ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται η έκβαση του ντέρμπι

Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται η έκβαση του ντέρμπι

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και αναλύει τις διαφορές ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Αν επιχειρήσει κανείς να προσεγγίσει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με βάση την εικόνα που μας έχουν δείξει οι δύο ομάδες το τελευταίο δίμηνο, δεν χρειάζεται να μπει στον κόπο και να κάνει καμιά ιδιαίτερη ανάλυση.

 

Είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, τόσο αγωνιστικά όσο και ως ψυχολογία, ώστε εύκολα να προκύπτει το συμπέρασμα πως ο ΠΑΟΚ έχει ισχυρό προβάδισμα και την ευκαιρία να πετύχει μια πολύ άνετη νίκη επί του Ολυμπιακού.

 

Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο κανένα παιχνίδι δεν κρίνεται πριν ξεκινήσει, ούτε με γνώμονα τις δυνατότητες των αντιπάλων, έτσι όπως τις έχουν εμφανίσει στα προηγούμενα παιχνίδια τους.

 

Γι’ αυτό και ο ΠΑΟΚ θεωρείται απ’ όλους, σχεδόν, ως η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να νικήσει αύριο στην Τούμπα, κανείς όμως δεν μπορεί να βάλει και το… χέρι του στην φωτιά, ή να ποντάρει το… σπίτι του στο στοίχημα ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για να συμβεί κάτι διαφορετικό.

 

Αρα, το ζητούμενο του ντέρμπι είναι ένα και μοναδικό: να δούμε τον ΠΑΟΚ που βλέπουμε το τελευταίο δίμηνο. Μια ομάδα με προσανατολισμό, με στόφα πρωταθλητή, με νοοτροπία νικητή.

 

Όλα τα χαρακτηριστικά, δηλαδή, που διαθέτει και βγάζει σε κάθε παιχνίδι από τις αρχές του 2018. Αν αυτά τα χαρακτηριστικά τα παρουσιάσει και αύριο ο ΠΑΟΚ, τότε η επίτευξη του στόχου θα γίνει απλή ως διαδικασία.

 

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά, είναι από τις ελάχιστες φορές που σε ένα ντέρμπι η συζήτηση δεν αφορά στο τι μπορούν να κάνουν οι δύο ομάδες.

 

Νομίζω ότι ο καθένας το καταλαβαίνει πως ουδείς συζητάει για το κατά πόσο ο Ολυμπιακός μπορεί να εμφανιστεί τόσο δυνατός που να δημιουργήσει προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Κανείς δεν πιστεύει ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα μεταμορφωθούν ξαφνικά κι από μια μέτρια ομάδα θα εμφανιστούν στην Τούμπα ως ένα ισχυρό σύνολο το οποίο θα προβληματίσει τον ΠΑΟΚ.

 

Και το ότι κανείς δεν συζητάει για τον Ολυμπιακό, δεν έχει να κάνει με υποτίμηση. Εχει να κάνει με την εικόνα που βγάζει, μια εικόνα που κανέναν, σε καμία στιγμή από την αρχή του πρωταθλήματος, δεν έπεισε.

 

Συνεπώς, τα πάντα εξαρτώνται από τον ΠΑΟΚ. Εφόσον είναι ο ΠΑΟΚ που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, δεν θα δυσκολευτεί να πετύχει τον στόχο του.

 

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσει μόνο αν δώσει δικαιώματα στον Ολυμπιακό…   

X