ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Αγωγή στην Super League, βαλτώνει τα πράγματα η ΕΠΟ»

«Αγωγή στην Super League, βαλτώνει τα πράγματα η ΕΠΟ»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Απόλλων Πόντου, Γιώργος Γιακουμίδης

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Απόλλων Πόντου, Γιώργος Γιακουμίδης και μίλησε για την κατάσταση στην Football League, για τα χρωστούμενα της Super League και την κατάσταση του Απόλλωνα Πόντου.

 

Για το Συμβούλιο της Football League και την κατάσταση που επικρατεί: «Μακάρι να μπορούσα να σας πω αισιόδοξα πράγματα. Μολονότι είμαι ο νεότερος σαν μέλος εκεί, καθώς δεν ήμουν ποτέ σε τέτοια αξιώματα και σε τέτοιο περιβάλλον, βλέπω ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Είναι χρονίζοντα τα προβλήματα, καθώς δεν γεννήθηκαν χθες και θα συνεχίσουν να είναι χρονίζοντα, διότι η ΕΠΟ δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Μάλλον περιπλέκει τα πράγματα και τα βαλτώνει. Όταν λέμε ότι τα προβλήματα είναι χρόνια και είναι από το παρελθόν, δεν ξέρει ο πολύς ο κόσμος ότι εδώ και δυο χρόνια, ομάδες που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Football League, δεν έχουν έσοδα από τα νόμιμα έσοδα, από την ΕΠΟ και την Super League, καθώς επίσης και τα χρήματα που λαβαίνουν από την UEFA μέσω του μηχανισμού αλληλεγγύης για να συντηρούν τις ομάδες U20, U17 κτλπ. Αυτά είναι σοβαρά έσοδα για μια ομάδα η οποία καλείται να λειτουργεί επαγγελματικά, με δρακόντειες υποχρεώσεις, αλλά χωρίς καμιά βοήθεια. Και το οικονομικό και ο τρόπος με τον οποίο διοργανώνεται και διεξάγεται το πρωτάθλημα και τα δυο πάσχουν και οδηγούν τις ομάδες σε κανόνες μη υγιούς ανταγωνισμού, με περιορισμούς της αξιοπιστίας τους, διότι όταν κάποιος δεν έχει χρήματα για να ανταπεξέλθει των υποχρεώσεών του, μοιραίο είναι να αποχωρεί από το πρωτάθλημα. Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε μια επαγγελματική κατηγορία να δρα επαγγελματικά χωρίς να έχει κανένα έσοδο».  

 

Για το αν υπάρχουν προτάσεις και εφικτές λύσεις: «Καταρχήν μάλλον θα γίνει αγωγή εναντίον της Super League για τα χρωστούμενα των δυο τελευταίων ετών. Αρνείται η Super League να δώσει αυτά τα λεφτά, παρακρατούνται επίσης και τα χρήματα που δίνει η UEFA για τον μηχανισμό αλληλεγγύης, οπότε δεν μένει τίποτα άλλο πέρα από την αγωγή και τα ασφαλιστικά μέτρα».

 

Για το αν θα φτάνουν αυτά τα χρήματα από την Super League: « Όχι. Κάποιος από τους επενδυτές βάζει το χέρι στην τσέπη και πληρώνει. Δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα όμως. Πρέπει να φτιάξουμε ένα περιβάλλον υγιές, σε έναν χώρο που πάσχει από πολλά πράγματα. Στην Ελλάδα έχουμε δυο κατηγορίες επαγγελματικές και κατά περίεργο τρόπο δεν έχουμε μια ενιαία Λίγκα που φροντίζει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά δυο. Και οι πρώτες δυο δεν συνεργάζονται. Αν δεν βοηθηθεί η Football League δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει ποτέ. Πρέπει να βοηθήσει και η ΕΠΟ».

 

Για τον κ. Κάλας και την επένδυσή του στον Απόλλωνα Πόντου: « Δεν είναι υγιές να καλύπτει συνέχεια τα ταμεία από τα δικά του χρήματα ο οποιοσδήποτε Κάλας. Και εμείς δεν μιλάμε ως μια υγιής ομάδα, αλλά ως μέλος ενός συνεταιρισμού που πάσχει και πρέπει να τον υποστηρίξουμε».

 

Για τον στόχο της ανόδου στον Απόλλωνα Πόντου: «Ήδη από την αρχή της προετοιμασίας δηλώσαμε ότι μας ενδιαφέρει να αλλάξουμε κατηγορία. Εργαζόμαστε από την αρχή για αυτό το πράγμα, με κάθε ετοιμότητα και όχι με αλαζονεία. Τα στελέχη της ομάδας μας πρέπει να επικεντρωθούν στον στόχο αυτό».  

 

Για το αν θα έρθει ο κ. Κάλας στην Ελλάδα: «Θα έρθει σίγουρα, αλλά έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις στην Αμερική. Πήγαν και οι δουλειές πίσω με τον τυφώνα που έπληξε το Μαϊάμι και ο ίδιος είναι μια χαρά γιατί βρέθηκε εκεί. Βράχηκε λίγο, αλλά είναι καλά».

X