ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αυτοντοπάρονται παίζοντας με λιμά!

Αυτοντοπάρονται παίζοντας με λιμά!

Αποκλείοντας μικρομεσαίες ομάδες της σειράς, πιστεύουν ότι αντλούν ισχύ και κύρος οι Πειραιώτες - Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

Αποκλείοντας μικρομεσαίες ομάδες της σειράς, πιστεύουν ότι αντλούν ισχύ και κύρος, αδιαφορώντας ότι και στα δύο παιχνίδια τους κράτησε όρθιους και ζωντανούς ο εξαιρετικός Σα, στον οποίο οφείλουν τις αντίστοιχες προκρίσεις. Δυστυχώς για αυτούς, η εικόνα τους δεν πείθει και είναι αναντίστοιχη των ύμνων της προπαγάνδας τους.

 

Θαρρείς και ο κόσμος είναι τυφλός ή τελείως άσχετος ποδοσφαιρικά και μπορούν να του πλασάρουν ότι στραβό και αλλήθωρο γλασαρισμένο προπαγανδιστικά σαν προϊόν εξαιρετικής ποιότητας. Με κάτι τέτοιο μοιάζει η προσπάθεια των ερυθρόλευκων ΜΜΕ τα οποία επιχειρούν να περάσουν στην κοινή γνώμη μια εικόνα του φετινού Ολυμπιακού, η οποία φιλοτεχνήθηκε με βάση τις εμφανίσεις της στα παιχνίδια της τελευταίας προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, ιδιαίτερα μέσα από τις δύο τελευταίες προκρίσεις της. Έχοντας το ελεύθερο αλλά συγχρόνως και το ακαταλόγιστο να θεωρούν θέσφατα τις απόψεις τους, οι ινστρούχτορες της πειραιώτικης προπαγάνδας εκτίθενται – ως συνήθως – ανεπανόρθωτα, επιμένοντας μια πασιφανέστατη ποδοσφαιρική μετριότητα, να την χαρακτηρίζουν σαν κάτι το εξαιρετικό.

 

Το σκεπτικό τους και τα επιχειρήματα τους, στηρίζονται περισσότερο στις προκρίσεις που πέτυχαν, αντιμετωπίζοντας ομάδες της σειράς, μικρομεσαίες ή άπειρες, και λιγότερο στην απόδοση της δικής τους. Γιατί κατά τα ψέμματα ακόμη και σε αυτά τα παιχνίδια με τους συγκεκριμένους υποδεέστερους αντιπάλους, αν ο εκπληκτικός ομολογουμένως Πορτογάλος γκολκίπερ Σα δεν έπιανε τα άπιαστα, ο φετινός...«μεγάλος» Ολυμπιακός θα είχε αποκλειστεί είτε από την Βικτόρια της Τσεχίας είτε από την Ευτέρπη της Τουρκίας. Είναι η πικρή αλήθεια, που βασικά επιβεβαιώνει και τη σκληρή πραγματικότητα. Ότι δηλαδή αυτός ο Ολυμπιακός δεν είναι εκείνος που θέλουν να παρουσιάσουν τα φερέφωνα του, αντλώντας επιχειρήματα από δύο αγώνες, από την πιθανή εξέλιξη και δραματική κατάληξη των οποίων διασώθηκαν χάρη στον τερματοφύλακα τους. Αλλά είναι μια από τα ίδια – ίσως κι ένα κλικ πιο κάτω – από την περσινή ομάδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα λέγαμε επίσης ότι έχουμε μια παράλληλη διαδρομή αλλά και ταύτιση προθέσεων για τους εκπροσώπους της ερυθρόλευκης προπαγάνδας και τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και οι δύο παρουσιάζουν εμφανέστατη πρόθεση να αντλήσουν από την ίδια πηγή επιχειρήματα και κουράγιο. Και η πηγή αυτή δεν είναι άλλη από τις προκρίσεις που προαναφέραμε απέναντι σε ομάδες που δυστυχώς όμως δεν «προσφέρονται» σαν ασφαλές μέτρο σύγκρισης δυνατοτήτων και ποδοσφαιρικής ανωτερότητας.

 

Κι επιπρόσθετα και το κυριότερο δεν μπορούν να θεωρηθούν σαν πιστοποιητικό αναγνώρισης, κύρους, σοβαρότητας και ισχύος. Αν κάτι πρόσφορο μπορεί να προκύψει στην συγκεκριμένη περίπτωση για τους Πειραιώτες είναι μια μικρή ευκαιρία ενός αυτοντοπαρίσματος το οποίο θα τους χρειαστεί για τα δύσκολα – τα πολύ δύσκολα – που έρχονται. Και ανάμεσα στα οποία, εκείνο που τρομάζει περισσότερο από όλα είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτός ο εφιάλτης που δεν λέει να τελειώσει όσο κι αν το προσπαθούν οι ίδιοι αλλά και οι πανίσχυροι πάτρωνες τους. Αυτός ο ΠΑΟΚ που εκεί που πιστεύεις ότι τον λύγισες, αυτός ατσαλώνεται. Εκεί που ελπίζεις ότι τον τέλειωσες, εκείνος πορώνεται. Αυτός ο ΠΑΟΚ που πέρυσι έχοντας απέναντι του τους πάντες και τα πάντα πήρε ένα νταμπλ. Και ο οποίος φέτος υποχρέωσε την Ευρώπη να του εκφράσει το θαυμασμό της και το σεβασμό της. Αυτός ο βαριά πληγωμένος ΠΑΟΚ, χωρίς παίκτες μορφές όπως ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίσιο, που δεν διαφέρει σε τίποτα από τον περσινό και που όπως όλα δείχνουν μπορεί να γίνει και καλύτερος. Καταλήγοντας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχουν και ομάδες που σέβονται την ιστορία τους και δεν καταφεύγουν σε περιστασιακούς και ταπεινωτικούς επικοινωνιακούς αυτοντοπαρισμούς. Στην λίστα της κορυφής βρίσκεται ο νταμπλούχος Δικέφαλος. Στον αντίποδα και στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας μπορείτε να απολαύσετε την ομάδα του Πειραιά, τον φετινό Ολυμπιακό, όπως τον παρουσιάζει η πανίσχυρη προπαγάνδα του μετά τις προκρίσεις επί της Βικτόρια της Τσεχίας και της Ευτέρπης της Τουρκίας.

 

ΥΓ: Στα ψιλά γράμματα πέρασε ένα απίστευτο επικοινωνιακό ολίσθημα των Πειραιωτών οι οποίοι ανάρτησαν σε φύλλα προσκείμενο σάιτ είδηση – καταγγελία ότι ο Γιώργος Σαββίδης επετέθη στον παρατηρητή του αγώνα με τον Άγιαξ, τη στιγμή που ο γιος του μεγαλομετόχου βρισκόταν στο Λος Άντζελες. Η οργισμένη αντίδραση του οποίου υποχρέωσε τα τρισάθλια τσιράκια της ερυθρόλευκης προπαγάνδας να αποσύρουν το ελλεεινολόγημα τους, χωρίς όμως η εμετική και χυδαία πράξη να τύχει της ανάλογης «θέσης», «προβολής» και υπεύθυνης δημοσιογραφικής κριτικής από το σύνολο των ΜΜΕ του λεκανοπεδίου.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X