ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αλήθεια, να έρθει να πει τι ο Γκαρθία; Οτι είναι… κότα;

Αλήθεια, να έρθει να πει τι ο Γκαρθία; Οτι είναι… κότα;

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για τον Ισπανό προπονητή που ξεφτιλίστηκε με εντολή εκείνων που τον έδιωξαν επειδή δέχθηκε να ξεφτιλιστεί

 

Ο οπαδός του ΠΑΟΚ που πέταξε το ρολό της ταμειακής μηχανής και… τραυμάτισε βαριά τον Οσκαρ Γκαρθία επρόκειτο να δικαστεί χθες, αλλά η δίκη αναβλήθηκε γιατί δεν παρουσιάστηκε ο Γκαρθία, που είναι, προφανώς, ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση και το δικαστήριο τον τιμώρησε με πρόστιμο… 59 ευρώ, συν τα έξοδα της δίκης.

 

Φυσικά, ο Γκαρθία… ξύθηκε για τα πρόστιμα, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το ερώτημα είναι γιατί δεν παρουσιάστηκε στη δίκη. Τόσο μεγάλη ζημιά του προξένησε το… χαρτί, που δεν μπόρεσε να μείνει στο γήπεδο και έτρεχε στα νοσοκομεία, γιατί δεν θέλει λοιπόν να δικαστεί ο δράστης; Γιατί δεν θέλει να τιμωρηθεί αυτός που παραλίγο να τον… σκοτώσει;

 

Η απάντηση δεν είναι ότι ο Ισπανός δείχνει οίκτο απέναντι στον οπαδό του ΠΑΟΚ. Η απάντηση είναι ότι ντρέπεται να εμφανιστεί. Διότι αν εμφανιστεί πρέπει να πει στους δικαστές ότι φέρθηκε σαν κότα.  Ότι του είπαν οι του Ολυμπιακού να κάνει το πεθαμένο και αυτός, σαν άβουλο ον, καταδέχτηκε να παίξει θέατρο.

 

Είναι υποχρεωμένος, αν έρθει στο δικαστήριο, να παραδεχτεί ότι ξεφτιλίστηκε για να δείξει ότι είναι υπάκουος υπάλληλος του Ολυμπιακού και καλό τσιράκι του Μαρινάκη.

 

Πρέπει επίσης να ομολογήσει ότι ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης ήταν εκείνοι που τον αντάμειψαν με μια ωραία απόλυση για τη… γενναία πράξη του. Διότι ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν ότι είχαν για προπονητή μια κότα. Έναν ξεφτιλισμένο…

 

Υπνο βαθύ έχουν πάλι

 

Καμία απολύτως διάθεση δεν διακρίνω από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκα να ασχοληθούν με τα δύο κεντρικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να επεξεργαστούν προτάσεις και να προτείνουν λύσεις, απαιτώντας την υλοποίησή τους.

 

Καμία ομάδα και κανέναν ιδιοκτήτη δεν βλέπω και αυτό το καλοκαίρι να ασχολείται με τη διαιτησία και την αθλητική δικαιοσύνη. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά όλοι τους, όπως κάθε καλοκαίρι, έχουν πέσει πάλι σε ύπνο βαθύ. Θα ξυπνήσουν, κατόπιν εορτής, όταν πέσουν θύματα των διαιτητών και των αστείων κανονισμών του πειθαρχικού κώδικα. Τώρα που πρέπει να ενδιαφερθούν, δεν ασχολούνται. Όταν, όμως, μπει το αγγούρι στον πωπό, θα είναι αργά.

 

Αν περιμένουν από τους Βασιλειάδηδες λύσεις, ποδόσφαιρο σοβαρό και αξιόπιστο δεν θα αποκτήσουμε ποτέ. Οι Βασιλειάδηδες ασχολούνται μόνο με ηλιθιότητες. Τώρα θέλουν να αυξήσουν τον αριθμό των ομάδων της Σούπερ Λίγκα, μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Μέχρι εκεί φτάνει το δήθεν ενδιαφέρον τους για το ποδόσφαιρο. Αν τα ίδια τα αφεντικά των ομάδων δεν ασχοληθούν, δεν θα δούμε ποτέ προκοπή. Αλλά, δυστυχώς, είτε δεν το καταλαβαίνουν, είτε αδρανούν, ίσως γιατί κανείς τους δεν πιστεύει ότι μπορούν να δράσουν όλοι μαζί, ενωμένοι, για το κοινό συμφέρον.

 

Δραστικά μέτρα για την αξιολόγηση και τον έλεγχο των διαιτητών και σχολαστική μελέτη του πειθαρχικού δικαίου που ισχύει σήμερα, για να γίνουν διορθώσεις και συμπληρώσεις, είναι τα πολύ απλά πράγματα που χρειάζονται και όμως δεν συγκινείται κανείς. Κρίμα… 

X