ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η αλλαγή στη Βασιλεία και το έργο του ΠΑΟΚ

Η αλλαγή στη Βασιλεία και το έργο του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την αλλαγή προπονητή στον πάγκο της Βασιλείας και για την αλλαγή δεδομένων για την ρεβάνς στην Ελβετία

Αυτή όχι, δεν είναι καλή είδηση. Ήταν κάτι αναμενόμενο, όμως ήρθε απρόσμενα χθες το απόγευμα, καθώς οι Ελβετοί δημοσιογράφοι ορκιζόταν ότι ο Ραφαέλ Βίκι παραμένει στη θέση του.

 

Η Βασιλεία όμως τον απομάκρυνε από τον πάγκο της, κακήν κακώς, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να καλείται να αντιμετωπίσει την επόμενη εβδομάδα μια νέα κατάσταση που σίγουρα δεν μπορεί να είναι χειρότερη από την χθεσινή.

 

Η είδηση της απόλυσης του Βίκι ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο ότι η Βασιλεία αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα, είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο και αγωνιστικά δεν πατάει καλά στα πόδια της. Το μομέντουμ για τον ΠΑΟΚ είναι ιδανικό και η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη. Το βράδυ της Τρίτης στην Τούμπα, η συνολική εικόνα της Βασιλείας δεν έπεισε, απόρροια των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ήταν τουλάχιστον ένα κλικ πιο κάτω από τον ΠΑΟΚ με μοναδικό πλεονέκτημα την φυσική κατάσταση. Εκεί είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο, οι παίκτες της έτρεξαν περισσότερο κι αυτό φάνηκε.

 

Το κερασάκι ήρθε χθες με την απόλυση του Βίκι. Για τον ΠΑΟΚ θα ήταν προτιμότερο να βρει την Βασιλεία με τον ίδιο προπονητή, μέσα στα ίδια προβλήματα, με την ίδια αγωνία αναζήτησης λύσης. Όμως τα πράγματα ήρθαν… τούμπα. Ο Βίκι έφυγε και στη θέση του τοποθετήθηκε υπηρεσιακός ο Φράι, παλιά δόξα της Βασιλείας, προπονητής μέχρι προχθές στα τμήματα υποδομής. Σαν να λέμε ο Πάμπλο Γκαρσία της Βασιλείας…

 

Η παρουσία του σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα και φέρνει ένα άνεμο αλλαγής και αισιοδοξίας. Τουλάχιστον στον ψυχολογικό τομέα. Το παιχνίδι που έρχεται με αντίπαλο την Ξαμάξ για το πρωτάθλημα θα κρίνει πολλά. Αν η Βασιλεία πάρει τη νίκη τότε ο ούριος άνεμος με την παρουσία του Φράι θα δυναμώσει και ο ΠΑΟΚ θα βρει τους Ελβετούς στα πάνω τους. Αντίθετα αν η Βασιλεία χάσει, τότε η αλλαγή με την απόλυση του Βίκι και την αναβάθμιση του Φράι πάει στο καλάθι των αχρήστων και ο ΠΑΟΚ θα έχει ψυχολογικά ευκολότερο έργο. Για να δούμε.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (27/7)

X