ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πικρό «αντίο» από Τότι στη Ρόμα με παράπονα για διοίκηση!

Πικρό «αντίο» από Τότι στη Ρόμα με παράπονα για διοίκηση!

Ο Ιταλός έφυγε αφήνοντας αιχμές για τους ανθρώπους που στελεχώνουν την ομάδα

 

Ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε για τον Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος αποχαιρέτησε την αγαπημένη του Ρόμα μετά από 30 χρόνια παρουσίας στο σύλλογο.

 

Ο Ιταλός μπορεί να αποχωρίστηκε την μεγάλη του αγάπη αλλά φεύγοντας φρόντισε να στείλει σαφές μήνυμα προς τη διοίκηση ανοίγοντας «πόλεμο» μαζί της τονίζοντας ότι «προσπάθησε να απομακρύνει όσους αγαπούν το σύλλογο και τα κατάφερε».

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

«Είναι μια δύσκολη απόφαση την οποία σκέφτηκα πολύ. Σκέφτηκα αρκετούς μήνες, αλλά πλέον νομίζω ότι είναι η πιο σωστή επιλογή που παίρνω. Η Ρόμα είναι μια ομάδα την οποία οφείλεις να αγαπάς και να υποστηρίζεις. Δεν υπάρχει ο Τότι, ο Παλότα, ο Μπαλντίνι... Υπάρχει ο σύλλογος και οι οπαδοί του.

 

Οι πρόεδροι έρχονται και φεύγουν, οι προπονητές το ίδιο, οι παίκτες το ίδιο. Η σημαία παραμένει στον ιστό της» είπε ο Τότι και συνέχισε, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να φύγει από τη Ρόμα:

 

 

«Η Ρόμα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Περνούσα περισσότερο χρόνο στην ομάδα και τις εγκαταστάσεις στην Trigoria παρά στο σπίτι μου. Πάντοτε έβαζα τη Ρόμα πάνω απ' όλους και απ' όλα.

 

Δεν είναι δικό μου λάθος, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να εκφραστώ στο τεχνικό κομμάτι. Τον πρώτο χρόνο σκέφτηκα ότι οκ, συνέβη. Τον δεύτερο χρόνο κατάλαβα τι ακριβώς ήθελα να κάνω εγώ και δυστυχώς δεν γινόταν να δουλέψουμε μαζί. Δεν γινόταν να βοηθήσω την ομάδα και η ομάδα εμένα όπως ακριβώς το θέλαμε. Ήξεραν όλοι τις προθέσεις μου, ήθελα να δώσω πολλά στην ομάδα, όμως δεν με άφηναν...

 

Με ενοχλεί και με στεναχωρεί αυτή η εξέλιξη. Θα στηρίζω πάντοτε τη Ρόμα. Δεν είναι “αντίο” αυτό που λέμε. Δεν γίνεται να υπάρξω μακριά από τη Ρόμα.

 

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσα να κάνω. Όλοι ήθελαν να σταματήσω να παίζω μπάλα στη Ρόμα. Όλοι το ήξεραν αυτό. Μετά υπέγραψα συμβόλαιο για τεχνικός διευθυντής. Πολλές υποσχέσεις δόθηκαν, όμως καμία δεν έγινε πράξη. Όλοι ήξεραν τι ήθελα να κάνω. Όσο περνάει ο καιρός και αντιλαμβάνονται τι μπορείς να κάνεις, δεν γίνεται να κάθεσαι δίχως να κάνεις το παραμικρό. Δεν ήθελα να είμαι στη διάθεση των ανθρώπων που δεν με ήθελαν εκεί.

 

Συγκεκριμένα άτομα στη Ρόμα θέλουν να αφαιρέσουν όλους τους πραγματικούς υποστηρικτές της Ρόμα. Κατάφεραν αυτό που ήθελαν, όμως η αλήθεια έλαμψε. Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί μπήκαν στην ομάδα, ήθελαν να μας διώξουν όλους εμάς που είμαστε οπαδοί της Ρόμα.

 

Αν η ομάδα αποκτήσει κάποια στιγμή νέο ιδιοκτήτη και με χρειάζονται, θα τρέξω αμέσως. Αλλά το σημερινό είναι κάτι χειρότερο από την απόσυρση. Πραγματικά πονάει πολύ περισσότερο. Είναι σαν ένας αληθινός θάνατος η αποχώρησή μου από τη Ρόμα».

 

 

 

X