ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αν το επιτρέπουν οι ημερομηνίες, είναι λογικό το αίτημα της ΑΕΚ

Αν το επιτρέπουν οι ημερομηνίες, είναι λογικό το αίτημα της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για το αίτημα της ΑΕΚ για αναστολή του πρωταθλήματος

Βρίσκω απολύτως λογικό το αίτημα της ΑΕΚ προς τον υφυπουργό Αθλητισμού για να διακοπεί το πρωτάθλημα της Super League έως ότου τελεσιδικήσουν οι δικαστικές υποθέσεις της ίδιας, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, οι οποίες είναι σε εκκρεμότητα.

 

Και για όποιον σπεύσει να ισχυριστεί ότι κρύβει ιδιοτέλεια το αίτημα της ΑΕΚ, επειδή ο στόχος της είναι να κερδίσει χρόνο, να ξεκουραστεί και με όλες της τις δυνάμεις να μπει στην τελική ευθεία του Πρωταθλήματος, αυτό που λέω είναι ότι ακόμη και έτσι να είναι, το θεωρώ δευτερευούσης σημασίας.

 

Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι δεν μπορεί να εξελίσσεται ένα Πρωτάθλημα και ταυτόχρονα να υπάρχουν ανοιχτές υποθέσεις εξαιτίας των οποίων οι διεκδικητές του μπορεί να χάσουν βαθμούς, ή αν ήδη με πρωτόδικες αποφάσεις έχουν χάσει βαθμούς και σε δεύτερο βαθμό μπορεί να τους επιστραφούν.

 

Θεωρώ αδιανόητο, δεν θέλω ούτε καν να το σκέφτομαι, ότι το Πρωτάθλημα που χαρακτηρίζουμε ως το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων πολλών χρόνων, μπορεί να ολοκληρωθεί, να αναδειχθεί μια ομάδα πρωταθλήτρια και να έρθει μετά μια δικαστική απόφαση, να το ανατρέψει αυτό και να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια μια άλλη ομάδα.

 

Νομίζω ότι ο κάθε λογικός, ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος, όσο κι αν κάνει δεύτερες σκέψεις, όσο κι αν προσπαθεί να καταλάβει αν κρύβεται κάτι πίσω από το αίτημα της ΑΕΚ, καταλήγει ότι το ζήτημα, έτσι όπως τίθεται, στόχο έχει να προστατεύσει το προφανές.

 

Δεν μπορεί, δηλαδή, να συζητάμε για αξιόπιστο πρωτάθλημα, όταν υπάρχουν το ενδεχόμενο τέτοιων ανατροπών. Δεν μπορεί να συζητάμε για πρόοδο σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο τελειώνει και δεν είμαστε σίγουρο αν αυτός πουν πήρε την πρώτη θέση είναι και ο πρωταθλητής.

 

Η μόνη μου επιφύλαξη είναι το θέμα του χρόνου. Πόσος είναι ο χρόνος, δηλαδή, που χρειάζεται να διακοπεί το πρωτάθλημα για να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις.

 

Διότι στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε τους ρυθμούς της δικαιοσύνης. Όχι μόνο της πολιτικής αλλά και της αθλητικής.

 

Αν μου εγγυηθεί, συνεπώς, κάποιος ότι διακόπτουμε το πρωτάθλημα για δύο εβδομάδες, τελειώνουμε με τα δικαστικά και προχωράμε, θα έλεγα ναι χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

Αν, όμως, χρειάζεται ένας μήνας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Τόσο ως προς τις ημερομηνίες εν όψει Μουντιάλ όσο και με τον κίνδυνο του απόλυτου εξευτελισμού του πρωταθλήματος. 

X