ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Απαράδεκτο να δέχεσαι τέτοιο γκολ, θέλει εγρήγορση

Απαράδεκτο να δέχεσαι τέτοιο γκολ, θέλει εγρήγορση

Ο Γιώργος Καστάνης αρθρογραφεί για το απίθανο γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί

Το... απίθανο γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνει νέα δεδομένα για τον δεύτερο αγώνα. Το γκολ της Σλόβαν που ξεκίνησε από το βολέ του τερματοφύλακα της, έδειξε μία αδυναμία στην καρδιά της άμυνας του Δικεφάλου, που δεν είχαμε δει τα τελευταία χρόνια.

 

Ο Βαρέλα ήταν εκτός θέσης, έχασε τον αντίπαλό του, ο Πασχαλάκης βγήκε από την εστία του αλλά δεν μπόρεσε να καπαρώσει την μπάλα και ο Αμπένα την έστειλε εύκολα, στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Ηταν μία πολύ κακή στιγμή, που δεν δικαιολογείται όχι απλά στο χρονικό σημείο που μπήκε το γκολ, αλλά κυρίως για την εμπειρία που έχουν οι παίκτες του, οι οποίοι δεν είχαν υποπέσει σε ανάλογα λάθη στο πρόσφατο παρελθόν.

 

Αυτό το γκολ που έκρινε το χθεσινό παιχνίδι, υποχρεώνει τον ΠΑΟΚ να δει ως τελικό την δεύτερη αναμέτρηση, της ερχόμενης Πέμπτης. Εκεί ούτε λάθη συγχωρούνται, ούτε επιτρέπεται να χαθεί η πρόκριση απέναντι σε μία ομάδα που ομολογουμένως έδειξε καλά στοιχεία, αλλά δεν είναι δα και ο αντίπαλος φόβητρο.

 

Ενα από τα θετικά στοιχεία για τον Δικέφαλο, ήταν πως οι παίκτες του κατάφεραν να διατηρήσουν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με ορθολογικό τρόπο εκδήλωναν τις επιθέσεις τους, είχαν δύο – τρεις πολύ καλές στιγμές. Ομως. Το αρνητικό στοιχείο είναι πως δεν σκόραρε. Δεν μπόρεσε να απειλήσει σε αρκετές φάσεις και να πετύχει γκολ. Αυτό είναι θέμα προς συζήτηση. Είπαμε, είχε φάσεις ο ΠΑΟΚ, αλλά όταν δεν σκοράρεις σε αυτά τα παιχνίδια και δέχεσαι ένα αστείο γκολ, τότε η προσπάθεια που πρέπει να κάνεις στο επόμενο ματς, θα πρέπει να είναι υπερπολλαπλάσια.

 


Ο Φερέιρα χρησιμοποίησε ένα ορθολογικό σχήμα με παίκτες που ανταποκρίθηκαν. Οι αλλαγές του όμως δεν βοήθησαν. Κακώς έβγαλε τον Εσίτι που κυριαρχούσε στο κέντρο, κακώς έβγαλε έναν εκ των Πέλκα και Μπίσεσβαρ που έδιναν ενέργεια στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποιες από τις σκέψεις του, όσον αφορά τις αλλαγές, γιατί χθες φάνηκε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, πως δεν βοήθησαν την ομάδα. Περισσότερο την αποσυντόνισαν.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (23/8)

X