ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αν υπάρχει Δικαιοσύνη, ο Ηρακλής θα δικαιωθεί!

Αν υπάρχει Δικαιοσύνη, ο Ηρακλής θα δικαιωθεί!

Ο Δημήτρης Μπούζας γράφει για την ευκαιρία που έχουν οι θεσμοί να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα και το κύρος τους και να λυτρώσουν τον πολύπαθο σύλλογο

Απλά και ξεκάθαρα, χωρίς πολλές συζητήσεις και αναλύσεις ειδικών. Αυτή τη στιγμή, συγκεκριμένα σήμερα, η Δικαιοσύνη καλείται να αποφασίσει αν ο Ηρακλής έχει με το μέρος του το δίκιο. Κι αν το έχει, να του δοθεί και παράλληλα να αποκατασταθεί στο μέτρο του δυνατού η τεράστια ζημιά που υπέστη από έναν πρωτοφανή και μεθοδευμένο διωγμό που ξεπέρασε ακόμη και τα όρια της εξόντωσης.

 

Θα λέγαμε ακόμη και επιπρόσθετα ότι επιβάλλεται σε αυτή την αποκατάσταση να συμβάλει και η Πολιτεία αναγνωρίζοντας ότι αυτός ο κατατρεγμός έγινε ανεκτός - προφανώς και επικυρώθηκε - στο παρελθόν από θεσμούς και δικά της όργανα. Όπως τελικά αποδείχθηκε με αποφάσεις της Δικαιοσύνης με τις οποίες ασκήθηκαν διώξεις και μάλιστα για κακουργήματα, σε όσους πρωταγωνίστησαν σε αυτό το τερατώδες σκάνδαλο. Η περιπέτεια των «κυανολεύκων», έμπνευση αρρωστημένων εγκεφάλων, πασιφανέστατα στηρίχθηκε στον περιβόητο «κουρίδειο κώδικα» του οποίου οι ερμαφρόδιτες και λαστέξ διατάξεις αξιοποιήθηκαν από τους εκτελεστές του Ηρακλή με την σύμπραξη, τη σύμφωνη γνώμη βέβαια γνωστών φυτευτών προέδρων της ΕΠΟ στη συντονισμένη κοινή προσπάθεια να βολέψουν το γνωστό παράρτημα του λιμανιού.

 

Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι από τους συνωμότες εκείνης της απεχθέστατης νομικής αυθαιρεσίας έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη. Επαναλαμβάνουμε διώκονται για κακουργήματα! Στο εδώλιο λοιπόν ο συντάκτης του περιβόητου κώδικα βάσει του οποίου λειτουργούσε εκείνη την εποχή η αθλητική Δικαιοσύνη, όπως επίσης και συγκεκριμένοι πρόεδροι της ομοσπονδίας. Στα παραπάνω κρίσιμα και σημαντικά που έχουν σχέση με τη μαφιόζικη δράση μιας παρέας που οργάνωσε και εκτέλεσε το σχέδιο της εξόντωσης του Ηρακλή έρχεται και προστίθεται αυτή τη στιγμή η αθωωτική απόφαση του Αντώνη Ρέμου για να τινάξει στον άερα τα όποια απειροελάχιστα ψευτοδιλήμματα υπήρχαν για αρκετό διάστημα, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τη σκηνοθετημένη εξόντωση της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης.

 

Ως εκ τούτου αναρωτιέται ο καθένας, τι απέμνεινε λοιπόν για να απασχολήσει σήμερα τη Δικαιοσύνη εκτός από το να σταθεί σκληρή, αυστηρή και άτεγκτη απέναντι σε μια αποδεδειγμένα πλέον εξόφθαλμη θεσμική εκτροπή; Απέναντι σε μια πραγματική συνωμοσία η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να εξαθλιώσει και να οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού έναν ιστορικό σύλλογο; Οι διώξεις για κακουργήματα των πρωταγωνιστών αυτή της επιχείρησης, σε συνδυασμό με την αθωωτική απόφαση για τον Ρέμο, νομίζουμε ότι αρκούν για να μπουν στην άκρη όλα τα όσα πιθανόν να επιστρατευτούν σήμερα από κάποιους σε μια προσπάθεια να ματαιώσουν την αποκατάσταση του κατακρεουργημένου Ηρακλή, η οποία είτε θέλουν μερικοί είχε όχι, είναι αρρηκτα συνδεδεμένη με την αποκατάσταση της ίδιας της αθλητικής Δικαιοσύνης, της οποίας εκπρόσωποι εκείνη την εποχή της συνωμοσίας και της θεσμικής αυθαιρεσίας έκλεισαν τα μάτια ερμητικά επικυρώνοντας το οργανωμένο έγκλημα σε βάρος του Γηραιού.

 

Εδώ σε αυτή την περίπτωση νομίζουμε ότι δεν πρέπει πλέον να μιλάμε για λεπτομέρειες. Για το πνεύμα ή το γράμμα του νόμου. Επιβάλλεται να μιλάμε απλά και καθαρά υποστηρίζοντας αμετακίνητα πως αν υπάρχει Δικαιοσύνη, ο Ηρακλής σήμερα θα πρέπει να δικαιωθεί.

X