ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αναζητά παυσίπονα ο Ραζβάν Λουτσέσκου…

Αναζητά παυσίπονα ο Ραζβάν Λουτσέσκου…

Ο Άρις Νικολάκης σχολιάζει το πολυπληθές ρόστερ του ΠΑΟΚ και τις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει ο Ραζβάν Λουτσέσκου

Ήγγικεν η ώρα η δύσκολη για ΠΑΟΚ! Ήγγικεν η ώρα της διαλογής από το βάθος του ρόστερ του. Ώρα δύσκολη, πολλή δύσκολη για όλους. Από την διοικητική και την τεχνική ηγεσία μέχρι τον κάθε παίκτη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα αποφασίσει. Ο Λούμπος Μίχελ – μετά το «οκ» της διοίκησης - θα υλοποιήσει.

 

Δεν είμαστε σε θέση, να γνωρίζουμε… Πολύ δε, περισσότερο να εκτιμήσουμε εάν είναι καλός ή κακός αυτός ο συνωστισμός στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Μετά πλήρους βεβαιότητας φυσικά, λέμε πως είναι πονοκέφαλος για την ΠΑΕ. Κι ο Ρουμάνος προπονητής της καλείται να βρει παυσίπονα. Να βρει παυσίπονα… Να βρει λύσεις,… Να πάρει αποφάσεις για την διαλογή όσο γρηγορότερα μπορεί, για να ξεκινήσει η προετοιμασία με τόσο βαθύ και πλατύ ρόστερ. Πολλή, πάρα πολλή δύσκολη δουλειά!

 

Είμαστε πάντως, σίγουροι πως δε θα περιμένει μέχρι και την περίοδο της προετοιμασίας, για να αποφασίσει.  Έχει άποψη για κάθε παίκτη ο οποίος έπαιζε πέρυσι δανεικός. Έχει ήδη διαμορφώσει άποψη για τον βαθμό χρησιμότητας του στον ΠΑΟΚ ή για τον βαθμό ετοιμότητας του πριν τον ΠΑΟΚ.

 

Με λίγα λόγια; Θεωρούμε δεδομένες τις γνώσεις του Ρουμάνου προπονητή για όλους τους παίκτες οι οποίοι δεν ήταν πέρυσι στην διάθεση του. Γνωρίζει την πρόοδο τους. Γνωρίζει τις προοπτικές τους. Γνωρίζει εάν τελικά χωρούν ή δε χωρούν στον ΠΑΟΚ, τον οποίο οραματίζεται…

 

Ως εκ τούτου εφέτος, θα αποφασίσει εν γνώσει του κι ουχί εν αγνοία του, όπως πέρυσι. Κι αποφάσισε εύκολα πέρυσι εν αγνοία του – που λέει ο λόγος – επειδή δεν είχε την δυνατότητα, να γνωρίζει όλους τους παίκτες. Έτσι ίσως, να αδίκησε – λέμε: Ίσως -  ορισμένους παίκτες εξ αιτίας των περιστάσεων.

 

Το συμφέρον του ΠΑΟΚ, το οποίο υπηρετούν όλοι στην ΠΑΕ, επιβάλλει σε αυτήν την δύσκολη ώρα, η οποία ήγγικεν, να μη χαθεί χρόνος. Να καταστεί σαφές σε κάθε παίκτη το πλαίσιο προοπτικών του. Να μην ξεκινήσει –επιμένουμε εμείς – η προετοιμασία με τόσο βαθύ και πλατύ ρόστερ. Να μην αφήσει η ΠΑΕ σε οποιονδήποτε παίκτες την καλλιέργεια φρούδων ελπίδων. Κυρίος δε, να θωρακίσει τα αποδυτήρια απ0ό τυχόν γκρίνια και μεμψιμοιρία.

 

Όπως και να το κάνουμε… Και το έχουμε πολλάκις τονίσει… Το come back του ΠΑΟΚ με το κακό… Κακό; Το χείριστο ξεκίνημα της παρελθούσας αγωνιστικής περιόδου οφείλεται μεν, στην στήριξη του Ραζβάν Λουτσέσκου από την οικογένεια Σαββίδη. Οφείλεται όμως – έστω κατά δεύτερο λόγο – και στην ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Έργο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι από εκεί που ζητούσαμε την κεφαλήν του επί πίνακι… Κλίναμε την δική μας από σεβασμό στο έργο του.

 

Αυτά τα αποδυτήρια λοιπόν, δεν πρέπει – κατά την ταπεινή μας πάντα, άποψη – να πλημμυρίσουν με παίκτες. Πρέπει να γεμίσουν με παίκτες οι οποίοι θα κριθούν απλά, ικανότεροι ή ετοιμότεροι για τη συνέχεια της  οικοδόμησης του ΠΑΟΚ. Τα κριτήρια για τη μέλλουσα αγωνιστική περίοδο θα είναι περισσότερα και σκληρότερα. Ο πήχης βλέπετε, δεν ανέβηκε απλά. Εκτοξεύθηκε μετά την απόλυτη κυριαρχία του ΠΑΟΚ την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο. Και την καθολική αποδοχή του ως κορυφαίας ελληνικής ομάδας…

 

ΥΓ 1: «Παιδί μου, εάν δεν ήμουν Παναθηναϊκός, θα ήθελα, να είμαι ΠΑΟΚ. Με συγκινεί πάντα, η δυναμική του κόσμου του. Τη νιώθω πάντα έντονα και με εντυπωσιάζει». Λησμονιούνται αυτά τα λόγια του επιφανούς ανδρός, Παύλου Γιαννακόπουλου στο Τελ Αβίβ; Παραμονές Final Four 1994, στο Lobby του ξενοδοχείου όπου οι «πράσινοι» είχαν προσδώσει πολυτέλεια κι αίγλη στην παρουσία τους. Δε λησμονιέται φυσικά, ο ίδιος ο Παύλος Γιαννακόπουλος καθώς η λάμψη του θα παραμένει λαμπρή στο διάβα του χρόνου…

 

ΥΓ 2:  Πέταξε το γάντι ο Γιώργος Μπαμπινιώτης,. Ουδείς το σήκωσε. «Προκαλώ δημόσια» είπε,  να μας πουν (ΣΣ: Προφανώς αναφέρεται σε όσους το λένε…) σε ποια από τις 65 σελίδες των πρακτικών της διάσκεψης του 1977 αναφέρεται ρητά οτιδήποτε περί «μακεδονικής γλώσσας.»…

X