ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αμπέλ, βοήθησε τον εαυτό σου

Αμπέλ, βοήθησε τον εαυτό σου

Ο Γιώργος Ζαΐρης αρθρογραφεί για την πολύτιμη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Πανιώνιο και το 4-4-2 που δεν περπατά

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια πολύτιμη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο έστω και αν αυτή ήρθε με πολύ άγχος και ιδρώτα. Το σημαντικό είναι πως ο Δικέφαλος έκανε το δυο στα δυο και πάει στη διακοπή του Πρωταθλήματος χωρίς απώλειες. Αλλά επειδή ακριβώς ακολουθούν δύσκολα ματς, είναι προφανές πως σε αυτό το διάστημα μέχρι ο ΠΑΟΚ να πάει στο Περιστέρι πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα και κυρίως να συνειδητοποιήσει ο προπονητής του ΠΑΟΚ πως δεν πρέπει να βάζει άσκοπα πίεση στον εαυτό του.

 

Ο Αμπέλ Φερέιρα έχει πει ότι δεν είναι θιασώτης ενός συστήματος και καλείται πλέον να το αποδείξει. Αρκεί και ο ίδιος να αντιληφθει πως ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ, δεν έχει τα "εργαλεία" για να υποστηρίξει το 4-4-2. Δεν μπορείς να περιμένεις να κάνει παιχνίδι ο Εσίτι, δεν μπορείς να περιμένεις από τον Βαρέλα να βρίσκει με 30άρες μπαλιές τους επιθετικούς. Επομένως μονόδρομος στην παρούσα φάση (και μέχρι να επιστρέψουν οι Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια) είναι ο ΠΑΟΚ να γυρίσει στο σύστημα που διευκολύνει τους ποδοσφαιριστές του και με το οποίο ο ΠΑΟΚ κατέκτησε αήττητος το Πρωτάθλημα.

 

Δεν είναι προσωπική ήττα για τον Φερέιρα αν το συνειδητοποιήσει και το αποφασίσει αυτό. Γιατί επαναλαμβάνουμε δεν φέρει την ευθύνη για το ότι το 4-4-2 δεν περπατά. Αλλά θα φέρει την ευθύνη αν δεν αλλάξει η αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ και συνεχίσει να είναι προβλέψιμος και κουραστικός στην ανάπτυξη. Ο Αμπέλ πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό του από την στιγμή που δεν τον βοήθησαν με τις μεταγραφές. Αλλά η προσαρμοστικότητα είναι προσόν για έναν προπονητή.

 

Πλέον υπάρχει ένα δεκαπενθήμερο μπροστά για να μπορέσει η ομάδα να αποφορτιστεί και να ξαναγίνει ελκυστική. Ο Αμπέλ πρέπει να βρει τον τρόπο βασιζόμενος στους παίκτες που έχει και όχι σε αυτούς που θα ήθελε να έχει. Και ας κοιτάξει και δίπλα. Πόσο χειρότερος θα ήταν ο Λάμπρου και ο Στοχ από τον Ζαμπά ή τον Πέλκα στην παρούσα φάση; Απάντηση δεν θα πάρουμε αν δεν τους δούμε να παίρνουν ευκαιρίες.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Μetrosport (2/9)

X