ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η αναγκαιότητα ύπαρξης επενδυτή στον Ηρακλή

Η αναγκαιότητα ύπαρξης επενδυτή στον Ηρακλή

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και σχολιάζει την ανάγκη εξεύρεσης επενδυτή, ώστε να μπορεί ο Ηρακλής να ελπίζει για το μέλλον

Είναι πάρα πολύ κρίσιμη η περίοδος που διανύουμε για τον Ηρακλή.


Μπορεί το κλίμα που διαμορφώνεται με τις συμφωνίες τις οποίες κάνει η διοίκηση προκειμένου να κρατήσει στο ρόστερ τους παίκτες που θέλει ο Μπαξεβάνος να είναι θετικό, ωστόσο, δεν αποτυπώνει συνολικά την πραγματικότητα που υπάρχει για τους "κυανόλευκους".


Τα οικονομικά εξακολουθούν να είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση για τον Ηρακλή. Το γεγονός ότι οι παίκτες λένε το " ναι" για να είναι και τη νέα σεζόν στον Ηρακλή, δεν σημαίνει ότι θεωρούν δεδομένο πως ό,τι συμφωνούν θα το εισπράξουν.


Η εμπιστοσύνη στους παράγοντες της ομάδας, η προσωπική σχέση, η πίστη ότι όπως την προηγούμενη σεζόν κύλησαν καλά τα πράγματα, όποιες κι αν ηταν οι δυσκολίες, έτσι θα πάνε καλά και τώρα.


Βέβαια, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η καλή πίστη δεν φτάνει.


Το ξέρουν κι οι ίδιοι οι παίκτες. Τα οικονομικά θα είναι διαφορετικά -προς τα πάνω- τη νέα σεζόν, οι απαιτήσεις μεγαλύτερες, η πίεση αυξημένη.


Ο Ηρακλής θα πρέπει να ανταγωνιστεί ομάδες άλλου επιπέδου κι όχι σαν αυτές που είχε στη Γ' Εθνική. Θα κάνει πρωταθλητισμό έχοντας ανταγωνιστές.


Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια θα απαιτεί ένα περιβάλλον ηρεμίας, χωρίς αναταράξεις, χωρίς γκρίνιες.


Για να έχει όμως, εξασφαλισμένα όλα τα παραπάνω, χρειάζονται απαραιτήτως δύο πράγματα: να είναι τακτοποιημένα τα πάντα στο οικονομικό και νίκες.


Συνεπώς, αυτό που προέχει, το οποίο... καίει πραγματικά, είναι να δούνε στον Ηρακλή πώς θα χρηματοδοτηθεί η προσπάθεια πρωταθλητισμού, αλλά και εξυπηρέτησης των βαρών τα οποία σίγουρα θα υπάρχουν από το παρελθόν της ομάδας.

 

Προς το παρών επενδυτής δεν υπάρχει στον ορίζοντα, κι αυτό είναι ένα ζήτημα.


Η πολυμετοχικότητα φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο, όμως, δεν ξέρω αν είναι αυτό που μπορεί να δώσει τις λύσεις που χρειάζεται ο Ηρακλής.


Προσωπικά δεν πιστεύω σε αυτό το μοντέλο, διότι όποτε συζητήθηκε -στο ελληνικό ποδόσφαιρο- ως επιλογή, είτε δεν προχώρησε καν, είτε επιχειρήθηκε, μεν, να μπει σε εφαρμογή, απέτυχε παταγωδώς, δε.


Άρα, το καλύτερο σενάριο για τον Ηρακλή είναι να βρεθεί επενδυτής που θα είναι διατεθειμένος να

X