ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι εδώ!

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι εδώ!

Η κομβική παρουσία του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς για την ομάδα του ΠΑΟΚ και η πίστη του Σέρβου στον εαυτό του

Το απέδειξε με την παρουσία του στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

 

Έχει νοοτροπία νικητή, γνωρίζει που βρίσκεται, δεν διστάζει στα δύσκολα, ανταποκρίνεται και στις πιο δύσκολες προκλήσεις. Όπως το να είναι ο μοναδικός επιθετικός και να θέτει ως στόχο τη νέα περίοδο να ξεπεράσει τα 30 γκολ… Σε τέτοιες ερωτήσεις, του στυλ «πέρσι πέτυχες 25 γκολ, θα μπορούσες τη νέα περίοδο να ξεπεράσεις τα 30 γκολ;», συνήθως η απάντηση που έρχεται είναι η εξής: «θα κάνω το καλύτερο δεν θέλω όμως να δώσω κάποια υπόσχεση. Προτιμάω να μιλάω στο γήπεδο». Στην ουσία πρόκειται για υπεκφυγή. Κι αυτό γιατί, υπάρχει η σκέψη «τι θα γίνει αν το υποσχεθώ σήμερα και δεν το καταφέρω αύριο; Δεν κρατάω χαμηλά την μπάλα να κοιμάμαι ήσυχος;».

 

Είναι φυσιολογικό κι επόμενο. Όμως η απάντηση που έδωσε ο Πρίγιοβιτς δεν είχε καμία απολύτως σχέση με όλα τα προηγούμενα: « Εγώ αυτό που θέλω είναι να γίνομαι καλύτερος, να μπούμε στους ομίλους. Ίσως ο στόχος των 30 γκολ και παραπάνω να είναι εφικτός, από ό,τι είδαμε την περσινή σεζόν, αλλά επαναλαμβάνω ότι το πιο σημαντικό είναι να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Όσον αφορά ότι είμαι ο μόνος επιθετικός αυτή την στιγμή, προσπαθώ να μην σκέφτομαι οτιδήποτε τέτοιο, το μόνο που σκέφτομαι είναι να είμαι όσο πιο γρήγορα έτοιμος ώστε να βοηθήσω την ομάδα».

 

Απλά πράγματα. Ο Σέρβος πιστεύει στον εαυτό του, γνωρίζει που αγωνίζεται και είναι έτοιμος τη νέα περίοδο να τινάξει τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτή η πίστη του αποτελεί την αποθέωση της νοοτροπίας του νικητή. Άλλωστε δεν μπορείς να είσαι εκτελεστής αν δεν έχεις πίστη στον εαυτό σου. Η αυτοπεποίθηση του Πρίγιοβιτς είναι παροιμιώδης. Κι ο ΠΑΟΚ την έχει άμεση ανάγκη. Αυτή η πίστη που εκτοξεύει την ψυχολογία του στα ύψη, αποτελεί το αντίβαρο στην απουσία του από το αρχικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο Πρίγιοβιτς είναι έτοιμος κι είναι εδώ!

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (10/7)

X