ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η αλήθεια μπορεί να  περιμένει

Η αλήθεια μπορεί να  περιμένει

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος αρθρογραφεί για τη βελτιωμένη εικόνα της Εθνικής και την διαφορά με τη Σλοβενία που είχε world class παίκτη, τον Ντράγκιτς

 

Οταν κυριαρχεί αίσθημα ανακούφισης επειδή η Εθνική πάτησε σε υψηλότερα επίπεδα ανταγωνισμού αλλά και γιατί έχασε σαν ομάδα, τότε προφανέστατα κι έχει εξαντληθεί η τελευταία σταγόνα ελπίδας και πίστης στις δυνατότητες του ομοσπονδιακού συγκροτήματος.

 

Η ικανοποίηση μετά από ήττα στοιχειοθετεί παραδοχή αποτυχίας και αποτελεί δείγμα του πόσο έχει (δυστυχώς) μικρύνει η Εθνική ως μέγεθος. Αν ο χθεσινός αγώνας εντασσόταν στα φιλικά προετοιμασίας, τότε η χαρά για τη βελτιωμένη εικόνα θα στεκόταν. Όταν όμως χάνεις ένα παιχνίδι και αυτομάτως βάζεις τον εαυτό σου σε μπελάδες αναφορικά με την πρόκρισή σου στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, τότε προφανώς κάτι δεν πάει καλά.

 

Ο Κώστας Μίσσας προειδοποίησε ότι θα πει (πάρα) πολλά μετά το τέλος των υποχρεώσεων της «επίσημης αγαπημένης», ίσως αναφερθεί στον δικό του άχαρο ρόλο, αυτόν του ανθρώπου που κλήθηκε εσπευσμένα να καλύψει το κενό και την αδυναμία της διοίκησης στην προσέγγιση ενός «ενεργού» προπονητή. Μακάρι να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα της αλήθειας πιάνοντας όλες τις πτυχές αυτής της ιστορίας, μακριά από τα σκηνοθετημένα έργα και τις θεωρίες συνομωσίας που λειτουργούν παραπλανητικά και κρύβουν την πραγματικότητα. Μπορεί να φαίνεται κυνικό αλλά μας συμφέρει η αναφορά της απόλυτης αλήθειας ή έμμεσα θα τοποθετηθούν βόμβες στα θεμέλια της Εθνικής;

 

Στον αγώνα με τους Σλοβένους, σαφέστατα η διαφορά είχε να κάνει με την παρουσία ενός world class παίκτη, του Γκόραν Ντράγκιτς. Η Σλοβενία τον διαθέτει, εμείς όχι. Η Σλοβενία του έδωσε τρεις φορές την μπάλα στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα γιατί έχει έναν προπονητή ο οποίος έχει το know how από τέτοιου είδους παιχνίδια. Εμείς αντί να τη δώσουμε στον Κώστα Σλούκα, την παραδώσαμε σε άλλα χέρια. Είδαμε επίσης τον Καλάθη να σουτάρει τρίποντα και τον Θανάση Σκουρτόπουλο να δίνει οδηγίες στον πάγκο καθώς ο Κώστας Μίσσας στεκόταν όρθιος μπροστά στους παίκτες. Θα αναρωτηθεί κανείς, τι σχέση μπορεί να έχει το τελευταίο. Μα, αν όντως αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας θα πρέπει να αρχίσουμε από την τελευταία εικόνα η οποία δίνει απαντήσεις για όλα όσα προηγήθηκαν.

 

X