ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ακπομ και Σφιντέρσκι, ένα ευχάριστο πρόβλημα

Ακπομ και Σφιντέρσκι, ένα ευχάριστο πρόβλημα

Είναι πρόβλημα. Αλλά ευχάριστο πρόβλημα. Μακάρι μόνο τέτοια να είχε να αντιμετωπίσει ο Ρουμάνος.

O ένας παλεύει επί 80 λεπτά, κάνει ένα σωρό δουλειές, κερδίζει και δύο πέναλτι, αλλά γκολ δεν πετυχαίνει. Ο άλλος μπαίνει στο γήπεδο για το τελευταίο δεκάλεπτο και μετά από λίγα δευτερόλεπτα σκοράρει.

 

Να είσαι ο Ακπομ και να κοιτάς με μισό μάτι τον Σφιντέρσκι, μην τυχόν και σου φάει τη θέση στην ενδεκάδα. Να είσαι ο Σφιντέρσκι και να αναρωτιέσαι γιατί να είναι βασικός ο Ακπομ από τη στιγμή που εσύ σκοράρεις συνεχώς, όσα λίγα λεπτά και να παίζεις. Και να είσαι και ο Λουτσέσκου και να προσπαθείς να διαχειριστείς την ψυχοσύνθεση και των δύο…

 

Είναι πρόβλημα. Αλλά ευχάριστο πρόβλημα. Μακάρι μόνο τέτοια να είχε να αντιμετωπίσει ο Ρουμάνος και όχι, για παράδειγμα, τους σοβαρούς τραυματισμούς του Βέρνμπλουμ και του Μαουρίσιο.

 

Πρώτα – πρώτα, είναι βέβαιο ότι προτιμάει τον Ακπομ, όχι μόνο γιατί είναι ένας πραγματικός χαμάλης που του κάνει όλα τα κέφια με τις κινήσεις του, αλλά και γιατί είναι πιο παλιός και πιο καλά μπολιασμένος στο πνεύμα της ομάδας. Αλλο είναι να βρίσκεσαι στην ομάδα από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και άλλο είναι να έρχεσαι τον Ιανουάριο.

 

Κάποια στιγμή, δεν αποκλείεται να γίνει βασικός ο Σφιντέρσκι, αν του δώσει την ευκαιρία ο Λουτσέσκου και ο Πολωνός δείξει ότι είναι πιο χρήσιμος από τον Αγγλο. Επίσης, δεν αποκλείεται να αποδειχθεί ότι ο Σφιντέρσκι είναι ο παίκτης που ξέρει να δίνει λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ ο Ακπομ είναι, γενικά, πιο χρήσιμος, παίζοντας από την αρχή. Αυτά θα τα δείξει ο χρόνος και θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη που θα έχουν και οι δύο παίκτες.

 

Στο κάτω-κάτω, όπως άφησε να εννοηθεί ο ίδιος ο Λουτσέσκου, θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα χρειαστεί να παίξουν και οι δύο στην αρχική ενδεκάδα. Γιατί κανένας από τους δύο δεν είναι ο κλασικός φορ περιοχής, που ξέρει μόνο να σκοράρει. Μπορούν και οι δύο να κινούνται εκτός περιοχής και να συμμετέχουν στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

 

Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή είναι ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει δύο ικανότατους φορ στη μετά Πρίγιοβιτς εποχή και ότι καθόλου δεν του στοίχισε η αποχώρηση του Σέρβου κανονιέρη. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι και οι δύο είναι μικροί στην ηλικία, πράγμα που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ περιμένει προσφορά με βάθος χρόνου και όχι με σύντομη ημερομηνία λήξης.

 

Το ζήτημα είναι να παραμείνουν και οι δύο “ζεστοί”, να επωφεληθούν αγωνιστικά από τον μεταξύ τους ανταγωνισμό για να βελτιωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και να μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να δίνουν στην ομάδα τον καλύτερο εαυτό τους. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την καθοδήγηση που έχουν και θα έχουν από τον προπονητή τους, αλλά και από τη δική τους επαγγελματική ευσυνειδησία. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, παίρνουν άριστα και σ’ αυτόν τον τομέα.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X