ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αμείλικτες ποινές και αληθινή κάθαρση από πρόσωπα και φορείς

Αμείλικτες ποινές και αληθινή κάθαρση από πρόσωπα και φορείς

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης γράφει για την ανάγκη να φτάσει αυτή τη φορά «το μαχαίρι στο κόκκαλο» ώστε να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το ρεπορτάζ του Κυριάκου του Θωμαΐδη ήταν πλήρες και έγινε πληρέστατο όταν ο ΣΚΑΙ δημοσίευσε χθες το απόγευμα στην ιστοσελίδα του και το βούλευμα του αθλητικού εισαγγελές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στο έγγραφο, ο αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας διαπιστώνει ότι από την αξιολόγηση του περιεχομένου απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, «πρόεδρος μεγάλης ομάδας της Σούπερ Λίγκ και οι στενοί συνεργάτες του, στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδας τους, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από τους οποίους προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ, μετά την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο Δημόσιο».

 

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

 

Το απόρρητο των συνομιλιών ήρθη για τις κακουργηματικές πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς και των παραβάσεων των σχετικών με τις εκρηκτικές ύλες και την έκρηξη.

 

Επίσης προκύπτουν ενδείξεις και για την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων, όπως της κακουργηματικής απάτης και της δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, σε βαθμό κακουργήματος.

 

Ως ύποπτοι καλούνται και πολλοί άλλοι. Πολλοί και επώνυμοι. Πρόεδροι αθλητικών φορέων, νομικοί, διαιτητές, πρώην και νυν. (Δεν δημοσιεύουμε τα ονόματά τους, διότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, καθώς η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης).

 

Ξέρω ότι το πρώτο που θα πείτε είναι «ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει ούτε αυτή η υπόθεση», όπως συνέβη με πολλές άλλες και ότι για κάθαρση θα ακούσουμε πάλι, αλλά κάθαρση δεν θα δούμε. Ας μη βιαστούμε, ωστόσο, να βγάλουμε συμπεράσματα και, πολύ περισσότερο, να προδικάσουμε το σκάσιμο μιας ακόμη φούσκας, γιατί επίκειται η δημοσιοποίηση ηχητικών ντοκουμέντων σχετικών με τις αξιόποινες πράξεις που περιγράφονται στο εισαγγελικό βούλευμα.

Εκείνο το οποίο έχει τεράστια σημασία είναι ότι οι εισαγγελείς αποκαλύπτουν με τις έρευνές τους όλα όσα γνωρίζουμε με ασφαλείς υποθέσεις. Οταν μιλάμε για τη βρωμιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι υποθέσεις και οι υποψίες γίνονται εκ του ασφαλούς, γιατί είναι φως φανάρι ότι ο χώρος υποφέρει από σήψη. Και το ζητούμενο δεν είναι να κλειστούν στη φυλακή οι υπεύθυνοι της σαπίλας. Είναι, με τη βοήθεια και της δικαιοσύνης, να λειτουργήσουν υπεύθυνα πρόσωπα και φορείς ώστε να ξεβρωμίσει ο χώρος.

 

Δεν θα «καταδικάσουμε» κανέναν, θα κρατήσουμε τις αποστάσεις που επιβάλλει η σοβαρότητα και ο σεβασμός απέναντι στον κατηγορούμενο που είναι αθώος μέχρι να αποδειχτεί ότι είναι ένοχος, αλλά, φυσικά, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το μαχαίρι της έρευνας να φτάσει στο κόκκαλο και οι ποινές, για όσους διαπιστωθεί ενοχή, να είναι αμείλικτες.

X