ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αγώνας δρόμου; Όχι.  Μαραθώνιος; Ναι…

Αγώνας δρόμου; Όχι.  Μαραθώνιος; Ναι…

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για την εποχή που αλλάζει στον ΠΑΟΚ, την αναγέννηση της Τούμπας που περνά σε άλλη διάσταση

 

Αλλάζει εποχή ο ΠΑΟΚ. Με την αναγέννηση της Τούμπας περνά σε άλλη διάσταση. Ένα όνειρο γίνεται πλέον, στόχος. Η δε, δρομολόγηση  της (επικής…) προσπάθειας για την επιτυχία αυτού του στόχου… Απογείωσε τον κόσμο κι όχι μόνον του ΠΑΟΚ. Κι εύλογα πετά στον έβδομο ουρανό. Απολαμβάνει μία απίθανη πτήση ευτυχίας!

    

Τι ωραία θα ‘ταν μάλιστα – λέμε - εάν αυτή η πτήση διαρκούσε όσο διαρκέσει η (είπαμε: Επική…) προσπάθεια. Δεν θα ‘ταν; Τι λέτε;

  

Ελάτε όμως, πως πρέπει σύντομα… Τι σύντομα; Άμεσα πρέπει να προσγειωθούν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ στο παρόν. Και να αντιμετωπίσουν τα σημερινά δεδομένα. Αυτά τα οποία αφορούν τα αγωνιστικά κι οφείλει ο ΠΑΟΚ, να τα ανατρέψει.

   

Καθίσταται πάντως, απαραίτητο να ξεκαθαρίσει η χρονική προσέγγιση για την Αναγέννηση της Τούμπας. Η (επική…) προσπάθεια για την επιτυχία αυτού τού στόχου δεν θα είναι ένας αγώνας δρόμου. Ένας μαραθώνιος θα είναι. Ως μαραθώνιο δε, καλούνται όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ, να τον διαχειριστούν.

  

Δε (θα) είναι δηλαδή ένας αγώνας ταχύτητας. Αντίθετα (θα) ένας αγώνας αντοχής αλλά… Αξίζει τον κόπο. Η Αναγέννηση της Τούμπας είναι η γέφυρα, για να διαβεί ο ΠΑΟΚ σε άλλη διάσταση…

  

Κυρίως, χρειάζεται σύνεση και λογική. Πέρα από το χρήμα βεβαίως, βεβαίως. Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και του Θανάση Κατσαρή εξασφαλίζουν τα «υλικά» για την επιτυχημένη συνταγή ολοκλήρωσης αυτού του μαραθώνιου. Κι εδώ που τα λέμε; Το χρήμα φαίνεται, να κάνει την διαφορά της (επικής…) προσπάθειας του ΠΑΟΚ συγκριτικά με ανάλογες προσπάθειες.

  

Μόνον ο ΠΑΟΚ διαθέτει την ισχύ του χρήματος – χάρη στον «τσάρο» της Τούμπας – την οποία ουδείς άλλος διέθετε. Η διαφορά αυτή δεν στρώνει με ροδοπέταλα τον μαραθώνιο του. Στρωμένος με αγκάθια είναι. Αντίπαλος του ΠΑΟΚ βλέπετε, είναι το αόρατο, άχρωμο, άοσμο αλλά πανταχού παρών …θεριό της γραφειοκρατίας του τόπου μας. Ουδείς άλλος είναι! Θα βγει η ψυχή όλων στον ΠΑΟΚ,  σε αυτήν την κόντρα.  Τελικά όμως, ο στόχος θα επιτευχθεί…

  

Επί του παρόντος πάντως, να δεθούν οι ζώνες ασφαλείας. Τα τραπεζάκια μπροστά να κλείσουν. Τα καθίσματα σε όρθια θέση. Είναι ώρα για προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα μετά την απογείωση στον έβδομου ουρανό!

  

 

X