ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Από τις ουρές στην Τούμπα στη νίκη

Από τις ουρές στην Τούμπα στη νίκη

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τις ουρές που σχηματίστηκαν έξω από την Τούμπα για ένα εισιτήριο και τη νίκη που θέλει να πανηγυρίσει ο κόσμος

 

Οι ουρές που σχηματίστηκαν έξω από την Τούμπα για ένα εισιτήριο του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό αποδεικνύουν ένα πράγμα: την δίψα του κόσμου να πιάσει μια θέση στον ήλιο, να πάρει μέρος στη γιορτή. Ταυτόχρονα και την μεγάλη του επιθυμία να πανηγυρίσει τη νίκη. Γιατί ο κόσμος του ΠΑΟΚ ναι μεν θέλει να δει, περισσότερο όμως θέλει να πανηγυρίσει.

 

Αυτό σημαίνει όμως ότι σε κάθε περίπτωση ο δωδέκατος παίκτης θα είναι εκεί. Για πρώτη φορά φέτος. Οι παίκτες θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο κι επιτέλους για πρώτη φορά θα αφουγκραστούν αυτό που δεν έχουν και το διαθέτει εν αφθονία ο κόσμος του ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα. Την νοοτροπία του νικητή! Γιατί είναι σίγουρο ότι η κερκίδα θα σπρώξει τους παίκτες στη νίκη.

 

Με τον κόσμο στο πλευρό σου, στην κατά πολλούς πιο καυτή έδρα της χώρας, ακόμα κι αν δεν θέλεις να παίξεις, παίζεις! Η Τούμπα ανασταίνει, καταδικάζει τον αντίπαλο και σε πλείστες περιπτώσεις κάνει την διαφορά. Αυτή είναι η πραγματικότητα πέρα από τις κοινότυπες παρατηρήσεις του στυλ «ο κόσμος δεν παίζει μπάλα». Στην περίπτωση μας παίζει! Και με το παραπάνω.

 

Πρέπει όμως να ξεκαθαριστεί κάτι. Ακόμα και με την Τούμπα γεμάτη το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο παρά την αίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός καταρρέει. Οι πράσινοι γνώρισαν την πρώτη εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο, τα οικονομικά προβλήματα μπορεί να θυμίζουν χιονοστιβάδα και οι προσφυγές να βρίσκονται προ των πυλών. Όλα αυτά όμως δεν προεξοφλούν την αίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός θα πετάξει λευκή πετσέτα στο τερέν.

 

Το παιχνίδι είναι ντέρμπι. Και οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη του πολλοί. Αν όλα πάνε καλά τότε ο Παναθηναϊκός θα καταθέσει τα όπλα. Αν όμως κάτι κυλήσει υπέρ του τότε ο εγωισμός των παικτών του μπορεί να βάλει τα προβλήματα στην άκρη και να βγει στην επιφάνεια.

 

Να γιατί η παρουσία του κόσμου το βράδυ της Κυριακής θα είναι αποφασιστικής σημασίας για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στη νίκη.

 

X