ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Η άμυνα ξεκινά από την επίθεση»

«Η άμυνα ξεκινά από την επίθεση»

Η αντίδραση του Ορέστη Μένκα για το τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς να δεχθεί γκολ η εστία του, αλλά και για την εκκίνηση της Δόξας στο Πρωτάθλημα

Υπάρχουν ουκ ολίγα σημεία αναφοράς από την αναμέτρηση της Δόξας με τον ΑΟΤ. Διατηρήθηκε αφενός το αήττητο, ενώ η Δόξα για ένα ακόμη παιχνίδι, τρίτο σερί, κράτησε ανέπαφη την εστία της. Βέβαια, από την άλλη δεν κέρδισε στο πρώτο «crash test» και μάλιστα στην έδρα της, διότι δεν κατέκτησε την τρίτη σερί της νίκη.

 

Το τελείωμα των φάσεων ήταν ένα ζήτημα για τους «μαυραετούς», οι οποίοι παρεμπιπτόντως αποχώρησαν με παράπονα για τη διαιτησία. «Δεν βγαίνει πάντα ο αλτρουισμός», ήταν το σχόλιο του Λίτσκα στην τελευταία μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Δόξας, όταν τροφοδότησε την μπάλα στον Ματσούκα και δεν προχώρησε μόνος του για το γκολ. Πλέον, η ομάδα του Διγκόζη πάει στον Ταύρο για το εκτός έδρας ματς με την Καλλιθέα.

 

 

«Οποιος έβαζε το γκολ»

 

 

Ποια είναι ωστόσο η άποψη ενός εκ των βασικών παικτών της Δόξας; Ο Ορέστης Μένκα τοποθετήθηκε στη «Μ» για την εξέλιξη του ματς κόντρα στους Θεσσαλούς, τα τρία παιχνίδια χωρίς να δεχθεί γκολ και γενικά για τη φετινή προσπάθεια των «μαυραετών» στο Πρωτάθλημα.

 

«Είχαμε δύσκολο παιχνίδι, αφού ο ΑΟΤ διαθέτει καλούς παίκτες. Με βάση την εξέλιξη του ματς, στο γκολ θα κρινόταν. Οποιος το έβαζε,  θα κέρδιζε. Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι, διότι επαναλαμβάνω ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ποιοτικό αντίπαλο».

 

 

«Συγκεντρωμένοι»

 

 

Πώς εξηγεί το γεγονός ότι η ομάδα του δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ; «Είναι θετικό. Δείχνει ξεκάθαρα ότι η ομάδα είναι συγκεντρωμένη. Κρατάμε πίσω το μηδέν και ταυτόχρονα με συνδυαστικό παιχνίδι προσπαθούμε με κάποια γκολ να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Δεν είναι μόνο δικό μου θέμα, αφού αφορά όλη την ομάδα. Εξάλλου, η άμυνα ξεκινά από την επίθεση», υποστηρίζει o 25χρονος τερματοφύλακας.

 

 

«Είδε την προσπάθεια»

 

 

Ο κόσμος βοήθησε για ένα ακόμη ματς. Αποτελεί οδηγό για τη φετινή προσπάθεια. «Είναι νωρίς ακόμη για να βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν έχουμε χάσει ακόμη, κι αυτό αναμφίβολα μας δίνει ψυχολογία για τα επόμενα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι, πρέπει να κερδίζουμε. Αυτός είναι ο στόχος», είπε ο Μένκα μέσω της «Μ» και συνέχισε αναφερόμενος στο τι κρατά ο ίδιος από το παιχνίδι με τον ΑΟΤ. «Τη μαχητικότητα και το πάθος. Είναι δύσκολο και ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα με αρκετά καλές ομάδες». Οσο για τον κόσμο και χειροκρότημα στο φινάλε του ματς; «Ναι, είναι αλήθεια ότι χειροκρότησε, γιατί είδε την προσπάθεια μας στο γήπεδο. Μπορούμε και καλύτερα, αφού υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης», σχολίασε σχετικά και στο τέλος συμπλήρωσε αναφορικά με το ότι είναι εκ των βασικών της ομάδας. «Είμαι χαρούμενος. Συνεχίζουμε τη δουλειά», ήταν τα λόγια του Μένκα.

 

 

Ικανοποίηση για την προσέλευση

 

 

Παρά την τηλεοπτική κάλυψη, η προσέλευση των φιλάθλων σε ένα ακόμη ματς κρίνεται ικανοποιητική από τους ανθρώπους της ομάδας. Είναι γεγονός ότι στηρίζει τη Δόξα. Βλέποντας και την προσέλευση σε άλλα γήπεδα, αποτελεί ξεκάθαρα ένα από τα συν για τους «μαυραετούς» στη φετινή δύσκολη προσπάθεια τους για την άνοδο στη Super League.

X