ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αναψε το φυτίλι στο Πρωτάθλημα, ανεξάρτητα από την από την απόφαση

Αναψε το φυτίλι στο Πρωτάθλημα, ανεξάρτητα από την από την απόφαση

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν μεταξύ των διεκδικητών

Η κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος, λογικό είναι ότι εξιτάρει τους ιδιοκτήτες και τους φιλάθλους των τριών ομάδων που βρίσκονται στις ισάριθμες θέσεις στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

 

Οπότε δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα παίξουν τα ρέστα τους μέχρι το τέλος προκειμένου να κατακτήσουν το βαρύτιμο έπαθλο. Μέχρι τότε, σε μία αγωνιστική χρονιά που υπήρχε η ικανοποίηση για τον ανταγωνισμό σε επίπεδο κορυφής, έχουμε να ζήσουμε πράματα και θάματα. Κυρίως μετά τα όσα έγιναν στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αγώνας που μοιάζει με ανοιχτή πληγή.

 

Και επειδή τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο στην εγχώρια Λίγκα, άρχισαν οι δύο ομάδες να «χτίζουν» τα δικά τους «καταφύγια» προκειμένου να βγουν όσο το δυνατόν περισσότερο στεγνές απ’ αυτή την μπόρα. Τα Πειθαρχικά όργανα θα βγάλουν την τελική απόφαση, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ο χαμένος θα την δεχτεί αδιαμαρτύρητα.

 

Ακόμη και ο Ολυμπιακός, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις με το «έτσι θέλω» επιχείρησε τη μη διεξαγωγή του αγώνα και έχει ποδηγετήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο επί σειρά ετών, δύσκολα να βάλει την ουρά στα σκέλια. Από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες έχουν βάλει οι ίδιοι του κανόνες του… παιχνιδιού είναι δύσκολο να τους ακυρώσουν. Τα δικά τους «θέλω» είναι που διαμορφώνουν το σκηνικό στη Λίγκα και όχι οι κανόνες της Super League.

 

Η οποία αν νοιαζόταν για την προστασία του ποδοσφαιρικού προϊόντος, θα δημιουργούσε ένα manual στο οποίο θα προβλέπονταν και η παραμικρή λεπτομέρεια για την διεξαγωγή ενός αγώνα. Όπως γίνεται σ’ όλες τις σοβαρές Λίγκες ή στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα όλου του πλανήτη. Και κάθε φορά που θα προέκυπταν κενά να συμπληρώνονταν το manual.

 

Eτσι θα είχε δημιουργηθεί μία ασπίδα προστασίας για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, σε συνεργασία της Super League- ομάδων και δεν θα μάλωναν για την ισχύ της γνωμάτευσης του γιατρού του αγώνα ή αν έπρεπε ο Γκαρσία να πάει σε ιδιωτική κλινική ή Νοσοκομείο. Κι όταν προλαμβάνεις το κακό δεν χρειάζεται να τρέχεις για να… θεραπέψεις. Ούτε γίνεται μπαρουτοαποθήκη το Πρωτάθλημα, όπως τώρα που το φυτίλι άναψε όποια κι αν είναι η απόφαση της Πειθαρχικής απόφασης.

 

FOCUS

 

Πόσο σίγουροι είναι, όσοι το γράφουν, αντλώντας πληροφόρηση από τους επικοινωνιολόγους της ιστορικής ομάδας, ότι όλες οι δουλειές έγιναν από τον πρόεδρο σύννομα και παστρικά, με αποτέλεσμα να εκλείπουν οι κίνδυνοι που παραμόνευαν; Και γιατί υπάρχει η αίσθηση στην πιάτσα ότι ακόμη υπάρχουν μέτωπα ανοιχτά;

X