ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Από εκεί που χρωστούσαν, ζητούν και τα ρέστα …

Από εκεί που χρωστούσαν, ζητούν και τα ρέστα …

Ο Άρις Νικολάκης γράφει για το θράσος του Γιάννη Αλαφούζου, τη συμμαχία του με τον Ολυμπιακό και το λάθος του Ιβαν Σαββίδη να συμπορευτεί μαζί του.

Δεν φταίει ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο Ιβάν Σαββίδης φταίει. Για το – άνευ λόγου κι αιτίας – τακίμι ασμα τους. Κι όχι για να το παινευτεί ο «τσάρος» της Τούμπας αλλά… Ο «μπος» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει κάποια επίπεδα διαφορά από τον «μπος» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

  

Δεν αναφερόμαστε φυσικά, στα επιχειρηματικά δεδομένα τους. Χαμπάρι δεν παίρνουμε από αυτά. Στα αθλητικά αναφερόμαστε. Από αυτά; Ε, όλο και κάποιο χαμπάρι παίρνουμε. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι πανίσχυρη οικονομικά. Χάρη στον Ιβάν Σαββίδη. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν είναι. Χάρη κι αυτή - γι’ αυτό - στον Γιάννη Αλαφούζο.

  

Με λίγα λόγια; Δεν είχε καμία δουλειά ο Ιβάν Σαββίδης να τακιμιάσει με τον Γιάννη Αλαφούζο. Δεν είναι οποιαδήποτε ωφέλεια.

  

Να προχωρήσουν μαζί, ναι. Να συμμαχήσουν, όχι. Αφ’ ενός μεν, επειδή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν ευνοείται από αυτήν. Ευνοεί αυτήν τη συμμαχία. Κι αφ’ ετέρου… Είδατε τι έγινε στην εκλογή προέδρου κ αντιπροέδρου της Σουπερλίγκα. Με τη λυκοφιλία «πράσινων» κι «ερυθρόλευκων» μοιράστηκε η εξουσία… Βορά στους δύο ντεμέκ «αιωνίους» αντιπάλους!

  

Έγινε, ότι γίνεται, πάντα. Από τότε που με την ψήφο του Ολυμπιακού, δεν υποβιβάστηκε ο Παναθηναϊκός. Την ξεχάσατε εκείνη την ιστορία; Την «Υπόθεση με τα λουλούδια»;

  

Κι έρχεται – που λέτε – ο Γιάννης Αλαφούζος και ζητά τα ρέστα. Από εκεί που χρωστούσε με την άκομψη (τουλάχιστον…) συμπεριφορά του στις προεδρικές εκλογές της Σουπερλίγκα. Καταθέτει παράπονα για την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο CAS. Και να ήταν μόνον αυτάς Καλά θα ήταν. Και τότε – στα πλέι οφ – και τώρα ο Γιάννης Αλαφούζος μιλούσε και μιλά για αιφνιδιασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. ΤΙ θα έκανε διαφορετικά; Δεν θα άφηνε χαλαρή την ομάδα της στην τελευταία αγωνιστική. Θυμίζουμε απλά, σε εκείνη πως έπαιζε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ…

  

Ήταν από τότε σαφής ο υπαινιγμός του κ. Αλαφούζου! Τώρα, αναμασά τα ίδια λόγια. Κι εκθέτει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την από τότε σιωπή της. Εδώ – θα πείτε και θα έχετε δίκιο βουνό - η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε γαργάρα το άδειασμα της από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις προεδρικές εκλογές. Στον υπαινιγμό του «μπος» της θα είχε γάργαρο λόγο;

  

Πήρε αέρα πολύ ο Γιάννης Αλαφούζος. Και πνέει κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Καιρός είναι να του κόψει τον αέρα ο Ιβάν Σαββίδης. Δίχως να πνέει αυτός κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός…

  

Είναι καιρός να αντιληφθούν στην Τούμπα, πως διάγουν περίοδο παχέων – οικονομικά – αγελάδων. Κι ανάλογα να σκεφθούν και να πράξουν. Δεν τους πάει ο ρόλος ο δεύτερος. Έτσι ή αλλιώς ο ΠΑΟΚ μια ζωή μόνος πορευόταν. Τώρα που ο «τσάρος» της Τούμπας κατέστησε την ΠΑΕ οικονομικά επί του παρόντος, αυτόφωτη, θα συμπράξει με ΠΑΕ η οποία συμμετείχε πολλάκις στην λεηλασία παικτών, δικαιωμάτων και κεκτημένων του ΠΑΟΚ;

  

Από μακριά κι αγαπημένοι! Για να έχουμε, να λέμε δηλαδή.

  

Συμμαχίες με την ΠΑΕ Ολυμπιακός ή την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ή κι αύριο – μεθαύριο με την ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ευνοούν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αντίθετα! Οι άλλες ΠΑΕ ευνοούνται από αυτές. Κι από εκεί που χρωστούν, ζητούν και τα ρέστα.

  

Άδικο είχε ο Γιώργος Κούδας, όταν είπε στη «Μ»: «Ο ΠΑΟΚ θέλει ξήλωμα και πλέξιμο από την αρχή. Κι ο Ιβάν Σαββίδης να μάθει την ιστορία του»; Απόλυτο δίκιο είχε ο «Μεγαλέξανδρος»!

  

Για την Αθήνα κι ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη δεν θα πάψει ποτέ να είναι το αντίπαλον δέος. Με τον Ιβάν Σαββίδη το δέος είναι κι ουσιαστικό. Και για τη Θεσσαλονίκη, η Αθήνα κι ο Πειραιάς δεν θα πάψουν ποτέ να είναι – στον αθλητισμό - το αντίπαλον κράτος. Το οποίο μάλιστα τελευταία συντέθηκε από τα εξ ων διαλύθηκε.

  

Κι ήδη κινδυνεύει πάλι, να διαλυθεί στα εξ ων συντέθηκε!

  

Βλέπετε… Αχός βαρύς ακούγεται. Πολλά ντουφέκια πέφτουν. Μηδέ σε γάμο πάνε, μηδέ σε πανηγύρι. Πείτε αλεύρι: Ο Εισαγγελίας σας γυρεύει !

X