ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Αυτός είναι ο Μάρσιο Αζεβέδο της Σαχτάρ»

«Αυτός είναι ο Μάρσιο Αζεβέδο της Σαχτάρ»

Ο Ουκρανός δημοσιογράφος Λούμπομιρ Κούζμιακ σκιαγραφεί στη «Μ» την πορεία του 32χρονου μπακ στη ομάδα του Ντόνετσκ

Ο Μάρσιο Αζεβέδο είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ και είναι λογικό ο κόσμος του Δικεφάλου να ψάχνει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γι' αυτόν. Η «Μ» απευθύνθηκε στον Ουκρανό δημοσιογράφο, Λιούμπομιρ Κούζμιακ, που γράφει στην ιστοσελίδα profootball.ua και συνεργάζεται με το uefa.com και συγκέντρωσε χρήσιμες πληροφορίες που δίνουν μία συνολική εικόνα για την πορεία του 32χρονου Βραζιλιάνου μπακ στη Σαχτάρ. Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

 

«Ο Μάρσιο Αζεβέδο ήταν ένα κομμάτι του κύματος καλών ξένων που είχε η Μέταλιστ. Ήταν μόλις 27 ετών και είχε ένα κύριο χαρακτηριστικό, την ταχύτητα. Εκείνη την περίοδο ήταν ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στην ουκρανική Premier League. Παρότι είχε... περίεργη κόμμωση, ο Αζεβέδο βοήθησε τον σύλλογο για πρώτη φορά στην ιστορία του να τερματίσει δεύτερος στο Πρωτάθλημα και να προκριθεί στο Champions League.

 

Η Σαχτάρ, ως πρωταθλήτρια, απέκτησε τους καλύτερους παίκτες της Μέταλιστ (όπως ο Τάισον, ο Μάρλος και ο Αζεβέδο). Αλλά στη νέα του ομάδα ο Μάρσιο αντιμετώπισε δύο προβλήματα: Τον υψηλό ανταγωνισμό με τον Βασίλι Σέβτσουκ και αφού αυτός ολοκλήρωσε την καριέρα του, με τον Ισμαίλι. Και ακόμη, τους συνεχείς τραυματισμούς».

 

«Αν προσαρμοστεί, ο ΠΑΟΚ θα έχει αποκτήσει έναν πολύ δυνατό παίκτη»

 

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος, Λιούμπομιρ Κούζμιακ, παρουσιάστηκε σίγουρος για τις δυνατότητες του Αζεβέδο, εφόσον είναι υγιής: “Ο Αζεβέδο δεν είχε καν δηλωθεί για τις διοργανώσεις. Εκείνη την περίοδο ο Ισμαίλι ήταν τέλειος. Η Σαχτάρ έχει επίσης δύο νεαρούς διεθνείς Ουκρανούς παίκτες, τον Εντουαρντ Σόμπολ και τον Μίκολα Ματβιένκο, που δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο τη θέση του Αζεβέδο.

 

Ο Μάρσιο, ωστόσο, έπαιξε στο Champions League κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι τον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω του τραυματισμού του Ισμαίλι. Η αλήθεια είναι ότι ο Αζεβέδο ήταν πολύ συχνά τραυματίας και γνωρίζω και εγώ όπως όλοι ότι στα 20 του είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Στους τραυματισμούς που είχε στη Σαχτάρ, πάντως, ο Αζεβέδο είχε καλές αποθεραπείες. Αν προσαρμοστεί καλά στις συνθήκες του ΠΑΟΚ, η ελληνική ομάδα θα αποκτήσει έναν πολύ δυνατό παίκτη. Αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η κατάστασή του".

X