ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Απλά… «ξεγυμνώστε» τους μηχανορράφους

Απλά… «ξεγυμνώστε» τους μηχανορράφους

Παιχνίδι με παιχνίδι ο Δικέφαλος, επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του και βάζει σε σκέψεις τους αντιπάλους του

Απλά, ψύχραιμα, με καθαρό μυαλό, αλλά και ψυχωμένα ο Δικέφαλος καλείται να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του, συγχρόνως όμως και να στείλει για ακόμη μια φορά το δικό του μήνυμα προς το παρασκήνιο και σε όλους όσοι έχουν συνασπιστεί σε ανέντιμους και εχθρικούς συνεταιρισμούς.  Μήνυμα με πολλούς αλλά και γνωστούς πλέον αποδέκτες από τη στιγμή που οι τελευταίοι αδυνατούν να κρυφτούν πίσω από τις αλλεπάλληλες παρασκηνιακές ενέργειές τους. Οι οποίες δυστυχώς σε μερικές των περιπτώσεων υιοθετούνται (και ευλογούνται) από περίεργες αβλεψίες υψηλά ιστάμενων προσώπων και «ευάλωτων» θεσμικών οργάνων.

 

 Η κοινή γνώμη αυτό τον τελευταίο καιρό παρακολουθεί μια σειρά γεγονότων που όλα τους αφορούν άμεσα την πορεία του ΠΑΟΚ και καταλαμβάνουν μονοδιάστατα σχεδόν την επικαιρότητα. Βλέπει συγκεκριμένα  ότι τα παιχνίδια του πρωτοπόρου της βαθμολογίας αποκτούν με το τίποτα και από το πουθενά διαστάσεις ντέρμπι, ανεξάρτητα με τη διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει. Ως εκ τούτου δε χρειάστηκε και πολύς κόπος να αντιληφθεί ότι κάποιοι ενοχλούνται πολύ ακόμη και με την υποψία πιθανότητας ο τίτλος να κατακτηθεί από μία επικίνδυνη και μισητή ομάδα και να καταλήξει στον Βορρά.

 

Αλλωστε, μια σειρά από μεθοδεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση έχουν την υπογραφή του παρασκηνιακού μηχανισμού, τον οποίο ελέγχουν τώρα «συνεταιρικά» παλιοί και νέοι χαλίφηδες. Στα πλαίσια λοιπόν του… ακήρυχτου πολέμου που ξεκίνησε από τη στιγμή που ο Δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε θρονιασμένος στην κορυφή και δείχνει δυνατός ποδοσφαιρικά ώριμος και αποφασισμένος να μείνει εκεί μέχρι το φινάλε, οι διώκτες του (και όχι όπως θα έπρεπε οι θεσμικοί και έντιμοι ανταγωνιστές του) ένωσαν τις δυνάμεις τους αφήνοντας στην άκρη το απύθμενο μίσος που τους χώριζε δεκαετίες ολόκληρες. Κοινός στόχος να εμποδίσουν την… καταστροφή. Απαραίτητη η επιστράτευση της μαύρης προπαγάνδας όπως και οι αλλεπάλληλες κατάπτυστες προσπάθειες να επιβάλλουν στα θεσμικά όργανα διερευνήσεις ανύπαρκτων παραβατικών ενεργειών του ΠΑΟΚ, προκειμένου να επιτύχουν μια τιμωρία του (Γιάννινα). Παράλληλες και οι κινήσεις που επιχειρούνται και μέσα από το παραμάγαζο της ΚΕΔ, το οποίο δυστυχώς ελέγχουν ακόμη συγκεκριμένα «σταγονίδια» της… θρυλικής παράγκας. Στο σημερινό παιχνίδι εντοπίστηκε αυτή η διαρκής και επίμονη προσπάθεια κλαδέματος του ΠΑΟΚ να βρίσκει έδαφος μέσα από έναν προκλητικό και θρασύτατο ορισμό διαιτητών βαρυποινιτών.

 

Η ατμόσφαιρα παράλληλα να δυναμιτίζεται χωρίς λόγο με απαγορεύσεις της τελευταίας στιγμής που ξεκίνησαν από πολύ ψηλά. Ετσι, έγινε μια προσπάθεια ένα «φυσιολογικό» παιχνίδι  να ξεφύγει από την αγωνιστική του κανονικότητα για να μετατραπεί σε ένα εκρηκτικό… «ντέρμπι». Το κατά πόσο το κατάφεραν οι ενδιαφερόμενοι, θα φανεί το βράδυ. Αν όλα βέβαια κυλήσουν ομαλά και ισόνομα και δεν έχουμε καμια εγχείρηση χωρίς αναισθητικό από εκείνες τις γνωστές στις οποίες έχουν… ντοκτορά οι Ευαγγέλου και Τουμπακάρης. Ακόμη όμως κι αυτό αν αποτολμηθεί, ο σοβαρός ΠΑΟΚ είναι σε θέση και μπορεί να το αποτρέψει και με τη σειρά του να μετατρέψει το επιδιωκόμενο δραματικό «ντέρμπι» σε μια επίδειξη δύναμης.  Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του έχουν τον λόγο. Η αύρα και οι ευχές των εκατοντάδων χιλιάδων ΠΑΟΚτσήδων θα τους συνοδεύουν στη σημερινή τους προσπάθεια. Να είναι σίγουροι γι΄ αυτό. Επίσης, να έχουν υπόψη τους ότι στην αποστολή τους εκτός από το τρίβαθμο συμπεριλαμβάνεται το ξεγύμνωμα των μηχανορράφων και των… υπολειμμάτων της παράγκας.

 

ΥΓ1: Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που βαφτίζουμε ή χαρακτηρίζουμε παράγοντες και καταστάσεις. Οι πράξεις είναι αυτές που παρέχουν το δικαίωμα τόσο σε μας όσο και στην κοινή γνώμη να το κάνουν.

 

ΥΓ2: Ασφαλώς κάποια στιγμή θα κουράζεστε από το να διαβάζετε εδώ στη δική μας τη στήλη απόψεις που συνοδεύονται από επαναλαμβανόμενες στερεότυπες εκφράσεις και αντίστοιχους χαρακτηρισμούς. Όπως «μιντιακή λίγδα», «ανίερες συμμαχίες», «αθλητικό παρακράτος», «βαρώνοι και χαλίφηδες». Οι επαναλήψεις από μέρους μας γίνονται συνειδητά. Επιδίωξή μας είναι να εμπεδωθούν και να τσιμενταριστούν.

X