ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αλεξανδρής: «Τι να τον κάψουμε; Τον κάψαμε ήδη τον Αντετοκούνμπο»

Αλεξανδρής: «Τι να τον κάψουμε; Τον κάψαμε ήδη τον Αντετοκούνμπο»

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε για την προσπάθεια της Εθνικής και το Γιάννη Αντετοκούνμπο

Την άποψη ότι έχουμε ήδη κάψει το project Γιάννης Αντετοκούνμπο εξέφρασε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για το εάν θα ενισχύσει ξανά τις προσπάθειες της γαλανόλευκης.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για το εάν μπορούσε η Εθνική να προκριθεί: «Και βέβαια μπορούσε. Δεν ήταν δύσκολο να περάσει. Στις λεπτομέρειες κρίθηκε. Άδικα χάσαμε τη διαφορά με την Τσεχία και άδικα χάσαμε από τη Βραζιλία. Η δυναμικότητα και η στελέχωση της ομάδας θα μπορούσε να την πάει στην επόμενη φάση».

 

Τον Αντετοκούνμπο: «Πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τον Αντετοκούνμπο; Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες προσθήκες. Ειδικά να παίρνει τη μπάλα με κίνηση. Τα έχω πει πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά θα επαναλάβω. Είδαμε τις αδυναμίες της Εθνικής από τα φιλικά τουρνουά. Η Εθνική ήταν καλή στο ανοιχτό γήπεδο. Έπρεπε να δημιουργήσει συνθήκες ανοιχτού γηπέδου. Είχε το υλικό αλλά δεν το έκανε. Όσες φορές το έκανε βάλαμε εύκολα καλάθια.

 

Δεν μου αρέσει να κρίνω κατόπιν εορτής. Αυτή ήταν η επιλογή και έπρεπε να τη στηρίξουμε. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ότι ενώ όλοι συσπειρώνονται, η Εθνική ήταν απομονωμένη από προπονητές και ειδικούς ώστε να γίνει το βήμα παραπάνω. Μείναμε σε αυτά τα παιδιά. Αυτές ήταν οι σκέψεις τουμ αυτή ήταν η δουλειά τους και αυτά καταφέραμε».

 

Για τις επιλογές της Ομοσπονδίας: «Δεν υπάρχει αξιοκρατία. Για να βρεθείς εκεί πρέπει να κάνεις κάτι. Εδώ είναι ένα επιτελείο προπονητών από τότε που παίζω εγώ μπάσκετ. Δεν υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια. Θα πρέπει να δημιουργούνται και κίνητρα για τους προπονητές. Διαφορετικά δε γίνεται. Εγώ δεν ξέρω κάποιον από όσους βρίσκονται εκεί να εργάζονται στην ελεύθερη αγορά. Μιλάω από πολλούς προπονητές και παιδιά και αναρωτιούνται για ποιο λόγο να προσπαθήσουν».

 

Εάν κινδυνεύει να καεί ο Αντετοκούνμπο: «Τι να τον κάψουμε, τον έχουμε κάψει ήδη. Δεν μπόρεσε να αποδείξει τον τίτλο αυτό. Δεν έκανε το κάτι παραπάνω. Το ποιος φταίει για αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα. Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα ξαναέρθει να ενισχύσει την ομάδα».

 

 

X