ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ανάσα για την ΕΡΤ οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα τηλεοπτικά

Ανάσα για την ΕΡΤ οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα τηλεοπτικά

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για το τηλεοπτικό τοπίο της Σούπερ Λιγκ 1 και τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Εστω και την ύστατη ώρα φαίνεται πως ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το τοπίο με τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος της Super League 1.
Ενα ξεκαθάρισμα που αν καταλήξει έτσι όπως φαίνεται ότι είναι το πιθανότερο, ουσιαστικά θα έχουμε την επιστροφή σε πιο ομαλές, πιο κανονικές καταστάσεις, χωρίς παραλογισμούς και συμφωνίες οι οποίες προκαλούν το κοινό αίσθημα.

 

Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟ έφυγε ήδη από την ΕΡΤ και με τον Αρη, αλλά και τον ΟΦΗ, να έχουν συμφωνήσει με τη NOVA, η κρατική τηλεόραση διώχνει από την πλάτη της ένα μεγάλο βάρος το οποίο είχε φορτωθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι η προηγούμενη κυβέρνηση την χρησιμοποιούσε για να κάνει πολιτική μέσω του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Ολα δείχνουν ότι οι χειρισμοί της νέας κυβέρνησης φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς στην ΕΡΤ θα μείνουν τέσσερις ομάδες, η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός, ο Ατρόμητος και η Λαμία, με συμβόλαια τα οποία είναι σε λογικά οικονομικά επίπεδα, τα οποία μπορεί να αντέξει η κρατική τηλεόραση και δεν προκαλούν την κοινή γνώμη.

 


Ταυτόχρονα, οι χειρισμοί της νέας κυβέρνησης διευκολύνουν τα πράγματα και ως προς την Super League 2, η οποία κινδύνευε, εφόσον η ΕΡΤ κρατούσε όλες τις ομάδες της Super League 1 που είχε από πέρσι και έπαιρνε κάποιες ακόμη, να μην πάρει ούτε τα μισά λεφτά από αυτά που της είχε υποσχεθεί ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, ο Γιώργος Βασιλειάδης.

 

Με τα νέα δεδομένα, έτσι όπως διαμορφώνονται τις τελευταίες ημέρες, η Super League 2 θα δεχτεί μια μικρή μείωση, της τάξης του 20%, σε σχέση με αυτά που υπολόγιζαν ότι θα πάρουν οι ομάδες και έτσι θα μπορέσουν να προχωρήσουν χωρίς μεγάλες αναταράξεις και με την ελπίδα ότι θα έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα την περίοδο 2019-2020.

 

Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο: η ΕΡΤ πρέπει να έχει αθλητικό πρόγραμμα, πρέπει στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος να έχει και τα δικαιώματα επαγγελματικών ποδοσφαιρικών ομάδων, όμως, χωρίς υπερβολές, χωρίς προκλητικά συμβόλαια, χωρίς συμφωνίες σε οικονομικά ύψη τα οποία θα πληρώσει μεν δεν θα μπορέσει από διαφημιστικά και άλλα έσοδα να καλύψει, δε.

 

Αυτό είναι ένα λογικό σκεπτικό κι ένας λογικός τρόπος λειτουργίας για την κρατική τηλεόραση, η οποία, ούτε για… πλάκα, δεν μπορεί να σκέφτεται και να συζητάει πως θα δαπανά 60 και 65.000.000 ευρώ το χρόνο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

 

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (24/8)

X