ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αλλο επιτήρηση, άλλο αδειοδότηση

Αλλο επιτήρηση, άλλο αδειοδότηση

Το χρονικό πλαίσιο των δύο επόμενων σταδίων, οι βαθμοί που δεν επιστρέφονται και η προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αποτέλεσμα του ελέγχου των φακέλων των ΠΑΕ από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, διότι είναι γεγονός ότι μπορούν να διαφοροποιηθούν οι καταστάσεις στον βαθμολογικό πίνακα.
 
 
Πώς έχει ακριβώς η κατάσταση; Ποια είναι η διαδικασία; Καταρχάς, θα πρέπει να καταγραφεί ότι, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, δεν έχουν εξεταστεί ακόμη οι φάκελοι από την Επιτροπή για την επιτήρηση των ομάδων της Football League.
 
 
Μάλιστα, εκφράστηκε η απορία από ανθρώπους της Επιτροπής για το πώς προκύπτουν διάφορα σενάρια, από τη στιγμή, που δεν έχει ακόμη προχωρήσει επί της ουσίας η διαδικασία. "Προσεχώς θα υπάρξουν ανακοινώσεις", ήταν η απάντηση από επίσημα χείλη.
 
 
Υπενθυμίζεται, ότι το πρώτο στάδιο καταθεσης των φακέλων έχει ολοκληρωθεί, έχοντας μάλιστα δοθεί παράταση στις ομάδες ως και τις 28 Φεβρουαρίου για το διάστημα της χρήσης ως και τις 31 Δεκεμβρίου.
 
 
 
Τα δύο μετέπειτα στάδια
  
 
Στα μέσα Απριλίου (15-20 του μηνός) είναι να κατατεθούν εκ νέου τα στοιχεία από τις ΠΑΕ, που θα αφορά το δεύτερο στάδιο για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2018.
Το τρίτο στάδιο ολοκληρώνεται στα μέσα Ιουλίου (15-20 του μηνός) και θα αφορά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.
 
 
Για κάθε ένα από τα στάδια αυτά, ισχύει η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για κάθε ΠΑΕ, που δεν θα περνά τη διαδικασία της επιτήρησης, οι οποίοι δεν θα επιστρέφονται!
Για το τρίτο στάδιο, υπενθυμίζεται, ότι οι βαθμοί θα αφαιρεθούν από το νέο Πρωτάθλημα.
 
 
Η διαδικασία της επιτήρησης ουσιαστικά είναι το «Financial Fair Play» προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα. Αλλο είναι επιτήρηση και άλλο είναι η αδειοδότηση.
 
 
 
Ο καθορισμός της ποινής κρίνει τις εξελίξεις
 
 
 
Τί θα ισχύσει ωστόσο με την αδειοδότηση; Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν καθοριστεί ακόμη οι ημερομηνίες κατάθεσης των φακέλων.
 
 
Προφανώς και… είναι ακόμη νωρίς, αφού θα πρέπει πρωτίστως να οριστεί η ποινή για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες. Οταν οριστεί η ποινή, τότε θα γίνουν γνωστές και οι ημερομηνίες για την κατάθεση των φακέλων.
 
Οσο για τις ομάδες, που είναι να «ανέβουν» στη Super League; Αν δεν πάρουν την άδεια, τότε δεν θα προβιβαστούν.
 
 
 
Δύσκολες καταστάσεις
 


Το άσχημο στην όλη υπόθεση με την κατηγορία - πέρα από το μεγάλο ενδιαφέρον για την άνοδο στη Super League, αλλά και τη μάχη του υποβιβασμού - είναι το γεγονός ότι εγείρεται από πολλούς το ερώτημα, αν το Πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί εντέλει με 16 ομάδες!
 
Ηδη, ο Αχαρναϊκός αποχαιρέτησε από πολύ νωρίς, ενώ η Βέροια πήρε τη σκυτάλη της αποχώρησης.
 
Συν τοις άλλοις, η μικρή παράταση, που δόθηκε για τους πρώην παίκτες της Βέροιας, έτσι ώστε να πάρουν μεταγραφή, φανέρωσε σημαντικές αδυναμίες για ορισμένες ομάδες της κατηγορίας...
 
Κι όλο αυτό, σε συνδυασμό φυσικά και με την απαραίτητη διαδικασία τς επιτήρησης - η οποία είχε αποφασιστεί από το καλοκαίρι ότι θα πραγματοποιηθεί - δημιουργεί σαφέστατα ερωτηματικά για τις εξελίξεις, που πρόκειται να ακολουθήσουν ως το φινάλε της σεζόν.
X