ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η Alfa Romeo MiTo σε μορφή... crossover!

Η Alfa Romeo MiTo σε μορφή... crossover!

Η ευκαιρία για τη μεγάλη αλλαγή

 Παρά το γεγονός ότι η MiTo αποτελεί ένα από τα πιο value for money μοντέλα στη γκάμα της Alfa Romeo, εν τούτοις δεν αποτέλεσε ποτέ εμπορική επιτυχία. Το μέλλον της μπορεί πάντως να είναι διαφορετικό, μιας και το αφεντικό της FCA, Sergio Marchionne, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης είπε ότι εάν θα υπάρχει νέα MiTo στο μέλλον, δε θα έχει το ίδιο σχήμα.

 

Πηγή: newsauto.gr

 

Ένα σημαντικό στοιχείο, ίσως το πιο βασικό, αποτελεί τη μετατόπιση των νέων αγοραστών αυτοκινήτων προς τις κατηγορίες των crossover και SUV, και αυτό αντικατοπτρίζεται στα νούμερα των πωλήσεων. Επίσης, η Alfa Romeo έχει μόνο ένα SUV μοντέλο στη γκάμα της, τη Stelvio. Μπορεί λοιπόν η MiTο να συνεχίσει την εμπορική της πορεία, ως ένα εντελώς διαφορετικής σχεδίασης και χαρακτήρα μοντέλο;

 

AlfaRomeo-SUV-2-chariatis-530

 

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Reid Bigland, παραδέχεται ότι το μέλλον τόσο της MiTo, όσο και της Giulietta στην γκάμα είναι αβέβαιο, τονίζοντας ότι και τα δύο είναι πολύ καλά αυτοκίνητα, αλλά δε βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τις Giulia και Stelvio. Από την άλλη, εάν η MiTo μεταλλαχθεί σε crossover, θα συμβάλει στη προσπάθεια της Alfa Romeo να πιάσει τον στόχο των 400.000 πωλήσεων ετησίως.

 

AlfaRomeo-SUV-3-chariatis-640

 

Να αναφέρουμε ότι η MiTo λανσαρίστηκε στην αγορά πριν από μία δεκαετία, δανειζόμενη το ίδιο πλαίσιο με το Fiat Grande Punto, ενώ μέχρι σήμερα έχει δεχθεί ελάχιστες σχεδιαστικές και μηχανικές διαφοροποιήσεις. Προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και LPG, όπως και με χειροκίνητα και αυτόματα κιβώτια.

X