ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Από το οικονομικό εξαρτώνται οι προοπτικές του Αρη

Από το οικονομικό εξαρτώνται οι προοπτικές του Αρη

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την νέα χρονιά του Άρη που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα οικονομικά δρώμενα της ΠΑΕ

Η έλλειψη εξασφαλισμένης οικονομικής ισχύος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Αρη, ενώ καλείται να σχεδιάσει την ομάδα που θα παρουσιάσει στην επιστροφή του στην Superleague.

 

Ενώ οι οπαδοί των «κίτρινων» κάνουν όνειρα για μια εντυπωσιακή επάνοδο και θεωρούν σχεδόν ως αυτονόητο ότι η ομάδα τους θα πρωταγωνιστήσει, ότι θα είναι μεταξύ αυτών που θα διεκδικήσουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ουδείς αυτή την στιγμή μπορεί να εγγυηθεί πως ο Αρης θα έχει το ρόστερ, την οργανωτική και διοικητική επάρκεια που απαιτείται για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 

Μπορεί να ακούγεται άσχημα, να ενοχλεί, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως χρειάζεται να γίνουν πάρα πολλά πράγματα ώστε ο Αρης να γίνει, αρχικά, ομάδα Superleague και στην συνέχεια ομάδα ικανή να κυνηγήσει μια θέση στην πρώτη πεντάδα της Superleague.

 

Προς το παρόν δεν θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι είναι κάτι περισσότερο από μια… νεοφώτιστη ομάδα στην Superleague, αν δεν διέθετε την δυναμική που του δίνει το όνομά του και το βάρος που έχει η φανέλα του.

 

Η αλλαγή των δεδομένων, συνεπώς, προϋποθέτει κάποια πολύ σημαντικά, απολύτως απαραίτητα πράγματα για τον Αρη. Πρώτο και καλύτερο, η οικονομική ισχύς. Όταν τελειώνει η σεζόν στη Β’ Εθνική και ακούς ότι υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες, πώς μπορείς να βάζεις υψηλούς στόχους για την Superleague;

 

Είναι μεγάλο πρόβλημα για τον Αρη ότι ύστερα από τέσσερα χρόνια μακριά από την πρώτη κατηγορία και ενώ απαλλάχθηκε από τα χρέη, δεν βρέθηκε επενδυτής που να ενδιαφερθεί για να αποκτήσει τον έλεγχο της ΠΑΕ.

 

Δεν ξέρω πώς θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα και πόσο μεγάλες θα είναι οι δυσκολίες που θα του προκαλέσει στην λειτουργία του την επόμενη σεζόν. Όπως δεν ξέρω πόσο σοβαρό πρόβλημα θα είναι και πόσο θα δυσκολέψει την καθημερινότητα της ομάδας η έλλειψη στελεχών απαραίτητων για κάθε ποδοσφαιρικό οργανισμό που θέλει να βλέπει μπροστά, που έχει όραμα και φιλοδοξίες.

 

Αυτή την στιγμή ο Αρης έχει δομές ομάδας Β’ Εθνικής και έναν μεγαλομέτοχο ο οποίος εξακολουθεί να ψάχνει συμπαίκτες διότι –είναι ξεκάθαρο πως- μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης για την δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να χτιστεί μια ομάδα που θα μπορεί να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Αρα, οι οικονομικές δυνατότητες βάσει των οποίων θα κινηθεί ο Αρης, θα είναι το βασικό κριτήριο για τις προοπτικές του...

X