ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η ανωτερότητα του κόσμου του ΠΑΟΚ

Η ανωτερότητα του κόσμου του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Μπούζος γράφει για τον τεράστιο λαό του ΠΑΟΚ που δεν λυγίζει ποτέ στα δύσκολα

Το ερώτημα, χθες το μεσημέρι στην εκπομπή, ήταν απλό: δώρισε ο ΠΑΟΚ την πρόκριση στην Μπενφίκα ή απλά οι Πορτογάλοι ήταν ανώτεροι; Το 60% ψήφισε ότι η Μπενφίκα ήταν καλύτερη ομάδα και γι΄ αυτό πήρε την πρόκριση. Το ποσοστό είναι σοβαρό αν αναλογιστεί ότι δεν ψήφιζαν Πορτογάλοι αλλά στην συντριπτική τους πλειοψηφία φίλοι του ΠΑΟΚ.

 

Και δείχνει ανωτερότητα. Είναι εύκολο να κρυφτείς πίσω από το δάχτυλο σου και να φορτώσεις την ευθύνη στην κακιά μέρα των περισσοτέρων παικτών του ΠΑΟΚ ή στα τραγικά λάθη που έγιναν. Είναι εύκολο να… καλοπιάσεις τον εαυτό σου ότι αυτοκτόνησες, εσύ έκανες δώρο τη πρόκριση, ήταν στο χέρι σου αλλά την προσέφερες κι άλλα τέτοια ευτράπελα.

 

Όταν το παιχνίδι τελειώνει 1-4, τα λόγια είναι περιττά. Η Μπενφίκα είναι σίγουρα καλύτερη ομάδα, με μεγαλύτερη ποιότητα, καλύτερους παίκτες, μεγαλύτερη εμπειρία, πιο συγκροτημένη, γνωρίζοντας να διαχειρίζεται ανάλογες καταστάσεις. Ακριβώς το αντίθετο από τον ΠΑΟΚ.

 

Γιατί τι το καλύτερο; Ο ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα βρέθηκε να προηγείται με 1-0 με το καλημέρα. Όλα φαινόταν στο χέρι του αλλά δεν άντεξε την πίεση. Λύγισε κάτω από το βάρος της ευθύνης, των υψηλών προσδοκιών, την πίεση της πρόκρισης που ερχόταν από παντού, τον κόσμο, τα μέσα ενημέρωσης. Εκεί οι παίκτες δεν άντεξαν και η συνέχεια είναι γνωστή.

 

Μεγάλα λάθη, τραγικά και εγκληματικά. Οι κορυφαίοι Πασχαλάκης και Βαρέλα έκαναν λάθη που δεν μας έχουν συνηθίσει. Ένα ο πρώτος, δύο δεύτερος και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο καναβάτσο. Αυτό όμως που ζητείται σήμερα είναι η διαχείριση της επόμενης μέρας. Το πρωτάθλημα βρίσκεται στην αφετηρία του, το κύπελλο δεν ξεκίνησε, η Ευρώπη έχει δρόμο ακόμη. Άρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να σηκωθεί, να μαζέψει τα κομμάτια του αποκλεισμού και να προχωρήσει.

 

Αυτό θέλει ο κόσμος του, αυτό είναι υποχρεωμένος να κάνει. Το ηθικό του μπορεί να μην είναι το καλύτερο, η κούραση να είναι δεδομένη, αλλά περιμένει ο Πανιώνιος. Η ζωή συνεχίζεται.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (31/8)

X