ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός της εν ψυχρώ εκτέλεσης του ΠΑΟΚ

Αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός της εν ψυχρώ εκτέλεσης του ΠΑΟΚ

Οι έμπιστοι συνεργάτες του επέλεξαν τον αδίστακτο Άγγλο στον οποίο κι έδωσαν την εντολή μιας προαποφασισμένης πρόκρισης υπέρ του Άγιαξ

Οι έμπιστοι συνεργάτες του επέλεξαν τον αδίστακτο Άγγλο στον οποίο κι έδωσαν την εντολή μιας προαποφασισμένης πρόκρισης, ακόμη και αν χρειαζόταν να γίνουν διαιτητικά εγκλήματα.

 

Αν τον έβρισκα μπροστά μου, θα του έλεγα κατά πρόσωπο πως είναι υπεύθυνος για αυτό που συνέβη την Τρίτη το βράδυ στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα». Γνωρίζοντας πολύ καλά το ρόλο και την ισχύ του (πρώτο νούμερο μέσα στην ΟΥΕΦΑ) και την πολυεπίπεδη και παρασκηνιακή δραστηριότητα του – έστω και διακριτική – στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θα του ζητούσα επιπρόσθετα να μου αποδείξει ότι δεν έχω δίκιο, καταλογίζοντας του, την ηθική αυτουργία για αυτή την επιεικέστατα χαρακτηριζόμενη αθλιότητα, την οποία οργάνωσαν οι υφιστάμενοι του.

 

Μια αθλιότητα πασιφανέστατη που προκάλεσε σχολιασμούς, ακόμη και σε διεθνές επίπεδο, από τη στιγμή που αφορούσε μια κραυγαλέα περίπτωση προσχεδιασμένης πρόκρισης και αντίστοιχης εν ψυχρώ εκτέλεσης. Θα του έλεγα επίσης, ότι του δόθηκε η ευκαιρία, μετά το έγκλημα να αποδείξει ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Κι ότι δεν ήταν ο ίδιος εμπνευστής ή και μέρος του σχεδίου που εξυφάνθηκε στα γραφεία, ή στα υπόγεια της ΟΥΕΦΑ, της οποίας προΐσταται και αποτελεί κατά κοινή ομολογία το νούμερο ένα, μετά τον πρόεδρο της. Μια ευκαιρία που την έχασε όμως γιατί δεν είχε το θάρρος να σηκώσει το τηλέφωνο και να ζητήσει μια λεβέντικη συγνώμη από τον ΠΑΟΚ για το φονικό πλήγμα που υπέστη η ελληνική ομάδα (μια τεράστια αγωνιστική, ηθική και οικονομική ζημιά) από τους συνεργάτες του και υποτακτικούς του. Και στη συνέχεια αν είχε το κουράγιο να δώσει και εντολή δημόσια, για εξαφάνιση από τη διαιτησία του αδίστακτου Εγγλέζου που η δυσοσμία της διαιτησίας του, έπνιξε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Ο γιος του Σάββα Θεοδωρίδη – γιατί περί αυτού πρόκειται – δεν ενοχλήθηκε καν από τα όργια του Πόουσον! Ψυχανεμίζονταν όμως με το παραμικρό όταν υποψιάζονταν ότι υπήρχε περίπτωση και κάποιος κίνδυνος για την ομάδα του πατέρα του. Τότε δεν δίσταζε και να παρανομεί, προκειμένου να την προστατεύσει. Νομίζω ότι ακόμη δεν έχουν ξεχαστεί οι αποκαλύψεις των ευρωπαϊκών εφημερίδων για τα όσα σκανδαλώδη και ευνοιοκρατικά επιχείρησε, προκειμένου να μην ισχύσουν οι ίδιες διατάξεις που αφορούσαν τις ευθύνες όλων των ομάδων, για παραπτώματα των παραγόντων τους στην περίπτωση του Ολυμπιακού (δικαστικές αποφάσεις με περιοριστικούς όρους και απαγορεύσεις για Μαρινάκη). Με φόντο μάλιστα τον Παρθενώνα, τα πρωτοσέλιδα ευρωπαϊκών εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας, τον παρουσίαζαν σαν υπεύθυνο σκανδαλωδών δραστηριοτήτων που προκαλούσαν αλγεινή εντύπωση, στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινωνία.

 

Ο συμπαθέστατος Τεό δυστυχώς «απέστρεψε τη κεφαλή του» από την «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» και τα όσα επιχειρούσε ο Εγγλέζος εκτελεστής. Θα μου πείτε αλήθεια τι να έβλεπε; Αυτά που είχαν σχεδιάσει «οι δικοί του»; Ότι έπρεπε δηλαδή πάση θυσία να προκριθεί ο Άγιαξ; Εν πάση περιπτώσει τον αφήνουμε ελεύθερο να κινείται και να συμπεριφέρεται όπως ο ίδιος κρίνει γράφοντας την προσωπική του ιστορία, χωρίς όμως να μπορεί και να είναι σε θέση να μας εμποδίσει να τον βλέπουμε - αυτή τη στιγμή – αγκαζέ με τον εκτελεστή του ΠΑΟΚ. Σε ότι αφορά το παιχνίδι δεν είχαμε την ευκαιρία (λόγω διακοπών) να τα πούμε. Συμπερασματικά, θα μείνουμε στην άποψη ότι στέρησαν από μια μεγάλη ομάδα κι ένα περήφανο λαό, μια τεράστια ιστορική πρόκριση. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του στυγερού ποδοσφαιρικού εγκλήματος στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» πιθανότατα θα μείνουν ατιμώρητοι (μερικοί από αυτούς ίσως και να ανταμειφθούν). Χωρίς αυτό να σημαίνει όμως, ότι δεν υπάρχει και θεία δίκη.

 

ΥΓ: Θλίψη πραγματική για την τηλεοπτική κάλυψη και κακομοιριά στο σχολιασμό, από έναν απίθανο τύπο της Cosmote TV που ήταν εκτός τόπου, χρόνου, συνθηκών, φάσεων και συναισθημάτων. Προς το τέλος του αγώνα κατάλαβε το τι είχε συμβεί και μετά τις οργισμένες εκδηλώσεις των παικτών του ΠΑΟΚ και τις δηλώσεις του Φερέιρα, έδειξε πως συνήλθε κάπως κι επιχείρησε να μπαλώσει τα πράγματα.

 

Βέβαια αν κάτι παρόμοιο όπως αυτό που υπέστη ο ΠΑΟΚ συνέβαινε σε κάποια ομάδα της Αθήνας, ο τύπος θα είχε κηρύξει επανάσταση από το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. COSMOTE, NOVA, ΕΡΤ, όλοι στην ίδια γραμμή. Όσο για κάτι ραδιοφωνικούς αστέρες της πόλης (δυστυχώς) όπου όντας παθιασμένοι βερμπαλιστές πιστεύουν ότι μπορούν το άσπρο να το κάνουν μαύρο, λυπούμαστε ειλικρινά για το λάθος δρόμο που ακολουθούν, εξωθούμενοι προφανώς και από κάποια συλλογικά απωθημένα τους. Το VAR μπορεί να δικαιώνει τον Πόουσον βρε άσχετοι; Τόσο κολλημένοι είστε; Τόσο αντιΠΑΟΚτσήδες;

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X