ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Ολυμπιακός και ΑΕΚ έπρεπε να είναι πάνω από ΠΑΟΚ!

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Ολυμπιακός και ΑΕΚ έπρεπε να είναι πάνω από ΠΑΟΚ!

Σιγά μην ξέφευγε από τα αθηναϊκά ΜΜΕ τέτοιο θέμα και ιδιαίτερα όσους επιχειρούν μέσω των αριθμών να δικαιολογήσουν τις αδυναμίες Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Τι έγινε αυτή τη φορά; Ανακάλυψαν ένα στατιστικό μοντέλο που θεωρεί πως Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία.Ναι ο αήττητος ΠΑΟΚ θα έπρεπε να βλέπει την πλάτη του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ (των 23 πόντων διαφορά...).

 

Το CIES στην έρευνά που έκανε,  παρουσιάζει τις τρεις καλύτερες και τις τρεις χειρότερες ομάδες από κάθε πρωτάθλημα σε σχέση με τους βαθμούς που θα έπρεπε να είχαν μαζέψει σύμφωνα με τα στατιστικά τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι εικονικές βαθμολογίες είχαν σχέση με ένα στατιστικό μοντέλο το οποίο περιελάμβανε τις τελικές ευκαιρίες που δημιούργησαν και δέχθηκαν στα παιχνίδια καθώς και το ποσοστό της κατοχής μπάλας που είχαν σε αυτά.

 

Μην ανησυχείτε, όμως, τα τρελά συμπεράσματα αυτής της έρευνας δεν σταμάτησαν μόνο στην Ελλάδα. Πάρτε για παράδειγμα τη Γιουβέντους που έκανε περίπατο στην Ιταλία και σύμφωνα με τη CIES θα έπρεπε να είναι πίσω από Νάπολι και Αταλάντα.

 

Δείτε τον πίνακα

 

 
 
BET
X