.

X